Härliga sommar!

Idag har Jonthe sin första semesterdag och eftersom jag också är ledig idag så ska vi ut till Bönan nu och äta lite lunch, mysigt. :) Egentligen skulle vi åkt till Furuvik med Alva men hon lyckades gå och bli sjuk lagom till nu, lillskruttan. Synd men sånt som händer, vi får ta det en annan gång, hoppas på att hon blir frisk snart!

Igår hade jag en underbar dag, efter jobbet åkte jag och Annso till Harnäs och badade, så härligt! Sen åkte jag hem, duschade och åkte iväg till Sofie som hade födelsedagskalas på kvällen, mysigt att träffa alla tjejerna.

Nu ska vi som sagt åka, så ha en härlig dag, det ska vi!

Måndag

Har jobbat hela dagen idag, skaplig kontrast jämfört med i torsdags. Skönt att kunna få gå runt i lugn och ro och fylla upp allt. Sen jag kom hem så har jag ätit mat och fixat en massa. Har även köpt hårspray och torrschampo på internet, ska prova torrschampo för första gången, nån som har erfarenhet av det?
Goldwell Wild Unlimitor Spray Wax 150ml och har jag köpt, spännande att testa schampot, sprayen vet jag ju är bra.
Imorn är det jobb 7-12 som gäller, sen drar jag och Annso till stranden! Härligt med sommar!

Sovdags

Har haft en skön ledig helg, mycket trevlig midsommarafton med sillunch och grillat på kvällen. Igår gjorde vi inte många knop och idag har jag solat och J tvättat bilen :)
Jobbet i torsdags gick bra, det var kul men helt slut var jag när jag kom hem.
Dags imorn igen för jobb, ledig dag på onsdag.
Nu bloggar jag här, ska fixa till bloggen med bakgrund och sånt så det blir lite finare.
Känns som en nystart nu!
Godnatt

23 Juni, 22:44 - Midsommar

Midsommar på fredag betyder kaos på jobbet imorn. Ska bli lite kul att jobba, kommer överleva eftersom jag sen är ledig i 3 dagar. :) Idag har jag också varit ledig, varit hos frissan och klippt och färgat så nu är jag blondare!
Var förbi min faster också och satt och pratade en stund. Trevligt!
Midsommar kommer spenderas med Karin, Mange och Olle, det kommer bli bra! Sillunch och sen grillat på kvällen. Ska försöka aktivera oss litegrann med, några lekar kanske?
Nu ska jag och mitt blonda hår hoppa i säng eftersom jag börjar 8 imorn.

21 Juni, 00:09 - Söndag kväll

Jag ska gå och sova nu men tänkte bara skriva litegrann.
Jag måste stänga ner den här bloggen så snart som möjligt då det är en tjej som varumärkesskyddat namnet marialiv som min blogg ju heter. Hon vill inte att jag ska ha den kvar, så jag har startat en ny och håller på som bäst och flyttar över alla gamla inlägg för dom vill jag ju ha kvar. Det tar sin lilla tid eftersom jag har bloggat sen 2007...
Detta kommer ske så fort jag är klar och den nya adressen är mariakatarinacarlsson.blogg.se.
Där kommer jag dock inte börja skriva nya inlägg förrens jag är klar med överflytt av de gamla vilket jag hoppas bli inom några dagar. Men förbered er genom att gå in där med så ser ni när jag är igång med bloggandet där. Kommer naturligtvis meddela här med att jag flyttat.
Jonthe har iallafall äntligen kommit hem från Spanien och igår hade vi drinkkväll med Annso och Erik, hade jättekul! Käkade tacos och drack drinkar, vi kom i säng strax efter 4 så dagen idag har inte varit så värst produktiv.
Imorn är det jobb som gäller igen, midsommarveckan så vi lär ha att göra! Därför är det bäst att jag går och lägger mig nu.

15 Juni, 16:37 - Tisdag 15/6

Idag åkte J iväg, kommer hem sent på fredag. Jag får alltså klara mig själv tills dess, får väl gå det med. :P
Ska jobba torsdag och fredag så då går det ju fort iallafall.
Bilen är också inlämnad för att den ska fixas där den blev påkörd så jag är utan bil med. Tur det dock för den har varit full med äckliga gröna små kryp (tror det är bladlöss) som det tydligen vimlar av vid just vår parkeringsplats. Lika bra att bilen håller sig borta tills invasionen är över. (vilket jag hoppas sker snart...)
I lördags var jag på Sandras möhippa! Var superkul, jag jobbade dock först så anslöt senare. Så kul att hon blev så glad då jag kom :) Käkade och partajade lite och sen åkte vi in till stan för en pubrunda. Kul att träffa alla igen, tror att allt blev lyckat också, utom vädret som var piss...
Igår var vi på akropolis och åt, jag tyckte vi skulle ha lite myskväll innan J åkte iväg, han höll med som tur var :)
Lika gott som alltid, jag ÄLSKAR deras tsatziki!
Jobbade innan, 7-17, fick ta emot varorna och det gick ganska bra. Kul att få testa nåt nytt.
Gillar Alvas kommentar när jag frågade om jag fick sitta i hennes soffa (hon har en egen liten):
"Mm...(paus) men du är egentligen för stor!"
Sant. :P

11 Juni, 15:22 - Slut på ledighet

Haft en bra dag med Madde, hon kom med tåget på fm. Vi grejade lite med uppsatsen, men mest har vi bara pratat ikapp oss. :) Ovant att inte ses så ofta när man ses varje dag annars.
Mycket studenter ute på stan, stackare som har regn och kallt. Det gör nog inte så mycket, minnen för livet får dom ju ändå!
Har haft en lugn vecka, jobbade igår bara. Det var iofs inte lugnt, allt annat än det. Jobb imorn med, nu drar det igång.
Annars har jag mest grejat lite, handlat diverse grejer hem och plockat här hemma. Agerat hemmafru till J som inte gjort annat än suttit vid datorn hela dagarna. Längtar till hans semester både för hans och min skull... ;)
Ikväll ska vi iallafall till bror och Linda och leka med Alva och mysa med Ella (?). Det blir bra det.

07 Juni, 12:36 - Sommarlov

Officiellt sommarlov nu. Lämnade iofs in sista tentan i onsdags redan men sen har vi hållt på med utsparken för T6 och det var JOBBIGT så först nu känns det som sommarlov. Konstigt att det är vår tur nästa gång att bli färdiga sjukgymnaster. Har gått så otroligt fort.
Har firat i helgen, i fredags med drinkpartaj hemma hos Lisa med Emma, Karin, Nina och Lisas syster Nina, mycket trevligt! Sen åkte jag hem från Uppsala i lördags och hade rosékväll med Annso och Carro, även det mycket trevligt såklart! Igår kom J hem från Uppsala och då fixade vi äntligen blommor till balkongen så nu är det klart! Så fint blev det :)
Idag är en todo-dag. Har mycket todos och jag har redan börjat. Avklarat ringa folktandvården och fixat med enkäterna, ska fortsätta med att räkna ut slutsumman på snittar & bubbel som vi hade hand om i fredags, åka och handla, åka till jobbet och kolla schema, handla på ikea...
Busy day, lika bra det!

30 Maj, 21:27 - Myshelg

Alva har blivit storasyster, bror och Linda har blivit föräldrar och jag har blivit faster igen. :) Så söt liten tjej som föddes i fredags, har hunnit träffa henne två gånger den här helgen. Fick äran att hålla henne först (efter föräldrarna såklart) i lördags innan de åkte hem från BB och sen idag med. Mys! Ser fram emot att också få se henne växa upp!
Har även varit på mors dags-middag hos Js mamma, igår. Mycket trevligt som vanligt! Även träffat vänner. Mycket bra helg.
Nu till veckan väntas sista pluggrycket med hemtenta på onsdag, sen fixa med utsparken för T6, sen sommarlov som inleds med drinkkväll och rosékväll! (inte samma kväll som tur är...)

25 Maj, 17:24 - Händer grejer!

  • Praktik till i höst fixad! :D
  • Enkätinsamling till C-uppsats startad idag
  • Resan i planeringsstadie
  • Väntar på att bli faster igen
I love it.
Var till Uppis en sväng igår, lunch med Madde och planering för enkäten som vi skickat ut idag,
har fått in 7 svar :D
Utöver det har jag lunchat med Annso och Carro, mycket trevligt. Tvättar gör jag också, har även varit till Resia och fått mer information.
Som sagt... det händer grejer!

22 Maj, 18:05 - Förkyld, kalas och skola

Har gått och blivit förkyld! Så drygt med snor och host... Dessutom är jag ju inte så trevligt sällskap så hoppas på att J kan träffa lite kompisar ikväll. Jag klarar mig hemma ändå. Imorn är det ju 3-årskalas så jag hoppas på att vara pigg då för det vill vi inte missa! Hade sista skoldagen i torsdags, nu är det bara en hemtenta kvar om 1,5 veckor, skönt! "Ledig" hela nästa vecka. :D Hoppas på att träffa lite vänner! Nu blir det käk, potatisgratäng och fläskfilé, mums!

19 Maj, 22:08 - Sista skoldagen

Imorn har jag min sista lektion för termin 5. Har en tenta kvar om två veckor men sen är det bara en termin kvar. Helt sjukt. Tiden har gått så otroligt fort och jag tror jag kommer sakna det när det är klart. Skolan alltså. Hoppas på att få ett jobb bara. I måndags deltog jag i vårruset, duktig Maria. Gick i maklig takt 5 km på 1 timme, det bästa var picknicken efteråt! :D

17 Maj, 15:11 - Ny vecka

Varit på jobbet 9-13 på möte, soft att sitta och diskutera intressanta saker och få pengar för det. Nu har jag ätit lunch och sitter och laddar för Vårruset ikväll som ska promeneras tillsammans med mina jobbarkompisar. Har ringt om praktik i höst så jag hoppas på att jag får det nu... Får veta om ca 2 veckor. Har äntligen fått hem J också, nu jobbar han ju såklart men är ju liksom hemma iaf. Har haft en jättebra helg med vänner och jobb så tiden utan honom gick fort som vanligt. Jobbigt just nu, hoppas verkligen på det bästa! Kram

15 Maj, 19:44 - Lördag!

Sitter och väntar på Emma nu, vi ska dricka vin och prata skit! :D Träffade henne, Nina, Karin och Mange hemma hos Mange igår kväll, fick god mat som jag inte behövde göra ett skvatt på, mycket trevligt. Har jobbat två dagar och det har varit bra för mig, som en förberedelse inför sommaren. Har ju bara jobbat lördagar sen i julas så det var bra att jobba länge igår. Skitjobbigt var det haha! Men man vänjer sig fort så det kommer bli bra i sommar med. :) Imorn kommer äntligen J hem, har saknat honom i helgen! Och äntligen är sommaren på väg, idag har det tydligen varit riktigt varmt ute, jag har ju bara varit inomhus så jag har inte känt av nån värme direkt... Hoppas på lika varmt imorn så jag också får njuta av värmen!

13 Maj, 12:47 - ledig dag

Röd dag, ledig dag. Var ledig igår med, slapp kurs som vi läser nu som gör att vi är lediga mycket, skönt. Var till Falun igår och mötte mamma & Lars, hade en bra dag med dom. Köpte superfint tyg som mamma ska sy gardiner av till oss! Haft mysvecka hela veckan eftersom J har varit ledig och hemma. Jag har ju gått i skolan men att ha honom hemma mer och att han inte behöver jobba så mycket har varit bra! Idag åkte han med sin pappa & Ewa till Umeå, de ska fixa i stugan inför sommaren. Så jag är ensamen hela helgen, ska jobba fredag-lördag och förhoppningsvis umgås med vänner. Funderar på att ta mig ut på en prommis nu, göra nåt vettigt av dagen. Trevlig helg!

09 Maj, 21:28 - Söndag

Skön helg har vi haft. Började med 30-årsfest i fredags, bror och Sjösse hade tillsammans, mycket kul var det. Dom hade ordnat jättebra, med liveband och allt! Riktigt schysst fest. Halvfyra kom vi hem och sov till tolv. Lite sletna var vi bägge två igår så gjorde inte många knop. Vi var ner på stan och åt lunch och em/kvällen spenderades i Valbo hos Js pappa & Ewa. Spelade kort och hade trevligt. Idag har vi flängt runt och handlat diverse. I år SKA vi iaf ha blommor på balkongen så idag har blomlåda och kruka inhandlats. Ett steg på vägen. Nu ska jag hoppa in i duschen, det blir kanske nåt avsnitt av criminal minds i sängen sen.

04 Maj, 18:59 - Sista kursen

innan sommarlovet startade idag. Hälsa och hälsopromotion. Startade sådär med en långtråkig dag men jag tror att det blir bättre. J är på årsmöte nu, jag slapp i år eftersom jag gick förra året. Jag ska iväg med Maria och kolla lite fotboll! :D Igår var Lotta och Samuel här och åt lunch och mös med mig, mycket trevligt, och i helgen var vi i Åre med Emma & Joel. Blev en spontantripp kan man säga, bokade stuga i onsdags kväll och åkte i torsdags efter jobb och praktik. Hade en jättehärlig helg men inte så mycket skidåkning, var för dåligt med snö och för dålig snö. Åkte lite i fredags men sen softade vi mest. Nu känns det verkligen som att det är vår och att sommaren närmar sig, så skönt med ljust ute på kvällarna, man vill inte sitta inne!

27 April, 16:49 - Trötter...

Ojoj, så trött jag är idag. Förstår inte riktigt varför men så är det iallafall. Jag sitter och funderar på att åka och träna, skulle egentligen behöva springa lite inför vårruset men J kommer inte hem förrens sent och jag gillar inte att springa själv, därför skulle jag kanske köra lite friskis idag. Vi är iallafall på hemmaplan igen efter lite rust, så fint blev det! Gick så bra att bo i Valbo också, skoj att få hämta Wilma från dagis ibland. :) I helgen har vi firat bror som fyllde 30 förra veckan, hade jättetrevligt! I övrigt har vi inte gjort så värst mycket mer än fixat i lägenheten. Denna vecka är sista praktikveckan, trist för det är superkul! Nästa vecka är det skola igen. Idag är det tvätt som gäller, ska strax gå ner med den första laddningen.

19 April, 17:27 - Måndag

Åh så härligt med vår! Solen är framme, vi kan sitta ute och äta lunch och fika och att svettas när man är ute med hunden gör liksom inget. I helgen har vi packat ner hela övervåningen eftersom lite rust ska ske, igår var jag ut till bror och Linda och lekte med Alva! Shit vad stor hon blir, helt knasigt vad fort tiden går. Snart kommer en liten en och då kommer hon kännas ännu större antar jag. Idag ska vi till Js mamma & Tobbe och käka mat, funderar på att ta en dusch innan... Stort grattis till Stefan och Tina som blivit föräldrar!

13 April, 21:57 - Tiden går foooooort

Snart slut på den här veckan också, 2 dagar kvar och dagarna bara försvinner. Idag har jag varit duktig och tränat och sen gjort sallad till middag, nu ska jag ta mig en chokladbit haha! Håller på och tvättar också så idag är en produktiv dag. Imorn ska jag träffa Lotta, mycket trevligt, det var längesen vi sågs. Saknar J, det är tråkigt att vara hemma själv. Men som man alltid säger, nyttigt att vara ifrån varandra antar jag... Nu ska jag bädda rent i sängen och krypa ner.

11 April, 16:57 - Söndag

Idag har varit ännu en lugn dag, har dock gjort lite mer än igår. Skjutsade J till tåget vid 13, han ska vara i Karlstad hela veckan. Sen åkte jag ner på stan och träffade Annso och Carro för en fika. :) Mycket trevligt. Efter det cyklade jag hem och har fixat och donat lite, ska ta en sväng ut till Valbo nu tror jag och kolla in på IKEA. Lika bra att göra nåt vettigt av dagen som är kvar. Imorn är det praktik igen.

10 April, 18:13 - Helg ljuva helg

Var på kårfest igår, det var riktigt skoj. Jag och Madde slängde in handduken tidigt, praktiken tillsammans med skoldag tar musten ur en. Hade dock väldigt kul så länge jag var där och roligast var ju att vår klass vann spexet! Vann även då vi var T2:or men då var inte jag med så det var kul att få vara med och vinna en gång. Eftersom vi inte orkade så länge så hann jag ta ett tåg hem igår kväll, mycket skönt att somna och vakna i sin egen säng. :) Idag har jag inte gjort många knop, suttit vid datorn, pratat en sväng med mamma och varit ner på stan. Vilat en stund precis för att försöka bli av med min huvudvärk som har gjort sitt intåg igen. Lite bättre är det efter lite sömn och tabletter. J har suttit och jobbat hela dagen stackarn så jag ska ta mig iväg och handla ingredienser till tacos snart och hoppas på att han inte behöver jobba hela kvällen med... Imorn åker han till Karlstad ganska tidigt så jag hade tänkt åka till Järbo och leka med Alva men nu är hon sjuk, stackars liten. Jag har ingen lust att bli magsjuk så jag får hitta nåt annat att göra. Sen väntar v 4 av praktik! Härligt med 3 veckor kvar! :D

07 April, 16:55 - Onsdag

Hade en underbart härlig påsk. Tänkte skriva ledig men jag jobbade ju faktiskt i lördags. Känns dock inte så jobbigt att åka dit och jobba lite ibland, ganska kul oftast faktiskt! Åkte till Romme i lördags efter jobbet och hade det härligt! Åkte skidor i söndags och det gick riktigt bra. Synd att det är slut på skidsäsongen nu när jag börjat komma igång ordentligt. Annars har vi grejat och donat lite, myst. :) Nu är det praktik som gäller och det går bra tror jag. är roligt! Kvar av denna dag är att göra mat, fixa klart vårt PM, åka och hämta min cykel som varit på lagning och även hämta ut ett paket. Just det, kårfest-kläder ska införskaffas, på fredag är det dags!

02 April, 23:36 - Långfredag

Har haft en bra påsk än så länge, tror att resten kommer bli minst lika bra. Började med påskmiddag hos Js mamma & Tobbe igår, mycket trevligt och gott! Idag har vi fikat hos Js pappa & Ewa och sen har jag haft bästa Maria här på middag. :) J har åkt till Romme med Emma & Joel, men jag ska jobba imorn så jag får åka och göra dom sällskap imorn em istället. Hann ju med och träffa Maria idag så det var ju perfekt! Ska som sagt jobba på bolaget imorn, ska bli skoj att tjäna lite pengar, träffa arbetskamraterna och kanske tom kunderna? ;) Sen drar jag med iväg till Romme, åker skidor på söndag och sen åker vi hem igen och har en ledig söndagkväll och måndag tillsammans. Så skönt med långledigt! Har haft en bra vecka på praktiken också, det är superroligt! Detta är verkligen det jag vill göra när jag blir färdig sjukgymnast! Nu ska jag sova och hoppas på att vakna pigg imorn.

28 Mars, 18:26 - Söndag

Ny vecka på g igen, helgerna går fort! Vi har varit hos mamma & Lars i helgen, mys att träffas och umgås. Åkte hem rätt tidigt idag efter ett kort stopp hos Js mormor. J packade om, vi åt lunch på stan och slappade lite innan jag skjutsade honom till tåget han skulle med. Är på väg till Karlstad nämligen, han ska vara där till på tisdag så jag är solo i två dagar. Sitter och funderar på vad jag ska ha för mig ikväll. Tror att jag fixar lite käk och tar det lugnt alldeles ensam. Imorn ska jag fixa lite påskfint tror jag. Praktiken fortsätter med andra veckan imorn, kortvecka med långhelg väntar, så skönt!

25 Mars, 20:42 - TGIT!

och Fredag imorn! :D Första veckan avklarad på praktiken, går bra och är superroligt! Detta är ju det jag vill göra som sjukgymnast! Skönt ändå att det är skola imorn, lagom med 4 dagar praktik för det är jobbigt alltså. Man blir helt slut av allt tänkande :) Imorn ska jag alltså till skolan och sen åker vi till mamma då J kommer hem från jobbet och jag från skolan. Mysigt att träffa dem i helgen! Igår kväll träffade jag Nina också, så kul att ses igen, det blir inte så ofta men får ju passa på nu så länge hon bor i Gävle. Ska fixa lite till imorn nu, sen Criminal Minds. :D

23 Mars, 17:35 - Praktik!

Andra dagen på praktiken klar, och det känns bra! Är superroligt och dagarna har bara försvunnit. Bra handledare också. Mindre bra väder, snö igen. Jag är less på snö, ge mig vår och sommar. Skönt att slippa gå ut mer idag iallafall. Ska skriva på vårt PM nu så vi kan skicka in det någon gång. Sen blir det våfflor till middag, är ju egentligen våffeldagen på torsdag men då är inte J hemma så vi kör idag istället. :)

19 Mars, 17:35 - Fredag!

Fredag igen, idag har vi haft vår PM-examination, blev dock inte godkända riktigt än.. Måste in med lite kompletteringar men det visste vi redan innan så det gör inte så mycket. Så sjukt trött idag så jag tog en tupplur när jag kom hem, så skönt och kände mig faktiskt mycket piggare när jag vaknade. Ska åka och hämta J vid tåget vid 18 och sen handla lite. Ska försöka mig på riktig mat idag, magen har inte svarat så bra på den tidigare i veckan. Jobb imorn och det vore ju bra att slippa behöva leva på blåbärssoppa då :) På måndag börjar praktiken, nervös! Måste plugga lite i helgen och repetera från Sjukgymnastiken. Känns som att allt försvunnit nu i PM-dimman som varat i 2 veckor. Ska stoppa i mig en macka och lite blåbärssoppa (där ser man..) nu så jag överlever handlingen. Trevlig helg!

16 Mars, 13:37 - Frisk igen

Hade en sådär måndag, magsjuk hela dagen.. Usch! Mår iallafall bra nu, lite matt. Skönt dock att jag tajmade in det när vi inte hade sådär fasligt mycket att göra i skolan. :) Hemma idag med men imorn åker jag till Uppsala, ska granska PM. Nu ner till tvättstugan och hänga kläder.

11 Mars, 19:59 - Helg!

Japp, nu har jag helg. Nästan iallafall. Har lite smågrejer att fixa imorn men är i princip ledig, för idag skrev vi klart PM:et som nu är inskickat till handledaren för synpunkter. Får tillbaka det på måndag och då får vi ändra det som bör ändras. Men tills dess kan vi inte göra så mycket. :) Så imorn ska jag sova länge, träna, tvätta och handla och njuta av att det är fredag! Nu har jag parkerat mig i soffan och väntar på Criminal Minds.

09 Mars, 22:08 - Tisdagen

Statistik hela dagen avklarat, tränat (duktigt). Skola igår och idag som sagt, men nu är vi lektionsfria resten av veckan, så onsdag och torsdag ska ägnas åt PM-skrivande, vår förhoppning är att kunna vara lediga på fredag. Blir iallafall sovmorgon imorn, ska inte åka förrens vid 9. Skönt :). Imorn stannar J i Sthlm, han ska iväg på torsdag så han kommer inte hem förrens på fredag. Så imorn ska jag träffa Nina på kvällen, ska bli skoj! :D Nu ska jag diska efter middagen och sen sova.

07 Mars, 14:22 - Söndag

Slappsöndag hemma hos mig. :) Unnar mig det efter många helger med pluggtvång, denna helg glömmer vi plugget. Igår var jag hem till Carro på systembolagskalas, vi åt tacos och drack vin och pratade massor, hade mycket skoj! Var ut sen också vilket inte hör till vanligheterna för mig men hade kul. Insåg dock varför det inte hör till vanligheterna också men det är kul nån gång ibland. :) Jag och J var på bio i fredags, Shutter Island, den var hyfsad, sevärd iallafall. Innan bion hade jag avklarat en till tenta, en skriftlig den här gången. Får se till veckan tror jag om jag klarade den eller inte. Jag och Madde var duktiga och skrev lite på vårt PM efter tentan. Blir mer PM-skrivande denna vecka nu när sjukgymnastiken är avklarad. Idag vet jag inte vad som händer, tror inte jag vill ligga i soffan hela dagen dock.

03 Mars, 22:07 - Omladdning pågår

Efter gårdagens pärs så har jag laddat om idag och pluggar nu för fullt inför den teoretiska tentan. Får se hur det går, mycket som ska in i huvudet på kort tid men hoppas på att lära mig tillräckligt. Åkte till Uppsala och pluggade med Madde, bra drag eftersom jag har så sjukt dålig självdisciplin när jag är ensam hemma. Sett säsongens första Grey´s precis och jag väntar på nästa veckas avsnitt nu. :) Tur för mig att Criminal Minds börjar imorn.

02 Mars, 17:56 - Sköööööönt!

Klarade sista praktiska tentan idag! Med en överläggning av lärarna om en övning jag valde innan jag fick ett ja men det gör inget för allt annat var bra! Riktig nervpärs det där, med spända nerver, tårar och blackouter, men nu är den sista på programmet avklarad och det slutade med att jag klarade alla praktiska på första försöket. Duktig jag! Dagen började dock inte så bra med en timmes försening på tåget, jag tog ett tidigt tåg där jag hade en timme tillgodo för att INTE komma försent till tentan men tji fick jag, SJ kan det där med förseningar. Kom till skolan på minuten när vi började så det var skönt att jag hann iallafall. Gjorde ju dock inte så jag blev mindre nervös imorse. Nu är jag "ledig" i två dagar (skriftlig tenta på fredag), skönt att inte behöva kliva upp klockan 5.30.

01 Mars, 22:26 - 2 år

Saknar dig pappa.

27 Februari, 14:55 - 27 februari

Har suttit och pluggat fram tills nu, J har handlat och tvättat (kul lördag för honom), nu ska vi börja dra oss till Järbo. Gör nog ett stopp i Valbo först eftersom det nog tar ett tag innan bröderna tagit sig från Kungsberget. Igår kom vi hem efter en halvtimmes försening och åkte iväg till Js pappa för att käka kinamat och kolla på OS med honom, mycket lugn och trevlig fredagskväll, helt i min smak! Tenta på tisdag och fredag, ångesten ökar för var dag. :/

24 Februari, 21:33 - Hemma igen

Är hemma nu efter två dagar i Uppsala. Skönt att sova hos Emma & Joel och slippa bekymra sig om tågen går eller ej. J fick ju i och för sig stå till sthlm igår och idag blev tågen inställda så han har ju inte haft det så skoj... Jag hoppas på att tågen går som dom ska hyfsat imorn iallafall. Åker i tid så jag har lite marginal, bättre komma för tidigt än för sent. Mindre skoj var ju att det var 16 grader hemma hos oss idag när vi kom hem... Dom höll på med nåt med elementen i måndag när vi var hemma och då blev det nåt knas med våra element men det har ju vi inte märkt eftersom vi inte varit hemma. Som tur var så räckte det med att J luftade dom så blev dom varma igen, så nu stiger temperaturen sakta men säkert. Kikar på skidstafetten nu, spännande!

22 Februari, 10:18 - Tågkaos

Jag började dagen med att sova över, vaknade 05.50, en halvtimme försent. Insåg att jag inte skulle hinna med 06.30-tåget så jag kollade första perioden på hockeyn istället, startade datorn för att kolla om tågen gick. Var ju tur att jag inte fick för mig att skynda mig till 06.30 för bägge tågen som skulle gå då var inställda! Kollade övriga tåg och alla hade beräknade förseningar med minst en timme, och då var det ju ett tag kvar till tågen skulle komma till gävle... Insåg att för att få nåt vettigt av den här dagen så var det bättre att stanna hemma. Kollade på hockeyn och sov en timme så nu ska jag sätta igång med plugget. Vi funderar nu över hur vi ska göra till imorn eftersom risken är rätt stor att tågen inte kommer gå som dom ska imorn heller... Planer på att ta bilen till Uppsala ikväll och ta in på hotell Emma & Joel :) Jag kan inte vara hemma mer än en dag och J måste till jobbet imorn. Chansen att ta sig till Sthlm ökar genom att åka från Uppsala istället för Gävle för alla tåg som går från Gävle mot Sthlm och tvärtom verkar vara inställda idag.

22 Februari, 10:13 - Detta skrevs söndag kväll 22.00

Den här vintern vill aldrig ta slut, det snöar och snöar och töar inget. Nu ser vi inte ut genom fönstret på övervåningen.. Tågtrafiken har stått helt stilla idag så det blir ju spännande att se om jag kommer till skolan imorn. Tror inte jag missar så hemskt mycket om jag inte kommer iväg så det är ju bra iallafall. Tänker inte riskera att sitta fast på ett tåg i flera timmar om det är försenat från Gävle redan. Annars har vi haft en bra helg. Lugn fredag med OS såklart, lördag innebar lite plugg för mig, ut till Valbo en sväng, fika hos Js mamma och Tobbe, sen Melodifestival, OS, TP och en trevlig kväll tillsammans med Emma & Olle. Idag har jag varit bakis haha! Har ändå pluggat några timmar och sen såklart OS på teve. Ska smaska i mig grönsaker och dipp till skidskyttet nu!

19 Februari, 16:18 - Fredag

Idag har jag varit i Söderhamn för första gången i mitt liv. :) Åkte dit för att träffa Madde och börja skriva på vårt PM till uppsatsen. Kom en bit på väg iallafall, ska fortsätta till veckan. Hann dock inte se så mycket av Söderhamn, det mesta var vitt, vitt, vitt! Som här hemma ungefär. Sitter och pluggar lite nu, ska nog ta mig iväg till Willys och handla lite snart, vi har inte så mycket hemma och det är ju trots allt fredag! Ska ringa J och kolla när han tänker komma hem först.. Trevlig helg!

16 Februari, 21:38 - Tisdag

Min J överraskade mig med två hotellnätter i Uppsala, så härligt! Han är allt bra knäpp han men det gillas. :) Hade en härlig helg med, fick träffa bror och Alva i lördags äntligen. På söndagen åkte vi till Uppsala och åt god middag på restaurang med Emma & Joel. Väldans trevligt som alltid! Lång dag igår och även idag i skolan, igår intressant, idag inte så intressant. Tidig morgon imorn så nu ska jag hoppa in i duschen och sen sängen.

10 Februari, 21:18 - Magsjuka

Min kära sambo var magsjuk här hemma i måndags, stackarn. Så sen dess har jag gått och analyserat min mage för att hinna hem ifall det skulle bryta ut. Hade ont i magen imorse och stannade därför hemma från skolan men har mått prima hela dagen så imorn blir det skola igen. Har varit väldigt oeffektiv idag, suttit i soffan och surfat eller kollat på criminal minds. :) Har dock letat artiklar i 2 timmar till c-uppsatsen, svårt! Är hela tiden mycket i skolan och när vi dessutom måste tänka på uppsatsen hela tiden får inte så mycket annat plats i mitt lilla huvud. Tror jag ska kika på ett till criminal minds avsnitt nu...

05 Februari, 15:00 - Fredag!

Äntligen fredag. Lång vecka och så skönt med helg! Slutade tidigt idag och det var väldans skönt att vara hemma redan innan två en dag. Särskilt en fredag. Har ätit lunch och tagit det lite lugnt hemma en stund, nu ska jag ner på stan och kika efter present till Ewa som fyller år idag. Vi ska dit på middag ikväll för att fira henne och imorn blir det min familj som vi ska umgås med. Skönt med lugna helger tycker jag. Sån skillnad mot för några år sedan när det var fester som gällde på helgerna. Tur att man har olika perioder i livet. Imorn börjar ju den bästa tiden på året när det gäller teve... Melodifestivalen! :D Jag kommer sitta bänkad.

03 Februari, 21:31 - Flyter

Dagarna flyter på och jag har mycket att göra. Mycket intressant i skolan men mycket information ger en virrig skalle och en hel del huvudvärk tyvärr. Idag höll vi på med undersökning och behandling av nacke vilket leder till mycket slit och drag i våra egna nackar. Ska fortsätta vara duktig och gå och lägga mig i tid på kvällarna, det gör att jag inte är lika trött på morgnarna såklart. Behöver min sömn mer än nånsin nu när det är krävande i skolan!

29 Januari, 16:00 - Fredag igen!

En hel vecka har gått och nu är första veckan på sista sjukgymnastikskursen avklarad. Mycket att lära sig och ta in och ont i huvudet hela veckan. Tagit ipren nu och en lång dusch så hoppas att det släpper för helgen. Ska iväg och träffa Maria som är hemma en sväng och sen i helgen blir det bl.a. jobb och fira Tobbe som fyller 65. Lugnt och skönt och det gillar jag. :) Fick skjuts hem från Uppsala med Madde och Mattias som skulle till Söderhamn, gillar att få åka bil ibland. Nästa vecka börjar Melodifestivalen, det gillas också!

23 Januari, 14:05 - Lördag

Är hängig, förkyld. Hade feber igår kväll och tror att den kommer och går lite idag. Jag skulle ut och käka med jobbet ikväll men fick ställa in det, orkar inte och inte särskilt schysst mot arbetskamrater att sitta och snora.. Ska iaf gå på bio med J, Snabba cash. Det orkar jag, då behöver man inte vara så social, bara sitta. :) Ska försöka göra lite nytta i form av att sätta in papper i pärmar. Förbereda sista sjukgymnastikskursen i skolan. Hoppas på att vilan idag gör att jag frisknar till till imorn då det är kalas. Lunchade med Carro S igår, mycket trevligt som vanligt. Vi har en förmåga att sitta väldigt länge, igår blev det 2 timmar. :) Trevlig helg!

21 Januari, 17:48 - Torsdag

Muntlig examination på psykiatri imorn, blir nog bra. Ska plugga ikväll så jag kan frågorna vi fått. Nästa vecka börjar Sjukgymnastiken igen, ska bli kul! Tror att det är en riktigt intressant och spännande kurs, men också riktigt krävande. Plus att utbildningen numera är på BMC som ligger dubbelt så långt bort från stationen än Akademiska där vi gått tidigare. Är dock inte så länge jag ska gå där så det går nog bra. Njuta av nyrustade lokaler ska vi göra! Har vi ju inte varit bortskämda med innan. Är så extremt trött idag, känner mig lite hängig också, hoppas att det inte beror på nån slags sjuka som kommer lagom till helgen utan att det bara är sömnbristen som yttrar sig så. Ska ut och käka med jobbet på lördag och det vill jag inte missa. 6-årskalas på söndag som jag inte heller vill missa! Nu, mat.

17 Januari, 10:41 - På väg

Sitter i bilen nu på väg hem från Åre. Har haft det super! Nu är det tillbaka till verkligheten som gäller. Imorn startar termin 5.. Vi åker bara hem en snabbis idag för att sedan fortsätta till Uppsala, ska sova hos Emma & Joel, J ska nämligen tidigt till Sthlm imorn och då kan ju jag åka dit med. Liiiiite skönt ska det bli att komma tillbaka till vardagen faktiskt.

13 Januari, 16:30 - Oh-Rey!

'
Så här såg det ut imorse när vi kom upp en bit närmre toppen på Åre. Nere i Åre by var (och är) det -20 grader men ju längre upp man kom ju varmare blev det och där vi var var det 0-gradigt. Så härligt! Skidåkningen går bättre och bättre, idag har jag för första gången sväng mig ner för en hel backe utan att ploga nåt. :)
Bor super och har det super, så här skulle man ha det länge! Ikväll ska vi ut och käka nånstans och imorn kväll kommer Emma & Joel upp och joinar oss i några dagar. Sweeet!

09 Januari, 16:57 - Imorn Åre!

Fixning och packning pågår för fullt. Har varit och handlat lite, mat och diverse annat. J håller på och grejar med skidor och pjäxor och en ny lista ska skrivas :P 
Imorn åker vi och Emma & Olle upp till Åre och hoppas på en härlig skidvecka! 
Var hos Emma på partaj igår men åkte hem på natten. Som tur var gick det ett tåg vid halvtvå, alltid skönast att vakna hemma och speciellt när man ska hålla på och greja. Hade väldans trevligt på festen iaf. :) Hängde hos Emma och Joel med Emma hela dagen efter jag varit i skolan, vi åt lunch och kollade på Ice Age 3. Så rolig film! :D
Nu ska jag börja förbereda maten lite, blir lasagne idag så vi har matlåda när vi kommer hem från Åre.

07 Januari, 12:32 - Torsdag

Tillbaks till vardagen imorn, en dag iaf, för sen är jag ledig en vecka igen! :D På söndag bär det av till Åre för oss, ska bli så himla skoj! Skönt att komma iväg en hel vecka tycker jag. 
Har haft Wilma en vecka och också bott i Valbo en vecka, mys med vovve. Hon är så himla lätt att ha och göra med (utom när hon hittar rådjursklövar i skogen som är goda att äta på - resultat: Arg Maria som fick bända upp munnen på henne) och det är skönt att komma ut så mycket om dagarna för man måste ju faktiskt. Dock har det ju varit sviiiiinkallt ute, igår var det -27 grader när vi vaknade vid 9-tiden. 
Imorn väntar som sagt skolan igen, men bara på fm. Sen är jag ledig igen och ska till Emma i Sthlm på hennes 26-årsfest. Åker hem tidigt på lördag för då väntar en dag med packning och fixning för Åre-trippen. 

Håller på och tvättar, ska möta Annso på stan om en timme och måste hinna duscha innan dess vilket betyder att jag kanske borde göra det nu? 
Ska köpa ny skidjacka + byxor idag, vill ha ett peak-set som kostar 9000 (!) men det går ju såklart inte, jag får nöja mig med everest. Bra och fint det med.

04 Januari, 14:34 - 2009

Årets

Konsert 1: Beyonce
Konsert 2: Britney
Konsert 3: Winnerbäck
Bästa evenemang: Beyonce-konserten i maj i Globen
Jobb: Systembolaget.
Semester 1: Weekend i Köpenhamn med J, Emma & Joel
Semester 2: Stugan i Holmsund med familjen på Js pappas sida.
Semester 3: Visby med familjen på Js mammas sida
Semester 4: Nordingrå med J, Emma & Joel
Semester 5: Umeå och Göteborg med J!
Semester 6: London med J, Emma & Joel
Semester 7: Weekend i Åre
Sommar: Jobb, båtåkning i Mora, Semestrar, Inget plugg!
Skola: Sjukgymnastutbildningen (1 år kvar...)
Kurs: Ortopedi
Lägenhet: Valbogatan 31 A
Inköp: Bilen!
Vuxenpoäng: Bilköp. 
Film: Stieg Larsson-trilogin. Inglorius basterds
Julfirande 1: Js mamma fredag innan jul
Julfirande 2: Js pappa på julafton
Julfirande 3: Hos mamma på juldagen
Nyår: Med J, Emma & Olle och Mange & Karin på Storfars. 
Mys 1: Alva
Mys 2: Hundvakt till Wilma över påsk och nyår. 
Nyhet: ...berättas snart

Hade ett bra 2009, och förväntar mig ett bra 2010 också! Ska göra klart min utbildning, jobba mer på bolaget, åka till Åre, semester i sommar (vart är oklart), planera Sri Lanka-resa, mysa och leka med syskonbarn.

18 December, 14:03 - Vinter äntligen

Ja nu är det verkligen vinter. Stora drivor med snö och 10 grader kallt. :D Hoppas verkligen att det ligger kvar ett tag. 
Och nu har jag jullov också! Sitter i och för sig och skriver PM nu men så skönt att slippa åka till Uppis i en månad! :D Ska jobba istället, men det är ju avkoppling för mig. Fick precis veta att det inte blir nå jobb på söndag, skulle jobbat 5 timmar med att fylla upp butiken vilket skulle resulterat i 10 timmar betalning. Nu hade dom tydligen ställt in det, surt för mig, men jag får väl försöka skriva klart PM:et då istället så jag kan vara ledig sen. 
Är klar med alla julklappar också vilket är tidigt för att vara mig, men skönt. Tog en vända på stan igår när jag kom hem och köpte klart. Och nu är jag pank. 

Ikväll är det julafton nr 1 hos Js mamma, ska bli skoj! Sen imorn ska jag jobba och på kvällen är det glöggkväll hos oss tillsammans med Emma & Olle och Mange & Karin. Kul! Vi fick ihop en helg då alla kunde, helt otroligt. 

Ska fortsätta skriva PM nu. Trevlig helg!

16 December, 09:56 - Snö och snart jullov!

Har kommit massor med snö, det gillar vi! Hoppas hoppas hoppas att det får ligga kvar över jul och nyår. Så mysigt med snö att det inte gjorde nåt att mitt tåg hem var försenat igår :) 
Idag har jag sovmorgon, ska dra mig till tåget snart. Gillar att dom har satt in ett till tåg från gävle på förmiddagar, så nu ska jag åka 10.30. Extremt skönt då jag förut varit tvungen att åka innan 8 fastän jag inte börjat förrens efter lunch. 
J ska på julfest med jobbet ikväll så han kommer inte hem. Ska passa på att umgås med Emma istället, mys. Imorn blir det upp tidigt och åka till skolan men jag kommer hem tidigt med, och sen är det slut på skoltid för i år, bara plugg som ska göras på hemmaplan innan 4 januari. Har tänkt att jag ska försöka göra klart det denna vecka så jag slipper plugg under jul. Vi får se. 
Nu, off till tåget!

13 December, 22:48 - Söndag

Helgen slut igen, men nu är det bara en vecka kvar i skolan (4 dagar egentligen, är ledig på fredag), sen blir det lite julledigt. Skönt! Trött på att åka tåg nu, och känner verkligen för att åka till jobbet och prata skit med jobbarkompisarna! 
Sitter och pluggar nu, det går framåt men tar tid. Hade hoppats hunnit lite längre idag men det går segare än väntat. 
Imorn är det segt seminarie som vanligt (har 3 st denna vecka...), hoppas på att vi inte behöver göra så mycket grupparbete så jag kommer hem i tid och kan fortsätta med det jag håller på med nu. 

Var på tjejernas julkonsert ikväll och vad duktiga dom var! Så kul att se, alla barnen var jätteduktiga och sjöng så fint. Fascinerande att kunna hålla ordning på så många.. :)
Haft en bra helg i övrigt, träffat Lotta och lilla Samuel två gånger - mys, träffat mamma & Lars, Emma & Joel och handlat klart (nästan iaf) alla julklappar. Skönt, bara lite småfix kvar i veckan. Har ju vår första julafton på fredag och sen ska jag ju jobba så då måste jag vara klar. 
Nu ska jag plugga lite till sen räcker det för ikväll. 

Just det, vi har ju tagit julgran idag också! En liten en, men den är fin. Ska kläs imorn hoppas jag. Ska sätta upp min krubba med. :)

11 December, 13:55 - Fredag!

Haft världens slappaste dag hittills. Sov till elva och sen har jag inte gjort nåt vettigt alls. Ganska skönt. Ska iaf ta mig till biblioteket och låna en till bok och börja spåna lite på min lektion som jag ska hålla. Min grupp har bestämt sig för att ha dom nästa vecka, och inte i januari som det var tänkt. Skönt för mig eftersom jag ändå ska jobba en massa i jul och nyår och därför inte kommer ha tid att förbereda lektionen då. Måste ändå göra det nu. 

Igår var jag på julbord med klassen hemma hos Lina, hade så himla roligt med lekar och frågesport! God mat såklart också. Åkte hem med sista tåget som gick 22.19. Därav min sovmorgon idag, kom till gävle halvtolv. Då var jag ganska trött efter att ha varit i farten sen halvsex på morgonen. 

Ikväll blir det tacos och idolmys med Lotta och Samuel hemma hos dom. Jag ska ta mig dit vid fem-halvsex och sen kommer J efter då hans tåg kommer in. Ska också på stan med L och S imorn, julklappsshopping. 

Blev lite knas när mamma ringde och sa att dom skulle komma i helgen och vi redan bestämt med Emma och Joel imorn kväll men men, allt blir inte som man tänkt sig ibland. Hoppas på att det löser sig ändå och att vi kan ses nåt iaf i helgen. 
Snart är det ju jul också! Bara två veckor kvar. Ligger rätt bra till med julklappar faktiskt. Har några kvar men vet vad jag ska köpa. 

Trevlig helg!

08 December, 15:52 - Tisdag

Nedräkning till jullov pågår. Så trist kurs vi läser och inte blir den roligare av det gråa vädret som är ute. Blir ju knappt ljust på dagarna.. Får iallafall långt jullov i år vilket gör att jag kan jobba mycket, det är bra. Pengar tycker vi om. 
Har varit på stan och träffat Carro nu, äntligen fick vi till det! Fick en superfin ljuslykta i försenad (bara 3 månader...) födelsedagspresent, har inte haft tid att träffas förrens nu, dåligt av oss! Blev även bjuden på lunch, mycket trevligt. :) Har alltid en massa att prata om och så var det idag med, en och en halv timme flög iväg innan plugget hemma kallade. 
Nu ska jag läsa om grupproccesser och förbereda frågor till två intervjuer. Jiho. Skönt iallafall att vi inte går så mycket i skolan, är mest grupparbeten.

07 December, 20:11 - Ny vecka

Måndag och jag är tröööööött. Ska vara hemma imorn, missar en föreläsning men hoppas på att den är lika värdelös som de tidigare i kursen varit. Känns så himla onödigt att åka ner för en och en halv timme, går så mån-tors. Skippar imorn och pluggar hemma, åker ner resten av veckan. 
Ska passa på att luncha med Carro Skogh imorn med, ska bli himla skoj för vi har inte setts på evigheter! 
Haft en superhelg med jätterolig kårfest i fredags och underbar Winnerbäck-konsert i lördags! Kårfesten var så himla rolig, jag längtar redan till nästa! Sov hos Emma & Joel sen och åkte hem vid 10 på lördagen. Skönt att komma hem i tid även om jag spenderade em i soffan. :) 
Var ut och käkade på Akropolis med J och bror (Linda var sjuk tyvärr..) innan konserten, supergott som vanligt. Mycket superlativ här men så är det när man haft en bra helg! 
Idag är jag solo, J jobbar över. Har ätit lax som vanligt och nu ska jag plugga lite innan CSI börjar vid 9. Sitter och spånar på lite julklappar också, budgeten går nog nästan ihop.. :)

02 December, 22:22 - Onsdag

Skolan som vanligt, ny kurs from denna vecka. Samspel och kommunikation, har inte bestämt mig om det är för flummigt för mig än. 
Träffat Emma idag! Superskoj, vi hann med en fika och lite skoshopping (för hennes del alltså). 
Imorn blir det heldag i skolan och sen julklappsshopping på kvällen. Vet inte vad jag ska köpa till nån än, men hoppas hitta en del imorn. 
På fredag är det kårfest-dags, det ska bli jättekul! Sen är det ju Winnerbäck på lördag med, superskoj det med! Upptagen helg, men bara roliga saker ju. :)
Nu Edvard och Jan-Öivind.

28 November, 22:30 - grisförkylning

Dunderförkyld Maria. Var bara förkyld imorse så åkte iväg och tog vaccin mot svininfluensan och nu får jag betala priset. Feber och en riktig förkylning sitter jag med i soffan. Ont i armen med. Men men, lika bra att ta den där jäkla sprutan och bli mer sjuk när jag ändå redan var förkyld. Synd bara att det skulle bli såhär när jag skulle iväg på Sandras 25-årsfest ikväll. Blidde ingen fest för min del och det var lika bra, blev sämre efter jag pratat med henne..
J är ute med kompisar, inte så skoj för honom att sitta hemma med en sjukling. 
Har iaf jobbat idag och tjänat lite pengar, det hann jag med innan sjukdomen tog överhanden. 
Ska kolla lite teve nu och sen ta nässpray och alvedon och släpa mig i säng. Hoppas på att vara lite friskare imorn så jag kan vara lite produktiv.


25 November, 22:00 - London!

  • Underbart!
  • Öl
  • Pubar
  • Great british pub food
  • Shopping - Oxford street och Primark
  • Starbucks
  • Earl´s court
  • Underground
  • Vin
  • Mycket gående
  • Madame Tussaud´s
  • Natural history museum
  • Harrod´s
  • Interna skämt
  • Mycket mer såklart..

Hade en underbar weekend, lite jobbigt att komma hem sent på söndag kväll och ha en hel vecka med plugg och jobb framför sig.. Snart jul iaf, skönt.


17 November, 20:03 - London calling!

Tisdag idag, redovisning i skolan gick bra. Fixat en massa sen jag kom hem, laddat kameran, laddat ur den på bilder, börjat packa, shoppat leggings, växlat pengar osv. Imorn åker vi till skola och jobb som vanligt men på torsdag smäller det! Då åker vi till London! Eftersom vi åker tidigt på morgonen sover vi hos Emma & Joel imorn kväll, därför måste packning ske idag. Svårt att veta vad man ska ha med sig, tar förmodligen med sig alldeles för mycket men det går ju inte, shopping ska ju också få plats i resväskan på väg hem. :D 
Har ätit våfflor precis och är laddad för packning.

15 November, 18:59 - Steksöndag

Haft bästa brorsdottern (har ju bara en :P) och hennes föräldrar här på söndagsmiddag, stek och potatis. Härligt att ses igen, det var alldeles för länge sedan. Och vi lyckades med älgsteken, första gången vi prövade, och med såsen! Yey för oss! :) Smaskig matlåda imorn. 
Var ju på bio igår, 2012, som rekommenderas starkt! Riktigt bra film och inte kändes den för lång heller trots sina 2 och 38.
Nu blire lite plugg ikväll, skola imorn igen...

14 November, 14:15 - Lördag

Grått och trist väder ute så jag har mest varit inne idag. Började dagen med att kika på alpint, vad jag tycker om att kika på det på helgerna, och sen har jag ätit lunch, tvättat (tvättar), varit iväg till forex för att växla pengar och pluggat lite. 
Trist att det redan nu börjar bli mörkt ute och klockan är kvart över två...
Ikväll ska vi på bio, 2012 ska vi se, mys med bio när det är trist väder ute. Hoppas den är bra bara. :) 
Ner till tvätten igen då.

12 November, 23:01 - Heeeeeelg igen!

Äntligen helg. Eller inte riktigt, fredag imorn ju men jag har inga lektioner = plugga hemma = känns som helg. :) 
Seg kurs vi läser nu, grupparbeten hela tiden, inte riktigt min grej när man inte trivs med hela gruppen.. Försöker göra det bästa av det hela men svårt. Inte blir man gladare av trist höstväder heller. Men nästa vecka bär det av till LONDON! Så kul!
Sover ensam hemma inatt, J sover i Uppsala. Jag åkte hem eftersom jag är ledig imorn. Skönt att vara hemma från början då. 
Nu ska jag hoppa i säng, ska ta mig lite sovmorgon imorn. Skönt. 
Godnatt

08 November, 13:59 - Fars dag och pappas födelsedag

Oh, jobbig dag idag. Saknar dig pappa, alla dagar men idag är det väldigt tydligt! Längesen jag grät av saknad men idag är gråten närvarande. Vad jag önskar att jag hade fått bara en timme med dig, inte för att det skulle vara tillräckligt men bara att få en bamsekram och spela vändtia - bäst till tre - skulle göra så mycket. 
Älskar dig pappa, hoppas du ser mig däruppifrån.

07 November, 16:21 - Lördag

Haft en härlig lördag tillsammans med Evelina, Linnéa och Tobbe. Bowlat och ätit mcdonalds. Så kul att träffa tjejerna igen! :D Tog en vända på stan och köpte mig ett par jeans. 
Nu slappar jag i soffan. Bör ta tag i mig själv snart, ska locka håret tills ikväll men orkar inte riktigt börja. 
Hade så himlans trevligt igår med Lotta och hennes fina Samuel som jag fick äran att bära runt på nästan hela kvällen :) Bara när han ville ha käk som jag inte dög.. konstigt. 
Ikväll blir det partaj med annso, tacos först och sen vin!

06 November, 13:56 - Fredag och heeeeelg!

Har en i princip ledig fredag, så skönt! Sov hos Emma & Joel inatt, åkte hem idag vid 10. Använde tågtiden till att plugga eftersom jag hade datorn med mig så då var jag klar när jag kom till Gävle. Slappar i soffan nu och inväntar mina gruppkompisars åsikter om vår rapport innan jag skickar in den. Ska också förbereda presentation till på måndag men det bör inte ta alltför lång tid. Skönt med framförhållning som leder till ledig dag. :) 
Ikväll ska jag mysa till idol med Samuel och hans mamma! Ska ringa Lotta nu tror jag och bestämma lite. 
Ska packa till J också, han ska bort i helgen och har inte så mycket tid på sig idag när han kommer hem, för att vara snäll och låta honom slippa stressa så kan ju jag lika gärna packa. 
Trevlig helg!

04 November, 20:02 - Snart jul

oj, när man får begäran om nytt inlägg då uppdaterar man inte så ofta.. Ska skärpa mig madde :)
Ny kurs idag, rehabilitering (heter mer än så men för långt namn..), först verkade den dötråkig, sen skoj, sen dötråkig igen. Får se hur det slutar. Mycket att göra fick vi direkt iallafall, hoppas på att fixa klart med vårt grupparbete så man får sluta tidigt på fredag. :) Inte för att jag vet riktigt vad jag ska ha för mig på fredag men ändå. J åker ju bort i helgen, utgång för mig på lördag kanske?

Ser fram emot London också, bara två veckor kvar! Det kommer göra min höst tror jag. 
Efter det är det snart jul, ska bli riktigt mys i år. Längtar. 
Nu plugg.

27 Oktober, 21:13 - Tillbaks i verkligheten

Andra dagen i skolbänken nu efter praktiken. Jobbiga dagar med mycket information, blir mycket plugg denna vecka. Kastas in i att välja C-uppsats. Drygt att spendera två timmar om dagen på upptåget...
Skönt ändå att vara tillbaka även fast det är roligt med praktik, kul att träffa alla i klassen igen. Fick förresten tillbaka tentan, hade jättebra resultat, roligt! 
Hade sån himla bra helg också, kräftskiva i lördags hos mange och karin, supertrevligt. :D Glöggkväll nästa!
Nu ska jag fortsätta plugga, duktig ikväll.

21 Oktober, 19:29 - Onsdag

Bakar och står i för tillfället. Vi ska bjuda på fika imorn så morotskaka bakas för fullt. Tog precis ut dom ur ugnen så nu ska det blandas glasyr. Sen får vi slappa lite ikväll med. 
Har långa dagar på praktiken nu, är väldans trött vid hemgång. Ser fram emot helgen, mys väntar! Och fest, mycket skoj. Ska dock jobba på lördag först, kul med mycket jobb denna månad! 
Blir tidig sänggång ikväll. 
Snart fredag, äntligen.

19 Oktober, 19:50 - Sista veckans första dag

Inne på min sista vecka på praktiken, idag fick jag reda på hur pass känslig jag är för att se blod... 
Gick bra som tur var. Imorn blir det slutpatienten, hoppas på att det går bra. 
Skönt att det är sista veckan. Går jättebra att bo hos mamma men man vill ju ändå vara hemma hos sig själv. Lagom med 4 veckor borta, hade blivit jobbigt om det varit längre tror jag. 
Ser fram emot att komma tillbaks till skolan, haha, undrar om jag tycker lika om 2 veckor. :P 
Haft en lugn och skön helg, myst en massa, jobbat lördag. Ser fram emot helgen som kommer då vi ska på kräftskiva, i oktober haha! Ska bli jättekul. 
Nu ska jag läsa ikapp mig på lite bloggar. 
Kram


13 Oktober, 19:07 - Tisdag vecka 3

En och en halv vecka kvar på praktiken, tror att det kommer gå fort. Nu känns det som att dagarna flyger iväg och imorn kommer gå fort för då är det mycket att göra. Roligt med praktik, längtar inte tillbaks till skolbänken. Vi har ju två uppgifter vi ska göra tills imorn, jag skrev klart den ena igår. Ska fortsätta med nästa nu, har skrivit det mesta. Ska bli klar idag hade jag tänkt för då ska jag och Madde mysa runt på stan. 
Hade en super helg som vanligt, i fredags kom Annso hem till mig, vi käkade tacos, drack vin, kollade Idol och pratade skit... :) Sent kom min älskling hem och hela lördagen spenderades i hans sällskap, härligt! Vi spelade badminton, gick på stan och åt även lunch där, mös hemma och sen åkte vi ut till Valbo och käkade mat och kollade på (fotbollen) med hans pappa och Wilma. Härlig dag och söndagen med. Uppskattar verkligen helgen med honom nu när jag är borta i veckorna. Nu i helgen ska jag jobba men denna helg ses vi redan på fredag em eftersom vi kommer hem då båda två. :D

Ska ta och skriva klart journalen nu, hoppas på lite teve-tid idag med. 

Hoppas på att min mage är bättre imorn med, haft ont sen igår em nu. Drygt när man inte vet vad som är fel.

07 Oktober, 20:33 - Onsdag, dag 8

Snart gjort hälften av praktiken. Går inte så snabbt som jag trodde vilket är både bra och dåligt. 
Vi gör inte så mycket mer här än jobbar. Kommer hem, äter middag och softar en stund framför dator och teve. Nu har vi börjat ta tag i uppgifterna vi har som ska vara inne om en vecka, etikuppgift bl.a. Svårt att få till men det ska nog gå. Ska inte plugga i helgen iaf för då ska jag mysa med min J som jag saknar så mycket i veckorna. Bra ändå med lite längtan för jag inser hur bra vi verkligen har det. 
Imorn torsdag och nästan fredag. :)

06 Oktober, 20:01 - Dag 7

Oproduktiv dag idag, lite sämre än tidigare men man har ju såna dagar också. Imorn är en ny dag. Nya möjligheter.
Onsdag imorn med, snart fredag igen. Längtar. 
Tränat idag med, skönt. 
Slut i rutan.

05 Oktober, 20:58 - Tillbaks i Mora

Hade en jättehärlig helg hemma, så skönt att komma hem även fast det funkar bra i Mora. Hemma är alltid bäst! 
Var på 7-årskalas, firade 3 år, firade mig i efterskott med Emma & Joel och Olle och träffade världens sötaste lilla Samuel (och hans föräldrar såklart). Bra helg! 

Nu har första dagen på denna vecka gått och vi är igång med praktiken igen. Förresten så klarade jag mastodont-tentan! Så skönt att slippa skriva om den och slippa lärarbesök på praktiken... :) 
Nu ska jag ringa J en sväng och säga godnatt och sen sova. Sängen häruppe är extremt skön på kvällarna, tror dock inte att det beror på sängen just utan tröttheten som praktiken för med sig. 
Imorn ska vi vara duktiga och träna, testa ett pass. 
Godnatt!

01 Oktober, 19:48 - 3 år

Fjärde dagen på praktiken och snart har vi gjort 25%. Imorn slutar vi tidigt och då bär det av hemåt. Skönt att komma hem i helgen men jag ska vara duktig och jobba på lördag. Inte så taggad, ganska trött efter den här veckan som tagit på krafterna, men det är väl lika bra att jobba när man får chansen. Blir ju lite pengar iaf. 
Idag tränade vi efter att vi slutat, gymmet på Mora sjukhus. Skönt att få träna lite och nästa vecka blir det lite gympa tror jag. 
7-årskalas imorn och jag och J ska även fira lite efteråt, 3 år idag. De bästa åren i mitt liv och jag älskar honom så mycket! <3

Nu snart dags för Idol, Madde kommer nog ner snart. :)

28 September, 19:48 - Första dagen

Avklarat första dagen på ortopediavdelningen i Mora nu. Gick bra och handledarna verkar jättebra, skönt. Fått mycket info idag så allt snurrar i skallen känns det som, första dagarna brukar vara så. Imorn börjar vi en halvtimme tidigare, 7.30, så då ska vi va med på ronden, kul! 
Jag och Madde har varit duktiga och gått en prommis på 40 minuter med. Skönt att vara ute lite när man varit inne hela dagen men det var kkkkallt! nu är det 5 grader här i Mora, imorse var det bara 2... nästan frost på bilen! Lite skillnad motför förra veckan hemma då det var 20 grader. Vintern är på g. 
Idol strax och liiiiite plugg kanske. Sen sängen. :)

25 September, 14:31 - Äntligen

Har skrivit min tenta idag, satt och skrev konstant i 3 timmar, jag som brukar vara klar efter 1,5... Skrev 8 A4-sidor så nu har dom att göra mina lärare. Hoppas på att jag klarade den men det var så diffusa frågor, svårt att veta vad dom vill ha ut av svaren så det visar sig om en vecka. Nu är det först och främst VFU som gäller. Åker till Mora jag och Madde på söndag kväll. Ska bli kul med VFU, konstigt att vara från J i veckorna men det går nog bra. 
Ikväll ska jag och Maria på Church street, mums! Ska bli jättekul att ses, dock lite trist också eftersom vi inte ses mer innan hon flyttar. :( 
Ska sätta mig och locka håret nu tror jag, undrar hur lång tid det kommer ta när det inte finns nån hemma som kan hjälpa mig?

Trevlig helg!

21 September, 16:32 - Måndag

Har haft mitt kalas nu, i lördags då mamma & Lars, Jonas Linda & Alva, Kikki (faster) och Js pappa & Ewa kom och fikade. Blev bra, var trevligt och jag fick jättefina presenter, tack! På kvällen var vi bara hemma och åt tacos och såg på film, J har varit rätt krasslig i helgen och jag är inte heller helt kry så en lugn helg var på sin plats. Js mamma och Tobbe kom på söndagen och fikade lite, de var upptagna på lördagen. Fick såklart jättefina presenter av dem med! :) 
Av mamma & Lars fick jag presentkort på Stadium som jag redan använt större delen av. Köpte ett par nya joggingskor igår, var på tiden, mina gamla fick jag när jag var 15 år tror jag... :P Man ska väl byta varannat år tror jag, haha!

Jag skippade halva skoldagen idag med då jag inte känner mig helt hundra och det är långa dagar i skolan. Åkte dit på eftermiddagen idag och nu är jag hemma hos Emma & Joel i Uppsala där vi ska sova idag och imorn. Skönt att slippa pendla några dagar. 
"Ledig" dag på torsdag eftersom vi har tenta på fredag och sen på fredag kväll ska jag bjuda Maria på mat på Church Street. Hon fick det i födelsedagspresent av mig, tyckte det passade bra med tid att umgås eftersom hon flyttar ner till Olofsström snart... :( Kommer sakna henne. 

Ska strax åka och handla lite, sen ikväll måste jag förbereda en presentation till imorn, blä. 
Kram på er!

19 September, 00:28 - 25 år

Då var min 25-årsdag över, den gick väldigt fort tyvärr men var så bra man kan önska sig! :) Började dock dagen med tenta, som jag hoppas gick bra. Och när den var gjord var ju halva dagen försvunnen.. Åkte iaf hem till Gävle med bästa sambon och åkte och fikade uppe i skogen. Mysigt, har inte varit där på hela sommaren, dåligt av mig. 
Fick paket sen då vi kom hem, jättefina presenter och som vanligt alldeles för mycket. 
Eftersom J var lite hängig så åkte vi och köpte mat från Akropolis (skulle egentligen ätit där) och åt till Idol. Lika nice det! :D Sen har vi varit på bio, "flickan som lekte med elden". Riktigt bra den med även om första filmen var bättre. Och nu sitter vi här och leker med våra nya teknikprylar bägge två (J har köpt en Iphone till sig själv), ska snart sova för imorn blir det ju kalas.
Tack för alla gratulationer! 
kram

13 September, 14:34 - Trist pluggsöndag

Usch och fy vad tråkigt jag har... Sitter här alldeles ensam och tycker synd om mig själv. J är och spelar golf, trist när vi inte setts särskilt mycket på hela veckan, men han lär väl få göra det. Jag sitter ju hemma och har sååå roligt ändå. Inte. 
Hade iallafall jättekul igår hos Elin, så himla god mat fick vi också! Trevliga tjejer, singstar och diverse annat, mycket bra! Kom hem vid 3 tror jag, fick skjuts hem som tur var. Skönt att komma hem snabbt och enkelt. 

I veckan blir det mycket plugg och sen på fredag fyller jag ju år. Kalas på lördag. :) 

Åh dessa tråksöndagar! Avskyr dem. Måste väl äta nån slags lunch nu också, har säkert inget gott hemma... Buuu vad jag tycker synd om mig själv haha! Ska sluta nu innan ni tröttnar helt. 
Kram

12 September, 10:25 - Lördag

Vaknade faktiskt kvart i nio idag, vet inte när det hände sist en lördag då jag är ledig.. Brukar ju vakna 2 timmar senare haha. Skönt faktiskt, har duschat och ätit frukost redan och klockan är inte ens halvelva. Det är bra, hinner plugga och städa lite. Kanske även locka håret? Skulle kanske göra det innan jag ska träffa sandra.. Får se. 
Skönt att ha hela dagen och inte sova bort den. :)

11 September, 21:00 - Helg hos Maria

Fredag kväll och jag har precis kollat Idol, vad jag älskar alla teveprogram som hösten för med sig! Nästa vecka får vi se när dom var i Gävle, måste kika! 
Helt slut efter den här skolveckan, trots att det inte varit så långa dagar så kräver dom mycket tankeverksamhet av oss. Nästa vecka blir tuff, tenta på fredag. Men nu är det den här fredagen och det är skönt. J är på konferens till imorn så jag är ensam hemma, ska kolla lite mer teve, sen gå och lägga mig. Måste upp imorn och plugga innan jag ska luncha med Sandra. 
På kvällen blir det tjejfest hos Elin, ska bli jättekul! :D
Trevlig helg!

08 September, 14:39 - Tisdag

Sitter i skolan nu, väntar på att klockan ska närma sig tre så jag kan börja röra mig mot tåget. Haft en rätt så lugn dag i skolan med mycket eget plugg, men igår körde vi på desto mer. Helt slut när jag kom hem. Behöver plugga mycket nu men jobbigt att gå så långa dagar då. 
Praktisk tenta nästa vecka... :( 
Annars hade vi en bra helg, hade Wilma lördag-söndag, så mysigt! Kollade såklart på fotbollen och skrämde stackars wilma när Zlatan gjorde mål för vi skrek så mycket!

Imorn är det seminarie och sen grupparbete så då kanske man hinner plugga lite själv med...

03 September, 11:26 - Torsdag

Redan torsdag, veckorna går fort! Idag har vi "ledig dag" och min basgrupp skulle ses och förbereda ett grupparbete, men dom fick klara sig utan mig för jag vaknade 5 minuter innan tåget skulle gå... Insåg snabbt att det hinner jag ju inte och somnade om igen. Vaknade kvart över åtta igen och traskade upp då. Har spenderat fm med att surfa och tvätta, och nu ska jag strax åka iväg till HIG och luncha med Carro S. Passa på att låna en bok med. 
Sen blir det hem och plugga, måste ju göra nåt skolarbete idag så jag inte känner mig helt misslyckad.. :) 
Ikväll ska vi på Beck tillsammans med Js pappa, Ewa och Evastina. Hoppas på en bra film! 
Sen helg! :D

31 Augusti, 20:11 - Fest och svininfluensan

Hade ju vår 50-årsfest i lördags, gick bra och blev lyckat. Jag hade riktigt skoj! Fick jättefina presenter också, tack så himla mycket alla!
Till skolan idag, sjukt trött imorse eftersom sömnen inte direkt varit prioriterad denna helg. Väl i skolan fick vi reda på att 13 stycken i termin 3 (terminen under oss) är hemma med misstänkt svininfluensa... Skoj skoj. Usch, vill verkligen inte bli sjuk, har INTE tid. 
Ska därför kurera mig med att gå och lägga mig snart. J är i Valbo och hjälper sin pappa att installera ny dator så jag har inte så mycket för mig. Kan lika gärna gå och lägga mig och kolla lite på teve. Upp tidigt imorn med ju. Fast imorn slutar vi 12, mycket skönt. 
Sjukgymnastik nu ju, kul! Blir med all sannolikhet praktik i Mora också, blir bra det. Trist att vara borta från J men det är bara 4 veckor och jag kommer ju åka hem på helgerna.

28 Augusti, 14:17 - En hel skolvecka senare

Haft seminarie i kirurgi idag, gick bra så nu är ännu en kurs godkänd. Ledig i helgen från allt plugg innan denna termins sjukgymnastik börjar på måndag. 
I helgen blir det fest så tur att jag inte har nåt pluggande för det hade jag iaf inte haft tid med. :)
Gått bra att börja skolan igen, är sjukt trött bara, tar ett tag att komma in i pendlandet igen. Det ska nog gå bra ändå, blir att vi bor i Uppsala lite när Emma & Joel är i USA och sen ska vi ju ha praktik i 4 veckor så då blir det ju inget pendlande heller. Ska nog göra praktiken i Mora denna gång, spännande! 

Nu ska jag baka lite och sen åka och handla all mat. 
Trevlig helg!


23 Augusti, 17:24 - Sommarlovet över

Idag slutar mitt sommarlov, har lite skolångest faktiskt. Jobbigt med all press som kommer i och med att skolan börjar. Måste prestera hela tiden, måste plugga, inte missa lektioner för då missar man för mycket. Det blir bra bara det kommer igång men just nu är det lite drygt. Tidiga mornar och mörka, kalla dagar. Om det bara inte behövde bli så mörkt, att det är ljust gör mycket för tröttheten. 
Börjar med att läsa kirurgi en vecka, tenta på fredag.. 

Har iaf haft en superbra sommar, haft rätt så mycket semester ändå på slutet, tre hela veckor tillsammans med min J, plus nästan en hel vecka tidigare i somras uppe i Umeå. 
Har bara ett sommarlov kvar nu, sen ska jag vara klar och förhoppningsvis ha ett sjukgymnast-jobb. Spännande. :)

Ska ha lite skolångest idag, sen är det bara att köra igång, då hinner man inte fundera så mycket.

18 Augusti, 22:14 - Hemma

Igår kväll kom vi hem från Umeå, beslutade oss för att åka hem då istället för idag eftersom det var halvkasst väder. Skönt att ha en dag hemma också, för imorn åker vi till Götet i tre dagar. Ska bli himla kul att återse min gamla hemstad :)
Idag har vi fixat med min cykel som jag ska ha i Uppsala, ska ta med den ner imorn då vi svänger förbi Uppsala påväg till Gbg, och sen har vi också flyttat lite åt Js farmor. Blev lite ändrade planer här ikväll, vi planerade att kolla på film men istället fick vi åka till Valbo och skjutsa Js pappa till hamnen där han skulle vara båtvakt som de glömt, och de hade druckit en öl båda två så då fick nyktra Maria rycka ut! Ska kika lite på teve istället innan sängen kallar. Upp tidigt imorn ju. 
Kram

16 Augusti, 17:07 - Umeå

Nu är vi i stugan i Umeå, kom hit igår em efter att ha spenderat 4 dagar med Emma och Joel i Joels stuga i Nordingrå. Fiskade mycket och åkte runt och kikade på det underbart fina landskapet! Jag fick min första gädda! :D
Haft fint väder varje dag fram tills idag då det regnar och blåser nästan storm. Blir det samma väder imorn åker vi hem på kvällen, annars åker vi på tisdag, det visar sig. Sen bär det av för sista gången den här sommaren, denna gång till Götet. Ska bli kul att återse staden som jag bodde i ett halvår. Jag har inte varit där sen jag flyttade hem. Blir ett besök på Liseberg såklart men annars har vi inga speciella planer.
Nu blir det ett bastubad innan det är middagsdags.

11 Augusti, 21:02 - Semester!

Hemma och vänder. Kom hem idag efter en härlig vecka på Gotland. Hunnit med en del och haft underbart väder. Sol och värme varenda dag utom den sista då det var molnigt men ändå varmt. Vi bodde precis vid Tofta strand så det blev några dagar i solen på stranden, vi hann med en utflykt till Fårö och två dagar i Visby. Väldigt mysig stad måste jag säga, åker gärna tillbaka. Skönt ändå att komma hem med, om än bara för en dag. Imorn åker vi norrut till Joels stuga, blir där några dagar innan jag och J förmodligen åker ännu längre norrut till Umeå och deras stuga. Vi hade planer på en utomlandsresa men skippar nog det och semestrar lite i Sverige istället. Har ju semester tillsammans denna + nästa vecka innan skolan och jobbet börjar igen, så härligt! 
Håller på och tvättar och ska kika lite på Stolthet och fördöm som går på teve nu. Sen blir det att packa ner allt jag tvättat igen haha!


03 Augusti, 20:14 - Mycket att göra, lite tid

Sen sist jag skrev så har jag hunnit med att jobba sista dagen för sommaren (har alltså semester nu!), umgås en hel dag med Madde (min klasskompis), käkat middag och varit på bio med J, Jonas & Linda, åkt till mamma & Lars i Mora, åkt båt med dom och solat och badat. Är så härligt med sommar! 
Vi kom hem från Mora idag, fick mycket trevligt besök av Emma & Olle och sen har jag varit iväg och träffat Lotta. Åh, det är inte långt kvar innan deras bäbis kommer nu, så kul det ska bli! 
Kom precis hem nu och ska sätta igång och packa snart. Ïmorn åker vi ju till Gotland. :) Ska bli jättekul att komma iväg äntligen! 
Hinner inte skriva så mycket, ska försöka uppdatera nån gång från Gotland, annars hörs vi när jag kommer hem.
Kramar


28 Juli, 14:44 - Sista jobbveckan!

Japp, denna vecka är min sista jobbvecka på bolaget för sommaren, sen väntar semester! Kanske kommer jobba några dagar då vi kommer hem från Gotland men ej bestämt än. 
Jobbar imorn och på fredag sen åker vi till mamma och kommer hem på måndag. Tisdag bär det av till Gotland, just nu håller vi på och försöker få  klarhet i om vår båt går som planerat, förstår ingenting av deras hemsida. 
Har haft en riktigt bra sommar på systemet, känns verkligen som att jag utvecklats på jobbet detta år. Jag får ansvar för viktiga saker och det känns kul för då innebär det ju att det syns utåt det som jag känner inombords. 
Känns konstigt att nästa sommar ev är den sista. Om två år ska jag ju vara sjukgymnast. Får därför passa på att njuta nu, av jobbet och mina arbetskamrater som är dom bästa. 

På torsdag ska jag förhoppningsvis träffa min klassis Madde. Har inte lyckats styra upp någon dag hittills i sommar men nu äntligen verkar det funka för oss bägge. 
Ikväll blir det fika med Carro Skogh, mycket nice. 
Hoppas ni har det bra!

20 Juli, 11:48 - Bloggtorka

Känner att jag inte hinner med att sätta mig vid datorn och skriva, hinner inte ens med att kolla mina favoritbloggar :) 
Det är ju ett bra tecken iochförsig eftersom det betyder att jag har mycket roligt för mig. 
Har jobbat rätt mycket och på kvällarna har vi gjort en massa. Har träffat valbovänner några kvällar, varit ute på römaren med Per & Ewa (hade jättemysigt!), jag träffade annso i lördags och igår hade vi kalas för J som fyller år imorn. 
Fullt upp, men så det ska vara på sommaren ju! 
Denna vecka blir det mycket jobb, J jobbar nu också i två veckor sen har vi semester tillsammans! 
Nu ska jag åka och hämta Emma och vidare till köpis, vädret är inte så lockande för nåt annat direkt. 
Kram

13 Juli, 12:07 - Ny vecka

Hade så jäkla kul i lördags när jag var ut med Annso och Carro, började kvällen hos Annso och käkade supergod middag som hon fixat, drack rosé och pratade en massa. Åkte sen till Heartbreak och dansade och drack tequila haha. 
Hade jättekul! 
Sen tog jag bussen (!) till Valbo där J var, han hade grillat tillsammans med Emma & Joel så vi sov där. Är väldigt glad att jag bor i stan för det är inte särskilt kul att sätta sig på en proppad buss mitt i natten. Upplevde lite gamla minnen där på vägen för hur många gånger har man inte suttit på den där 20 över två-bussen hem? 
Jag kom fram helskinnad och klev av på rätt ställe, :) 
Igår var jag väl rätt slö, det tog ett tag innan jag kom igång. Vi var och fick god mat hos Js pappa och Ewa och sen grejade vi lite här hemma på kvällen. 
Idag ska jag iväg och jobba vid 15, kort dag. Har ingen större lust att jobba idag, hade gärna velat haft en till dag ledigt.. 
Men men, imorn åker vi iaf till Sthlm eftersom jag och Emma ska på Britney på kvällen!
Apropå det så ska jag gå ner på stan och hämta ut biljetterna nu.

10 Juli, 23:46 - Brända

Jag tog mig i kragen och traskade ner på stan och var social i ett par timmar. Hade mycket trevligt så det var ett bra beslut. Nu är jag hemma, har ätit en nattmacka och ska borsta tänderna och hoppa i säng. Måste vara pigg och glad på jobbet imorn! Framförallt efter jobbet imorn :D
Gonatt!


10 Juli, 19:51 - Fredag och en trött Maria

Jobbat några dagar nu och är trött ikväll. Vet inte riktigt om jag ska orka ta mig ner på stan eller om jag ska ligga i soffan ett par timmar, J är på stan med kompisar så jag kanske joinar dom. Om jag orkar. 
Jobb imorn med, sen på kvällen ska jag ut med Carro och Annso - mina bolagsbrudar. Ska bli mycket trevligt. Ledig såklart på söndag vilket känns välbehövligt. Blir så trött av att jobba alltså, mycket folk och mycket varor hela tiden. 

Ska slappa i soffan ett tag till så kanske jag orkar vara social sen. :)

06 Juli, 21:29 - Alva

Har haft världens bästa dag tillsammans med min älskade lilla brorsdotter och bror. Kom till Järbo vid halvelva och sen har vi lekt hela dagen. Hon är underbar och fick mysa med när hon vilade efter maten. 
Åkte då dom skulle äta middag och hämtade J på vägen i Valbo. Han kom äntligen hem och nu har vi precis ätit. Bakad potatis med röra, avokado och vitlöksbröd, smaskens! 
Imorn har vi en ledig dag tillsammans innan jag jobbar igen på onsdag. 
Tänk om man kunde vara ledig med på sommaren alltså, så skönt det skulle vara. 
Nu ska vi kika på Beck!

05 Juli, 23:40 - söndag

Imorn kommer J äntligen hem! Som jag har väntat :) 
Tog en lång och välbehövlig sovmorgon idag, sov elva timmar. 
Det enda vettiga jag gjorde under dagen var att dammsuga och torka golven. Åkte iväg på fotboll vid halvsex, Gif-Häcken. Kul att gå på fotboll igen och träffa Carro samtidigt. Åkte direkt från matchen (som för övrigt slutade 1-1) till stan för att träffa Maria. Vi fikade på George och pratade en massa som vanligt. Så trist att hon ska flytta.. Får passa på att träffas mycket innan! 
Imorn ska jag som sagt till Järbo och träffa Jonas och Alva. Ska bli kul! Bör därför hoppa i säng nu så jag orkar leka en massa. :D

04 Juli, 18:21 - Helg

Längesen jag skrev nu, åkte iallafall hem från Umeå i onsdags. Körde 50 mil själv, det gick bra men blev lite trött på slutet. Tog 6,5 timmar.. Har jobbat tors-lör sen, igår och idag var helt sjuka dagar, kaos igår och svinmycket att göra idag men vi jobbade som attan och fick undan det mesta! Igår efter jobbet var jag till Karin som hade lite 25-årspartaj eftersom hon fyller år idag! Grattis! Jag hade jättetrevligt! 
Ikväll blir det lugnt, är så sjukt trött just nu. Ska äta tacos och sen lite jordgubbar och slökolla på nån film tror jag.
På måndag kommer J hem från Umeå, och på måndag ska även jag till Järbo och leka med Alva :D 
Så lite uppdaterade nu, orkar inte skriva nåt längre inlägg.
Trevlig lördagskväll!

29 Juni, 12:29 - Måndag

Haft en härlig helg i stugan, två dagar kvar nu. Vi har solat, badat, bastat, fiskat, läst, shoppat m.m. 
Fått massvis med myggbett också men som tur är så är det inte så mycket mygg på dagarna. Igår var det extremt hett, blåste ingenting. Idag blåser det lite mer, men imorn ska det tydligen bli varmare. Jag åker hem på onsdag, ska köra hem då. Jobbar sen i helgen. 
Nu ska jag ut och njuta av solen, kanske paddla lite kanot. 
Kram

26 Juni, 12:45 - Fredag!

Är uppe i Umeå nu, så skönt med semester! Vi åkte upp igår efter jag jobbat klart, tog ett tag pga diverse vägarbeten, men det gick bra. Kom upp vid halvtre inatt. Sista tio milen innan Umeå såg vi 2 grävlingar, en räv och 7 (!) älgar! Riktig djurexplosion. Längesen jag såg älg "i det fria" så det var kul. 
Nu sitter jag på altanen med bikini på och läser bok, skönt. 

Förresten, vi hörde ju på radion inatt när vi åkte att Michael Jackson hade dött, känns konstigt tycker jag, man är ju liksom uppväxt med honom. Sorgligt liv hade han ju på slutet och dog alldeles för tidigt. 

Ska gå ut igen och njuta av vädret och ledigheten!

24 Juni, 20:58 - Onsdag

Ledig dag idag, tvättat och donat. Träffat Lotta och magen och fikat på stan. Så kul att få följa henne i graviditeten! Insåg precis att vi snart känt varandra i 10 år, lång tid! 
Sen kom J hem och då åkte vi till Valbo. Jag kikade på bikinis på Stadium och slog till på en, man fick en tredje del gratis så det var bra. Åkte och hälsade på hos Js mamma och Tobbe, fick fika, alltid trevligt. :D 

Ska fixa lite nu, jobb imorn, sen åker vi till Umeå!
Kram

24 Juni, 00:19 - Tisdag

En riktig heldag hemifrån har jag haft idag, jobbat från 10 till 19.30 och sen åkte jag direkt ut till Karin och åt tacos med tjejerna. Smaskigt och mycket trevligt sällskap. Så kul att träffa sina barndomskompisar då och då. Blir en del nu i sommar hoppas jag. 
Jobbandet gick bra, blev såååå trött på slutet, det tar att jobba även om det inte var jättemycket kunder idag. Skönt att vara ledig imorn haha! 
Ska använda dagen imorn till att tvätta och ta det lugnt. SItta på balkongen och få lite sol kanske. Även träffa Lotta och bäbisen i magen! Också kommer ju J hem. :) 
Nu ska jag sova, dags för sängen.


22 Juni, 21:08 - Soligt

Haft en bra dag, var iväg på stan en sväng och provade lite bikinis. Hittade några jag gillade men tyvärr fanns de ej i min storlek så jag ska försöka ta mig ut till Valbo på onsdag om jag är ledig då och kika på stadium där. Dom har bra erbjudande nu att man får ta 3 delar och betala för 2. Passar ju bikinis eftersom man kan blanda lite. 
Åkte iväg till Sandra sen, så kul att få se deras hus äntligen!  Jättefint hade dom, lite avis på trädgården lär jag säga. 
Vi fikade och pratade. Kul att ses igen, för sällan som med alla. 

Imorn blir det jobb hela dagen, på kvällen ska jag iväg till Karin och träffa tjejerna, ska bli kul! Vi ska äta tacos tror jag, aldrig fel. :)

22 Juni, 13:33 - Härlig helg!

Haft en underbar midsommarhelg. Jobbade ju i torsdags och det gick bra med hjälp av halstabletter och vatten då jag satt i kassan. MYCKET folk men jag tycker vi fixade det bra. Åkte till Enviken på midsommarafton och umgicks med vänner och nya bekanta. Hade jättetrevligt men kände att det var lite trist att bara hosta och snörvla hela tiden. Tog det rätt lugnt därför också, kände att det inte var läge att bli sjuk igen. 

Åkte hem på lördagen vid 14-tiden (eftersom jag tog det lugnt så var jag också körbar då), och väl hemma tog vi (mest jag) en stödvila på 2 timmar, haha. 
Var ut och åt med Mange och Karin på Helt enkelt på kvällen, lagom aktivitet kändes det som. 

Igår söndag var vi till återvinningen och slängde gamla diskbänken och kaklet, sen åkte vi ut till Valbo, J tvättade den skitiga bilen och jag gick på köpis och shoppade lite, bra arbetsfördelning tycker jag! :D Åt pizza med Per & Ewa innan vi åkte hem igen. 
Är ledig idag, ska träffa Sandra senare men ska ta mig ner på stan nu. Typiskt att det ser ut att bli regn precis...

17 Juni, 13:14 - Onsdag - hosta, avlopp och groggy fågel

Har ont i magen och halsen för att jag hostar så mycket men ingen feber idag iallafall. Pratade precis med jobbet och sa att jag kommer imorn, chefen lät som att han tyckte jag skulle stanna hemma men det struntar jag i! Vill jobba och jag har ju fyra dagar på mig att vila upp mig sen. 

Nu har vi äntligen fått ett fungerande avlopp i köket! Har inte haft nåt vatten på sen i fredags vilket resulterat i att vi fått köpa mat hela tiden. Dyrt och inte så kul i längden heller. Nu fick hantverkarn äntligen loss det och nu funkar det! Jippi! 

Höll på att få hjärtsnörp tidigare också, en fågel flög in i fönstret då jag satt i soffan precis brevid. Jag blev skitskraj och fågeln något groggy. Den sitter fortfarande kvar (ca en timme senare) på balkongen men har kvicknat till lite så jag hoppas den flyger iväg snart. Den har dessutom bajsat tre ggr så den är inte så poppis hos mig just nu även fast det är synd om den. Konstigt, det har aldrig hänt här förr att någon fågel flygit in i fönstret. 

Nu blir det tacos till middag då vi äntligen kan diska en stekpanna igen! :D

16 Juni, 13:41 - Sjukling

Åh jag har ingen lust alls att vara sjuk! Vill ju jobba, denna vecka är roligast på hela sommaren att jobba! Sjukanmälde mig idag för jag tänkte att jag ska bli frisk till imorn men det verkar inte så... Får nog ringa chefen strax och vara hemma imorn med. Gick upp med J vid 8 imorse, sen har jag legat på soffan och sovit hela dagen. Sov dåligt inatt så det är väl den sömnen jag tar igen. Hoppas på att kunna jobba på torsdag iallafall.

15 Juni, 13:30 - Positivt och negativt

Positivt med dagen är att det inte regnar, är bara mulet. Positivt är också att jag är ledig. 
Negativt är att jag är sjuk, dock bra tajming med ledigheten även om jag hellre är frisk då jag är ledig. Bra att slippa sjukanmäla sig iaf. Hoppas därför på att vara piggare imorn då jag ska jobba. Halsont, dålig röst och feber + jobb är ingen bra kombination har jag förstått. Därför gör jag mitt bästa för att bli frisk genom att ligga extremt stilla i soffan, läsa bloggar och kolla på grey´s och nu ska jag äta nudlar. Dricker vatten gör jag också. Hoppas på att det hjälper. 
C-vitaminbrus ska också drickas upp. 
Återkommer.

14 Juni, 21:25 - Hemliga resan...

Vår hemliga resa gick till Skärplinge, och dit återvände J igår och hämtade hem vår pärla, en ny bil!



Fin va?! En volvo v50. Blå och fin :D


14 Juni, 21:13 - Söndag - regn, regn, regn

Åh va trött jag är på detta regnande. Är inte ensam antar jag... Har varit ute och käkat med jobbet idag, jättetrevligt var det, har så härliga jobbarkompisar! Skrattade konstant kändes det som. :)
Åt supergod mat med, pepparlax och varm potatissallad. 

Jobbet igår gick bra, då jag slutat åkte vi till Uppsala till Emma & Joel. Var ut och käkade med dom på kvällen, såklart jättetrevligt det med! Åkte hem idag i spöregnet... Usch och fy. 

Känner att jag är på väg att bli lite krasslig, rösten är inte som den ska och lite feber har jag med. Är ledig imorn som tur är. Ska kurera mig till tisdag för det är inte direkt läge att sjukskriva sig midsommarveckan... Ska även försöka träffa Sandra på onsdag och då ska jag vara frisk! 

Ni får nog reda på vart den hemliga resan gick inom en snar framtid, kanske senare ikväll tom...

12 Juni, 14:03 - Fredag!

Finally friday. Varit en sväng på jobbet, jobbat i en timme och sen haft möte. Lite lagom sådär, :) 
Har slängt i mig lite mat och nu är tvätten i full gång. Ska väl åka iväg och handla lite strax också, bara vardagssysslor. 
Vet inte vad vi ska göra ikväll, det blir nog lugnt tror jag, ska ju jobba imorn.

11 Juni, 23:39 - Strul-Maria

Jobbat och hade sjuukt mycket att göra på eftermiddagen. Kom jättemycket folk helt plötsligt så vi hann inte alls med särskilt mycket. Jag strulade till stängningen en massa med så vi kom därifrån en halvtimme sena... :( 
Men men, sånt som händer och det gick bra tillslut iaf. Lär ju bli mobbad av mina kära arbetskamrater resten av min karriär inom Systembolaget men det är väl bara att "tugga i sig"...
Imorn blir det kort dag: 9-11.30. Ska bara på möte, mycket skönt. Behöver det efter dagens strul. Jobbar på lördag igen. 
Nu sängen.

11 Juni, 10:55 - Torsdag

Det bara regnar och regnar men det gör inte mig så mycket idag, ska iväg och jobba strax. Jobbade igår med och sen var det fotboll och Grey´s på teve och sen hann jag inte så mycket mer. 
Börjar som sagt jobba om en stund och slutar vid halvåtta, sen ska vi iväg direkt och fixa lite grejer inför köksrenoveringen som förhoppningsvis blir av i helgen. Lång dag idag med mao. 

Skönt att jobba lite och tjäna pengar är det helt klart. Synd att det är så långa dagar bara, slutar ju oftast halvåtta så man hinner inte så mycket efter det. Definitivt inte träna när det inte går några pass senare än sju tyvärr. 

Japp, nu måste jag åka! 
Ha en bra dag i regnet!

09 Juni, 23:18 - haha

Näe Madde, jag ska inte ha bäbis! Du kan vara lugn. Du får dras med mig i ett och ett halvt år till. :) 
Vi får se om ni får reda på det, bestäms inom kort. :D

09 Juni, 23:09 - check check

Bägge tentorna = check! Fixade ortopedin med, så skönt! Nu ska jag njuta av mitt sommarlov. 

Har tränat, vilket var kul men jobbigt, och sen varit och kikat på fotboll med Carro Skogh. Trevligt att träffa henne och samtidigt kolla fotboll, 2 i 1 liksom. 

Jobb imorn, men börjar inte förrens 12 så jag får sovmorgon imorn med, skönt. Haha jag kommer ha det så bra med sovmorgnar (stavning?) i sommar. Ingen väckarklocka på 5.15 på ett par månader! 

Nu sängen.

09 Juni, 12:54 - Friskis

Var sådär sugen på att gå och träna men skulle ändå göra det, och nu när jag var in och kikade på hemsidan så såg jag att det är mitt favoritpass! Skulle inte varit det men måste ha blivit ändrat, jippi! Nu ska det bli kul att gå och träna!

09 Juni, 12:41 - Tisdag

Vad ska man göra idag då? Ska träna kl. 17, det vet jag men förutom det så är det rätt så öppet. Får väl göra sambon glad och diska och plocka undan lite. Kan jag ju faktiskt göra nu när jag bara är hemma och han jobbar. Imorn jobbar jag med, så lika bra att passa på idag. Har lovat mig själv att jag ska se Grey´s-boxarna jag fick av Emma & Joel i julklapp nu när jag är ledig så mycket, har inte haft tid att se dom innan... 

Hemliga resan igår gick bra, vi får se om ni får veta vad det gällde... :)

Klarade förresten tentan i fredags, fick mail alldeles nyss. Skönt att ha det gjort, kändes ju bra så hade jag kuggat den hade jag blivit mycket förvånad. Alla klarade sig så så svår var den. Väntar bara på ortopedin nu.

08 Juni, 15:15 - Måndagens bästa

Nu ska vi iväg på hemlig resa... ;)

08 Juni, 13:20 - Första sommarlovsveckan

Inledde sommarlovet med sovmorgon och en riktigt slapp dag hittills. Varit hos mamma lördag-söndag och haft det bra. spenderat lite tid bara jag och mamma, det händer ju inte så ofta. Stannade till hos Alva, bror & Linda, på vägen hem och fick mycket mys och lek med världens bästa tjej. God mat fick jag också, mycket trevlig! 
Sen åkte jag och hämtade upp J som var i Valbo efter Umeå-resan över helgen. Skönt att ha honom hemma igen! 

Fredagskvällen spenderades ju med Maria. Väldans trevligt, tycker det är så trist (för mig) att hon ska flytta. Kommer hem ofta hoppas jag! 

Ska slappa och ta det lugnt i två dagar nu innan jobbet startar på onsdag. Ska bli så skönt att bara jobba och sen vara ledig när man kommer hem från jobbet. Inte behöva tänka på nåt plugg som måste göras. Ska ladda upp mig ordentligt så jag är plugg-sugen i höst när skolan börjar igen. 

Tror jag ska vara duktig och sätta in mina papper i pärmar nu så jag är klar med skolan helt för denna terminen.

05 Juni, 18:01 - TGIF

Har legat i soffan sen jag kom hem i princip. Unnade mig en tupplur vilket var otroligt skönt! Måste ju vara pigg ikväll då Maria kommer. Lyssnade på Robin Söderlings match på webbradion, vilken match alltså! Ska bli kul att se finalen på teve på söndag. 
En annan sak som händer på söndag är valet, jag hade tänkt förtidsrösta idag men glömde bort det och när jag kom ihåg så hade röstlokalerna stängt för dagen såklart. Så jag får pallra mig iväg på söndag helt enkelt. 

Saknar J mycket nu, skulle velat spenderat helgen med honom, firat mitt sommarlov. 
Ska iallafall åka iväg och handla lite till middagen ikväll, bäst att göra det nu innan det blir bråttom. 
Trevlig helg!

05 Juni, 10:53 - Sommarlov!

Sitter på tåget med Madde på väg hem nu, sommarlovet är äntligen här! Vi ska äta cupidosallad nu, tidig lunch men vi kan inte hålla oss... :D 
Tentan var inte jättesvår direkt, var klar efter en halvtimme så det blev ett tidigare tåg hem, skönt. 
Ikväll ska jag träffa Maria, äta tacos och kolla Mamma Mia-filmen.


04 Juni, 19:22 - Storm

Pluggandet har väl gått sådär idag, känns inte som att jag är säker tyvärr. Hoppas på lätta frågor imorn. Har precis ätit nu, hamburgare och pommes och diverse grönsaker. Gott. 
Blev ingen träning idag, tyckte inte att jag hade tid så jag tog en promenad istället. I stormen. Herregud vad det regnade och blåste, men det var skönt att komma ut lite ändå, har ju suttit inne hela dagen. Hoppas att det är lite bättre väder imorn, kommer inte va särskilt kul att cykla till tåget om det tokregnar imorn bitti. Sista gången jag går upp så tidigt på flera månader! Så skönt! 
Nu ska jag göra sista rycket med plugget innan criminal minds kl 21.


04 Juni, 11:16 - Sista pluggdagen!

Tenta imorn, jag sitter och letar motivationen att plugga men ska sätta mig igen strax. 
Riktigt trist dag, bara plugg hela dagen plus att J åkte till Umeå imorse och blir borta hela helgen. 
Can´t wait till imorn vid den här tiden då sommarlovet faktiskt är här.

03 Juni, 16:43 - Tentaplugg startat

Sitter och renskriver dagens föreläsning men efter 8 sidor så fick jag sån skrivkramp i handen att det var omöjligt att fortsätta, så jag skriver lite här istället. Skriver ju visserligen men inte på samma sätt. Det här skrivandet hjälper mot den andra sortens skrivkramp, hihi. 
Varit i skolan idag, sista föreläsningen för termin 3. Mycket skönt. Känns som att jag redan tagit sommarlov men trots det så har jag svårt att tänka mig att det nu väntar 2 och en halv månad utan plugg. Då jag faktiskt kan vara uppe sent på kvällarna utan att vara dödstrött på morgnarna eftersom jag nu kommer få minst 2 timmars sovmorgon varje dag oavsett om jag börjar tidigt på jobbet. För tidigt på mitt jobb innebär kl.8. Och det är ju egentligen inte tidigt för mig. 
Vilket svammel. Hur som helst så ska det bli skönt med sommarlov. På fredag börjar det!

02 Juni, 12:23 - Tisdag

Äntligen är sjukgymnastikskursen från termin 2 avslutad. Det tog ett tag men är inte mitt fel. Läraren har bara varit seg med att rapportera in mina godkända resultat vilket lett till att kursen stått som oavslutad på studentportalen. 
Fick även patientfallsrapporten godkänd nu, vilket innebär att jag också är klar med sjukgymnastiken i termin 3! Skönt. 

Sov länge idag, borde gått upp tidigare men huvudet ville inte riktigt imorse. Fick förresten kliva upp 10 över 6 och skjutsa J till tåget eftersom han sovit över. Han hann med tåget iaf, var riktigt snabb. Sen gick jag och la mig igen och sov förlänge. 

Håller på och tvättar och pluggar nu, härlig vardag med andra ord. Ska träna kl 17. Är sommarschema på friskis nu så man får passa på när det är ett bra pass eftersom det inte är så många pass överhuvudtaget. 

Hörs sen! Kram

01 Juni, 22:55 - Sista veckans första dag

Sista veckan i skolan, så skönt! Vad som är ännu skönare är att jag inte behöver åka till Uppis imorn, ska bara gå igenom patientfall och det skräpar jag. Onödigt att åka ner för en timme bara, då kan jag stanna hemma och plugga istället. Ger mer. Dessutom så ska Madde gå så då kan jag kolla med henne på onsdag vad som sas. :D

Var till jobbet idag och fixade lite ledigt i slutet på juni. J ska upp till stugan då och jag vill ju också åka upp en sväng, så jag pratade med chefen och fick 5 dagars ledigt. Blir nog nattbuss upp och flyg hem. Prima! J ska upp dit i helgen med och jag hade gärna följt med men dom åker på torsdag och jag har ju tenta på fredag. Får klara mig själv hemma. Inget jobb heller eftersom det är nationaldagen på lördag=stängt på bolaget. 

Har ju varit superväder i flera dagar nu, jag satt ute på balkongen och pluggade i 30 minuter och blev röd av det. Nu börjas det, brännsäsongen, haha. Men så skönt med sol och varmt! Verkar som att det ska bli sämre nu resten av veckan, hoppas på att värmen kommer tillbaka snart ändå. 

Bror var sjuk i helgen, därför blev det ingen mara. Synd eller bra?

Nu SATC på teve, och sen gonatt.

31 Maj, 00:12 - Lördagen

Har jobbat idag, sjukt mycket att göra. Inte så mycket folk idag men igår var det mycket vilket resulterade i smärre kaos idag. Helt slut när jag kom hem så jag la mig på soffan och slappade ett par timmar. Åkte och köpte mat och sen duschade jag och fixade mig. Iväg på överraskningsfest för Sofie som fyller 25 om en månad men inte är hemma på hela sommaren. Väldigt lyckat, hon blev helt chockad! 
Haft jättetrevligt, nu skulle dom ut på krogen och då åkte jag hem. Pallar inte krogen idag, helt död i både huvud och kropp. Behöver sömnen inatt känner jag. Imorn blir det sola och plugga. Sen middag hos Js mamma. 

Såg förresten att Ellenor från Gävle vann Robinson, den enda i finalen som jag inte ville skulle vinna. Jaja, så kan det gå. 
Ska kolla nu om man kan se nån resultatlista från Sthlm Marathon, min kära storebror sprang det idag den galningen!
Sen gonatt. 

Uppdatering: Han startade inte... Undrar varför? Måste ringa och kolla imorn. Jag som tyckte jag såg honom på teve, haha!

29 Maj, 14:38 - TGIF

Äntligen fredag på denna sega vecka! Haft helt okej föreläsningar men lite segt att lyssna på samma människa varje dag även fast han är väldigt kunnig. 3 föreläsningar till, sen är det lite tentaplugg, tenta och sen sommarlov! 
J är på väg hem till mig nu, kommer hem tidigt idag, det gillar vi. Ska dammsuga lite innan han kommer hem, kanske hinner plugga lite också. Efter varje föreläsning måste man skriva rent anteckningarna, annars fattar man ingenting i den här kursen då föreläsaren inte har någon struktur på det han pratar om. Rätt jobbigt, men å andra sidan lär man sig mycket då man skriver rent. 
Vet inte vad vi ska göra ikväll, mysa mest, imorn åker han ju bort igen. Fast jag ska jobba och sen iväg på kvällen så det gör inte så mycket. :) 
Trevlig helg!

28 Maj, 21:23 - TGIF (nästan)

Sitter i soffan nu, varit och tränat. Mycket stolt över mig själv! Nu är det Criminal Minds på tv som jag ser på. 
Spännande. 
Haft en bra dag, varit i skolan, hem, träffat Lotta (och bebisen i magen!), varit och tränat (kul!) och nu här. Ska plugga lite efter, sen sängen. Sista skoldagen innan helgen imorn, jobb på lördag. 
Kram

27 Maj, 16:59 - Onsdag

Några dagar sen nu, har inte gjort så värst mycket. Skolan med ny kurs, invärtesmedicin som är helt okej. I måndags kväll spelade jag och J badminton, superroligt! Det blir fler gånger! 
Tränade igår med och skulle tränat idag men passet blev inställt så då tappade jag sugen. Tar en vilodag idag och tränar imorn. Nu ska det bli ett uppryck, ska försöka komma i hyfsad form iallfall. 
J är borta till på fredag så idag ska jag äta lax. Imorn träffa Lotta och catha up lite. 
Ska koka potatis nu, kram!

24 Maj, 23:07 - Slut på ledighet

Nu är det snart sängdags efter en kalas-dag. Varit hos Alva på 2-årskalas, kul och mysigt som vanligt. 
Tänk att hon är 2 år, stora tjejen ju! 
Haft en bra långledighet, vilat upp mig ordentligt och det behövdes för nu väntar en vecka med tidiga mornar varje dag. 
Jobbar på lördag också så det blir det tidigt då med. Ska försöka kika på sthlm marathon när jag slutar på lördag för jonas ska springa, coolt tycker jag, skulle aldrig palla 4 mil!! 

Hade mysigt igår kväll med J, vi hyrde film (Changeling som var riktigt bra) och käkade godis. Invigde balkongen först efter att vi tagit fram balkongmöblerna. :) 

Ikväll har vi också kikat på film, Valkyria, den var inte så bra tyckte varken J eller jag. Tur att vi fått låna den av en av Js jobbarkompisar och inte betalat för att se den. Tog en kvällsprommis sen, det var superskönt ute. 

Imorn är det som sagt tidig morgon, hoppas på att få sluta lite tidigare än kl. 16 som står på schemat (ska sluta den tiden hela veckan...), men det är grupparbete på em och förhoppningsvis har dom tagit i med tiden. 
Tänkte nog gå och se GIF-AIK imorn kväll, sista hemmamatchen på nån månad, får se om jag får med mig J också. 

Nu väntar sängen. Nästsista veckan innan sommarlovet börjar imorn så jag ska nog hänga i tills dess. :)
Godnatt

23 Maj, 12:39 - Alva 2 år!

Världens underbaraste lilla tjej fyller 2 år idag, grattis stumpan! Imorn ska vi gunga. :)

23 Maj, 12:35 - Lördag

Fortfarande ledig och bara lördag än så länge! Så härligt. 
Hann med allt igår förutom balkongstädet men bytte gardiner och kuddar så nu är det lite somrigt och ljust här hemma. På kvällen kom som sagt Karin & Mange och åt middag, det blev tacos för enkelhetens skull med jordgubbar och glass till efterrätt. Spelade lite olika spel sen, bl.a. TP som jag och Karin vann trots enormt underläge hela spelet... :)
Idag har jag inte hunnit så långt, J har varit och lagt altan men nu kom han hem så vi ska nog iväg och köpa present och kolla lite affärer innan dom stänger. Ska köpa kuddar från IKEA till mamma också. 
Off we go!

22 Maj, 14:42 - so far

Träna - klart, och jäklar va jobbigt det var!
Dammsuga, torka golv - svårt att torka golv när man är för svag för att skruva upp moppen...
Tvätta fönster - ska börja nu men det ser ut att bli regn...
Ta fram balkongmöbler, tvätta balkong - skräpar nog det idag, får göra det imorn istället
Leta alvas present - har kollat på några affärer men nja, jag vet inte. får ta med mig rådgivare imorn.
Förbereda middag 

Har dessutom tvättat gardiner som hänger på tork, ska passa på att byta nu när jag tvättar fönstren. Ätit lite lunch med, tonfisksallad. 
Antar att jag ska ut till Valbo sen och hämta J som är och bygger altan idag med.

22 Maj, 10:35 - Friday!

Hade jättetrevligt igår kväll på Church street, supergod mat som vanligt. Det var inte så mycket folk ute heller så vi fick bord direkt, skönt att slippa vänta, vi var jättehungriga allihop. 
Dagens planer ser ut som följer:

Träna 
Dammsuga, torka golv
Tvätta fönster
Ta fram balkongmöbler, tvätta balkong
Leta alvas present
Förbereda middag

Får se om jag hinner med allt, det brukar ta lite längre tid än man tror att städa. 
Ska iaf iväg och träna först, om en timme står jag där och hoppar. 
Trevlig fredag!

21 Maj, 18:25 - Church street saloon

Nu håller vi på och gör oss i ordning, Church street väntar! Ska bjuda Js pappa och Ewa på middag där. Riktigt längesen jag åt där så det ser jag fram emot nu! 
Har hunnit med att träffa Karin & Mange en sväng, de kom förbi i Valbo. Bestämde middag hos oss imorn, blir väldans trevligt det!

Imorn på min andra lediga dag ska jag vara lite mer aktiv, träna och städa lite hade jag tänkt. Hade tänkt träna i måndags, då var alla pass inställda pga vårruset, hade tänkt träna igår, då var alla pass inställda för att det är helg idag (?), hade tänkt träna idag, då var alla pass inställda! Friskis går emot mig känner jag. Men imorn är det iaf några pass, så då ska jag ta mig dit och träna. Måste passa på nu innan det blir sommarschema. 

Nu ska jag byta om, hörs imorn!

21 Maj, 15:12 - Ledig!

Nu har jag tagit tag i mig själv och ska åka iväg till köpis en sväng. Leta present till Alva och strosa lite. Har dock inga pengar så förutom present blir det nog inte så mycket shopping tyvärr.

20 Maj, 14:38 - Helg! :D

redan helg igen, känns bra! Skrivit min ortopedi-tenta idag, det kändes rätt bra så jag borde klara den. Sjukt många frågor, 66 stycken, så det tog ett tag! Åt lunch med Madde sen innan jag åkte hem. Däckade på tåget både till och från Uppsala idag, tur för mig att jag kan sova på tåg annars skulle pendlingen bli jobbig. Tiden går så fort när man sover, vips så är man framme. :) 
Nu har jag suttit och läst ikapp mig på bloggarna jag läser, har ju inte läst på några dagar nu när jag pluggat en massa. Igår satt jag heeeela dagen verkligen, från 8 på morgonen till 10 på kvällen. 
På måndag börjar ny kurs, invärtesmedicin, hoppas på att den är lika bra som ortopedin varit. Men först är det helg! Riktigt lång helg och inga särskilda planer har jag. Alvas 2-årskalas på söndag, men annars vet jag inte. Skönt. 
Tänkte städa lite här hemma idag, men J sitter i möte på nedervåningen så jag är uppe och väntar på att han blir klar så jag får ha lite ljud för mig, svårt att dammsuga annars. Ska kanske åka och kika lite på Citygross som öppnat i veckan.. 

Trevlig helg!

18 Maj, 18:40 - Måndag

Ny vecka. Kort vecka. 
Haft skola idag, kom hem med ett försenat tåg vid fem. Sen dess har jag fixat lite hemma och lagat och ätit mat, nu ska jag sätta mig och plugga. 
Om en timme ska jag hämta J vid tåget, han skulle egentligen ha sovit i sthlm men mår inge bra så han kommer hem istället. Hoppas på att han mår bättre imorn! Så nu sitter jag med balkongdörren öppen trots kylan ute för att vädra ut laxdoften :) 
Plugg nu, ska gå igenom allt så jag kan ägna mig åt gamla tentor imorn! 
kram

17 Maj, 17:30 - söndag

Har pluggat hela dagen, men det tar sån tid! Kommer inte framåt känns det som, men det är ju bara att fortsätta. J kom hem från golfandet och åkte igen och då kom jag på att Greys-reprisen går på teve nu, jag missade i onsdags när jag var på konsert, så då var jag ju tvungen att ta en timmes paus. 
När J kommer hem sen ska vi äta tacopaj, hoppas han kommer snart, jag börjar bli hungrig. 
Söndagsångesten lyser med sin frånvaro idag, det tackar vi för. Denna vecka är ju kort, bara tre dagar varav en pluggdag hemma och en tentadag, sen är det helg igen!

16 Maj, 20:00 - eurovision

Dags snart för "stora" melodifestivalen. Vi (läs jag) ska kika tillsammans med Emma och Olle och Mange. Gissar på att grabbarna inte kommer vara så intresserade... 
Igår kväll var vi på bio och såg Änglar och demoner, jag tyckte den var riktigt bra (jag har inte läst boken) och J tyckte inte den var så bra (han har läst boken..). 
Har jobbat idag, gick bra. Sen har vi varit till Agneta och Tobbe och fått mat, grillat, smaskens! 
Nu kom Mange, robinsondags!

15 Maj, 14:41 - Fredag!

Helg igen, känns som att det nyss var fredag, skönt! 
Hade skola på fm bara, nästsista föreläsningen i denna kurs. Trist tycker jag, hade velat läst det här i några veckor till! 
Blir plugg i helgen, ska dock jobba imorn. 
Ska handla lite nu och sen plugga innan J kommer hem. Ikväll ska vi på bio! 

Konserten med Beyonce var förresten super! Hon är så sjukt duktig och vilken show det var! Helt klart värt pengarna. 
Nu, shopping på Willys.

13 Maj, 16:08 - Konsert

Ikväll ska jag och Emma på konsert i Globen! Beyonce är det vi ska se och det ska bli superkul! 
Just nu är jag hemma hos Emma & Joel och ska packa ihop mina grejer och dra mig ner till tågstationen för att åka till Sthlm. 
Väldigt intressanta dagar i skolan nu, imorn ska vi få se en operation live! 
Oj, nu blev det bråttom, ska med tåget om en halvtimme. 
Nu vet ni var jag håller hus (mamma) och jag kommer hem imorn. :)
Kram

11 Maj, 19:25 - Måndag - ny vecka

Börjat ny kurs idag, ortopedi. Var jätteintressanta föreläsningar idag, hoppas det fortsätter så. Har mååååånga föreläsningar denna vecka men det är ju kul när de är bra. Ska vara duktig och skriva rent mina anteckningar nu, har tentan redan nästa onsdag så det är bäst att plugga direkt från början. 
Fick en schemaändring så jag slutar inte förrens 17 imorn, därför ska jag sova hos Emma & Joel så jag slipper åka fram och tillbaka på 12 timmar. Hinner ju knappt hem innan jag ska sova, känns inte så kul. Sen på onsdag är det ju Beyonce-konsert! Så då sover jag i sthlm. Inte mycket sova hemma i veckan mao. J sover i sthlm idag. 
Ska gå ner och hämta upp tvätten nu, sen plugga lite. 
Kram

09 Maj, 20:53 - Lördag

Sitter och kollar på robinson nu med Wilma. :) J är på stan med kompisar och kollar på cruisingen men jag stannade hemma med Wilma eftersom vi är hundvakt till henne. 
Har jobbat idag och det gick bra. Var lite ringrostig men inte så farligt. Har ju inte jobbat sen nyår så trodde det skulle vara värre men det gick bra. Var lagom att jobba 4 timmar bara, är lite hängig, förkyld och allergisk. 
Mamma, Lars, Stefan och Tina kom förbi när dom var på väg hem från Stockholm till Mora och fikade lite. Jättekul att dom kom! 
Igår kväll kom lite folk hit, dom skulle ut men jag och J gick och la oss när dom åkte. Kul att träffa alla igen, var längesen vi träffades. 
Imorn tror jag att vi ska fixa lite här hemma, ställa ut balkongmöblerna och köpa blommor och plantera. 
Ska kolla klart på robinson nu och sen sätta igång sex and the city-filmen och äta popcorn! :D

08 Maj, 12:50 - Fredag!

Äntligen fredag! 
Är på väg hem från skolan nu, har lånat Js mobila bredband. Skulle skicka in min rapport nu men jag minns inte vilken adress jag ska skicka den till så jag får fixa det när jag kommer hem. 
Nu ska jag hem och ta det lugnt en stund, sen ska jag få god mat har han lovat. 
Trevlig helg!


07 Maj, 10:54 - Torsdag

Blev äntligen klar med den jobbiga rapporten igår kväll vid 12. Satt och letade artiklar på internet tills ögonen blev fyrkantiga tror jag... Nu är den inskickad iaf, så nu väntar jag på att de andra i min seminariegrupp ska lämna in sina så jag kan börja förbereda mig inför seminariet imorn. Gillar inte seminarier när man har press på sig... :( 

Sen har jag iaf inget skoljobb över helgen, börjar ny kurs på måndag. 
Oj, nu ser jag att det kommit in några rapporter så det är väl bäst att börja läsa. 
Kram

06 Maj, 12:43 - 090506

Japp, onsdag idag. Sitter här vid min burk och skriver rapport. Känner mig lite mer motiverad idag så jag ska ta vara på den känslan och blåskriva. Har iallafall mailat skolan och frågat om de där referenserna. Fattar inte varför vi skulle behöva ha 10 OLIKA källor? Men bäst att kolla om så är fallet så jag väntar på svar från en lärare nu. 
På fredag är det seminarie sen är jag helledig i helgen igen, så skönt. Var extremt mycket att plugga i början av terminen men under praktiken har vi ju inte behövt gjort nåt skolarbete vilket kändes bra. Skönt att kunna koncentrera sig enbart på praktiken. 
Blir ju två tentor till innan sommarlovet, dock två små eftersom det är korta kurser. Men kommer sammanlagt ha gjort 10 tentor denna vår. Låter ju helt galet när man säger det. 
Blev lite handikappad igår då vårt internet+telefon låg nere. Vi har Comhem och tydligen så drabbades alla deras kunder, ganska dåligt av dom. Nu funkar det iaf, tur för mig som behöver internet för att kunna skriva. 
Vilket jag ska fortsätta med nu.

05 Maj, 17:02 - typiskt

Pratade med J precis och hans tåg är multum-försenat.. Typiskt just idag när han skulle på föreningsmöte... Vi var ju båda förra året men insåg att det räcker gott och väl om en av oss går, mest bara för att se till att dom inte bestämmer nåt knas :) 
Nu lutar det ju åt att jag måste gå eftersom han förmodligen kommer att komma hem efter att mötet är slut redan. Tror att han kanske planerat detta... :P 
Får se hur jag gör, behöver ju skriva också. Ska fixa lite käk nu iaf.

05 Maj, 12:13 - Tisdag

det är tisdag idag va? Blev lite dagvild helt plötsligt. 
Sitter och sliter med min rapport. Skulle inte behöva slita så mycket om det inte vore för att skolan tycker att man ska ha minst 10 referenser varav 3 måste vara artiklar, suck, det är ju inte världens lättaste att hitta bra medicinska artiklar som man kan referera till. Rapporten ska vara inne på torsdag klockan 12, vilket innebär att jag har exakt 2 dygn på mig att skriva klart den. Borde inte vara nåt problem men med min självdisciplin så tar det ju halva dagen innan jag komemr igång. 
Har nackspärr också vilket inte gör det hela så mycket roligare. Kan inte vrida på huvudet nästan nånting åt nåt håll. Sitter ju dessutom och spänner mig eftersom det gör ont och det gör ju det hela mycket värre. Trodde att det skulle bli bättre till idag men har blivit värre istället.
Usch vilket negativt inlägg det blev nu, men måste ju få klaga lite. 

Ska iallafall jobba några lördagar nu i maj, det känns bra så jag kommer in i det lite innan sommaren. 
Har inte jobbat sen nyårsafton så det kan behövas! 

Ska ta mig i kragen nu och skriva lite, sen ska jag till willys och handla.

04 Maj, 13:33 - Härlig helg!

Har haft en underbar helg i Köpenhamn tillsammans med J och Emma & Joel. Vi åkte till dom i Uppsala på torsdagskvällen och sov där. Jag fick medicin och blev piggare till på fredagen vilket var skönt, trist att vara sjuk då man är borta. Vi åkte bil ner och bodde på hotell i två nätter. Hade en riktigt skön helg med öldrickande i hamnen, besök på tivoli som var supermysigt, stads- och strandpromenad. 
Blev väldigt positivt överraskad av köpenhamn, jättemysig och fin stad, nära till allt och rent! Vi tog en promenad längs stranden innan vi åkte hem igår och det som utmärkte sig var att det var så rent överallt! Danskar röker ju en hel del men det var inte mycket fimpar på marken. Nåt för Sverige att ta efter. 
Åkte bil hem igår igen och det har gått jättebra att åka så långt. Stannade dock i Uppsala inatt eftersom J skulle jobba idag. Jag har ju ingen skola så jag tog bilen hem med väskorna imorse. Skriver rapport hemma denna vecka och som vanligt har jag svårt att komma igång..
Ska börja med att försöka förstå vad det är jag ska göra, haha! 
Kram

30 April, 14:47 - Sjukling

Blev inge jobba för mig idag, vaknade efter en svettig natt imorse och kände att jag hade feber. Även väldigt tjock i halsen så det var ingen idé. Så himla trist. Ville ju verkligen jobba idag! 
Nu hoppas jag bara att jag blir friskare under dagen idag så inte helgen blir förstörd av min sjuka. 
Har inte gjort något annat än slappat hela dagen så jag hoppas det hjälper. 
kram

29 April, 22:00 - Slut

Sista dagen på praktiken idag, har gått jättebra. Blev godkänd som tur var! :D Fast det kändes aldrig särskilt oroligt, kände från början att jag var på rätt väg. Nu har jag precis kollat Grey´s och ska gå och lägga mig. Har dragit på mig nån sjuka vilket inte är välkommet eftersom jag ska jobba imorn! Vill gärna inte sjukanmäla mig när jag inte jobbat sen i julas. Vill ju såklart jobba också, tycker om det! 

Så nu ska jag bädda ner mig och ta ipren så vaknar jag imorn utan sjuka! 
Kram

25 April, 23:51 - Trötter

Ska strax gå och sova, bara uppdatera lite. Var ju som sagt på grönan igår, så kul! Jag älskar ju allt sånt där så jag trivdes. :) Var och käkade efter men vi var trötta och åkte hem till emma vid tolv. Idag träffade jag och emma min bror+flickvän och lunchade, var kul att ses såklart. Åkte hem vid tre-tiden, tog ett tag att åka hem eftersom jag åkte upptåget men vad gör man inte för att spara pengar. 
Hade ett litet äventyr på väg hem från stationen här i gävle, träffade på en gammal virrig full gubbe, men det gick bra. Fick ringa polisen eftersom han inte visste vart han bodde men sen hittade han hem iaf. 
Har umgåtts med Carro S på kvällen, vi har käkat pizza och kollat robinson, mycket trevligt. 
Nu har jag läst lite bloggar och ska sova. 
Imorn blir det kalas för bror också kommer J hem från Åre. :)
Kram och godnatt


23 April, 16:11 - Torsdag

Och snart helg igen, veckorna bara swischar förbi. Snart slut på praktiken, har verkligen gått fort. Är mycket nöjd med den här tiden iaf, känns som att jag lärt mig mycket. Längtar tills nästa praktikperiod nu, vill testa fler områden! 
Imorn bär det av till Sthlm, ska bli jättekul! Åker dock hem igen på lördag, går inga bra tåg på söndag, bara dyra. Skönt att komma hem iofs också men hade varit kul att stanna lördag kväll med. 
Ikväll ska jag på fotboll igen, det märks att sommaren är på väg och jag älskar det!

20 April, 16:28 - Ny vecka

Måndag idag och nästsista veckan på praktiken. Känns bra, har roligt och är ganska självständig nu. Jag har lärt mig massor på den här praktiken! Den här veckan väntar jag bara på fredag dock, ska till sthlm då och gå på grönan! :D
Var hos mamma & Lars i helgen, mys. Lekte med Alva såklart, älskar den lilla tjejen!

15 April, 22:24 - Lotta-dejt

Har träffat Lotta idag, alltid kul att ses såklart! Käkade middag på stan och sen gick vi hem till mig och fikade. 
Haft en bra dag på praktiken med, fått träffa två patienter själv idag, kul med mer ansvar! 
Ska kolla klart på diagnos okänd nu, sen sängen, är supertrött...

14 April, 16:12 - Tisdag fast det känns som måndag

Skönt att det redan är tisdag. Är ju första dagen på arbetsveckan ändå, men bara tre dagar kvar till helg nu :)
Åkte med Wilma till dagis imorse vid 7 och sen direkt till sjukhuset så det blev en tidig morgon för mig också, inte bara för J. Hade ju Wilma här inatt för att det blev smidigast så så nu måste vi städa hela lgh tror jag.. Så är det att ha hund, bara att vänja sig om man vill ha en så småningom. 
Har haft världens bästa påskhelg tror jag, myst en massa med min J och det behövdes kändes det som. En riktigt lugn helg, så skönt. Lite familj och lite vänner har vi hunnit med också såklart. Nästa helg ska vi till min mamma, senast vi var där var i julas tror jag... 
Ska iväg och träna vid 17 och innan dess borde jag iaf diska eller dammsuga, kan inte bestämma vilket som det är störst behov av.. 
Kram

12 April, 15:16 - Påskdagen

Åh så skönt det är att vara långlediga tillsammans! Man hinner göra så mycket och ändå hinner man ta det lugnt. Så här långa borde helgerna alltid vara :) 
Idag har vi varit en sväng på Owe Jansson och sen en sväng på köpis. Men där var det så mycket folk så vi nöjde oss med nån affär bara. Gina såklart för mig, hittade en jättefin billig tunika som jag köpte. Anledningen till allt folk var att Larz-Christerz skulle spela, haha! Tyvärr åkte vi innan de började... 
Sen har vi tvättat bilen och nu är J ute med Wilma och jag har dammsugit. Det blir skitigt av hundar alltså.. 
Ikväll blir det som sagt grillning igen! 
Kram 
/M


11 April, 20:03 - Påskafton

Vi har en skön och lugn påskhelg, idag har vi inte gjort många knop. Hämtade hit Js farmor så hon var här på em, skönt för henne att komma ut lite. Innan dess fixade vi lyxfrukost med bla smoothies och grapefrukt och efter att vi skjutsade hem henne så har vi börjat med maten. Jag har börjat och läst ut en bok idag så då förstår ni hur mycket vi haft för oss. :)Mycket skönt. 
Igår var vi som sagt på påskmiddag hos Js mamma & Tobbe, och det var trevligt och gott! 
Det blir väldigt lugnt när man har hund, kan liksom inte åka iväg hur som, men det gör inte mig nåt. Jag gillar hemmakvällar! 
Imorn kommer våra vänner hit och vi ska grilla och spela spel så det blir nog lika kul som det brukar vara! :D Vet inte vad vi ska ha för oss på dagen men nåt hittar vi väl på. 
Fortsatt glad påsk till er!

10 April, 11:38 - Påskägg

Nu är det påskäggsletning hos oss, och nej vi är inte för gamla för det! :D
Sen blir det påskmiddag hos Agneta och Tobbe. 
Glad påsk!

08 April, 18:59 - Wiee, en dag kvar!

Onsdag idag och jag har haft min halvtidsbedömning på praktiken. Det gick fint och jag fick mycket beröm. :) Skönt att det går bra, hade varit jobbigt annars med den pressen som man har på sig hela tiden. 
Imorn är det skärtorsdag och efter den arbetsdagen väntar 4 dagars ledig. Ev ska jag jobba på bolaget på påskafton men det skulle bara vara roligt så jag hoppas chefen ringer imorn. 
Nu ska jag iväg på ett träningspass, ska testa yoga idag för första gången, spännande att se om det är något för mig.


06 April, 16:16 - Påskvecka

Ny vecka, nya tag. Har haft en underbar helg. Spenderade större delen av den ute i Högbo dit vi blev bjudna av Js pappa som fyllde 60 år igår. Var på spa och åt god mat och sedan sov vi kvar på hotellet. Härligt med hotellfrukost på söndagen. Kom inte hem förrens sent igår kväll så då stupade vi i säng och sen var det måndag igen! Har haft en bra dag på praktiken (som vanligt) även om min huvudvärk vägrar släppa. Har haft den en vecka snart och nu tycker jag faktiskt att det får vara nog. Försvinner den inte snart så lovade min handledare att hon skulle kolla om jag kan få akupunktur av nån annan sjukgymnast på sjukhuset. 
Denna vecka är kortvecka, det är skönt, efter den här helgen behövs det lite mer ledigt, haha! 
Hela helgen  som kommer ska vi vara hundvakt till Wilma, det ska bli jättekul! 
Ännu mer roligt, vi ska på Gifs allsvenska premiär ikväll, spännande. 
Kram 
/M

03 April, 17:08 - Fredag! :D

Äntligen fredag! Fast den här veckan har gått fort. Haft mycket att göra på praktiken och roligt har det varit. Nästa vecka är det halvtidsbedömning, få höra hur det går och så. Känns bra inför den även om jag kommer bli nervös då. 
Igår kom J hem, äntligen! Vi tog en prommis i det härliga vårvädret, skönt att våren verkligen är på gång nu. Typiskt att jag har haft mitt onda i huvudet i några dagar nu när det varit så fint väder. Hoppas det försvinner nu till helgen. 
Ska ju på spa i helgen! Härligt och avslappnande hoppas jag. Ska ju även bo kvar på hotellet till söndag, mycket skönt. Och gott med hotellfrukost igen, var ju inte så längesen nu. 

Ska ta och städa lite jag, skönt att ha det gjort till helgen. Emma & Joel kommer ikväll så vi ska laga god mat! 
Trevlig helg!

01 April, 16:14 - Onsdag!

Solen skiner och det är varmt ute! Blir på så himla bra humör av det. Praktiken denna vecka har gått riktigt bra faktiskt. Får mycket beröm men man blir ju fortfarande nervös såklart. Igår och idag har jag tagit anamnes och gjort undersökning helt själv! Tycker tom själv att det går rätt bra, och det brukar jag ju inte tycka... Har halvtidsbedömning nästa vecka, så jag hoppas dom säger att det är som det känns. :) 
Imorn kommer J hem också, skönt. trist att vara ensam hemma faktiskt. 
Nu väntar jag på Js mamma, ska bjuda henne på lite enkel middag för sen ska vi till Elin på Mary Kay-party. Ska bli kul! 
Ut och njut i solen nu!

30 Mars, 22:16 - Gräsänka?

Heter det så? J är iaf borta ända tills på torsdag så jag får klara mig själv här hemma. Brukar tycka det är okej att vara ensam någon kväll/natt men nu känns det väldigt långt till torsdag. Just nu var dålig tajming att han är borta. Men men, det är bra att vara ifrån varandra också, vi är inte det så himla ofta. Imorn ska jag träna efter "jobbet" och sen äta lax! :D 
På onsdag ska jag till Elin på MaryKay-party, så det blir skoj. Får se om jag hittar nåt jag vill ha, annars är det ju kul att bara göra nåt. Så det är nog torsdag när som helst... 

Hade en bra helg som vanligt, va skönt det var att inte ha nåt plugg att bekymra sig om! :) 
Nu ska jag skriva ut lite till imorn och sen hoppa i sängen, den där förlorade timmen från igår sätter sina spår i mitt sömnbehov. 
Kram och godnatt!

26 Mars, 15:56 - Torsdag

Veckan har gått så sjukt fort, men ändå känns det som att vi varit på praktiken länge.. skumt. Idag var en lite jobbig dag, är ju helt klart inte det lättaste att jobba med människoöden. 
Känner mest för att sitta hemma resten av dagen och deppa lite, men det fanns en plats kvar på ett skivstångspass om en halvtimme så jag ska pallra mig iväg dit så får jag kanske ur mig lite aggressioner. Sen får jag vara hemma ikväll och äta våfflor! Blev inga igår eftersom vi var på kalas hos Js farmor som fyllde år. Kände inte för våfflor efter att ha ätit tårta. 

Ikväll är det iaf Criminal Minds på teve, och imorn är det fredag och helg! 
Nu ska jag byta om och cykla iväg till torget.


24 Mars, 15:58 - Dag 2

på praktiken avklarad. Trivs bra än så länge, och idag har vi fått göra lite saker och inte bara titta på, jättekul! Extremt skönt att vara hemma kvart över tre varje dag också, och inte gå upp förrens klockan sju. :) Synd om J bara som får gå upp själv hela tiden. 
Lite jobbigt imorse när jag upptäckte att det kommit två decimeter snö under natten, inte så spännande att cykla till jobbet men men, nu är det sol igen. Ska iväg och träna om en timme, hinner ju det nu. 

Klarat alla tentor jag gjort på sistone, bägge sjukgymnastik och även biomekaniken som jag gjorde om för ett tag sen, så himla skönt för nu släpar jag inte efter på nånting! 
Hade även en härlig helg, i fredags var vi bara hemma och mös, lördag dag spenderades hos flyttfolket i järbo och på kvällen träffade jag Annso och Carro från bolaget, vi käkade tacos och pratade en massa. Hade jättetrevligt! 
På söndagen träffade jag Lotta för en lunch/fika, skönt att vi träffas lite mer nu för tiden tycker jag. Haha, jag glömde att jag hade cykeln på stan så jag gick med henne till bilen som hon hade parkerat nästan hemma vid oss och då kom jag på att jag hade glömt cykeln så jag fick gå tillbaka. :D Klantigt... 
Var ut och åt söndagsmiddag med Js mamma, väldigt trevligt tycker jag och gott! (akropolis)
Så, en liten uppdatering på mitt liv. Nu ska jag skala potatis så jag slipper det efter träningen. 
Förresten så tycker jag att det är dags för mamma & Lars att komma hem nu, saknar dom.

19 Mars, 13:04 - Långhelg!

Åh, nu är jag klar med tentorna! Klarade den som jag gjorde igår, så skönt, och gjorde den andra idag. Klar för en timme sen. Jag får svaret på den imorn kväll. Anledningen att vi får reda på dom så fort är ju att dom är muntliga bägge två. 
Kändes hyfsat idag iaf, hoppas verkligen att jag klarade den!! 
Nu ska det bli så skönt att vara ledig i helgen, det enda plugget jag ska göra är att skriva rent anteckningar från mitt kollegieblock. Se4 ska jag bara vara ledig från plugg i helgen! Ska bli så skönt att gå ut på praktik, det kommer ju bli en del plugg då också, men man lär sig på ett helt annat sätt. Jag hoppas bara att det kommer bli en rolig praktik! 
Nu ska jag gå ut och prata lite mer med mina klasskompisar innan jag sätter mig på sista upptåget på ett tag. Nästa gång jag kommer åka är inte förrens i maj. Skönt. 
Just det, ska fira mig själv idag genom att klippa mig och göra slingor, det är jag värd!

17 Mars, 21:13 - Tenta imorn

och i övermorn... Suck va drygt det är med två tentor dagarna efter varandra. Riktiga nervös-tentor är det också, muntliga bägge. Hatar dem. Är i sjukgymnastik så det känns som att det är bra att klara dom eftersom det faktiskt är det jag kommer jobba med sen. 
Har träffat mina handledare till praktiken idag. Praktiken börjar på måndag och idag hade dom handledardag i skolan så vi fick säga hej och prata lite. Skönt att träffa dom innan faktiskt och få lite information och lära känna dem lite. De verkar bra så jag hoppas att praktiken blir rolig! Ska hur som helst bli skönt att vara på hemmaplan i 6 veckor! 
Imorn sover vi i Uppsala, smidigt för mig då jag har tenta, kan sitta kvar i skolan länge om det behövs. 
Ska ta och gå igenom det praktiska som kan komma på tentan imorn nu.
Kram
/M

15 Mars, 16:09 - Söndag

Bakissöndag hemma hos mig. Eller iaf jag. :) Blev lite vin igår med emma, hade superkul! Trots att fel låt vann... Man måste ju kunna sjunga med i en schlagerlåt! 
Efter melodifestivalen så kom vi på att vi skulle gå ut så vi drack lite mer vin och svidade om och begav oss ner på stan. Efter att ha stått lääääänge i kön till heartbreak så insåg vi att vi skulle få betala 100 spänn i inträde för en timme där inne och det lät som en dum affär. Så vi gick upp på söder till interpool där grabbarna satt och drack lite drinkar för den där hundringen istället! :) Hade en underbar kväll med min bästa vän, den slutade lite deppigt men det kändes ändå bra tycker jag. 
Idag sov jag länge och skulle kunna sova hela dagen tror jag. Men det går inte, plugget kallar hela tiden så det är bäst att stilla det dåliga samvetet med att plugga. Har inte alls blivit så mycket plugg som det borde men men, jag får göra mitt bästa i veckan istället och sätta dom här tentorna!

14 Mars, 18:52 - Lördag!

Sitter bänkad framför teven med ett glas vin och godis och väntar på Emmas anländande. Vi ska ha en riktig schlagerkväll och kolla melodifestivalen! Ett tag trodde jag att jag skulle få kolla ensam ikväll men sen visade det sig att emma var i stan så då var ju kvällen bokad! J är på 25-årsfest/kalas. 
Har varit till Järbo en sväng idag och träffat först bror i deras nya hus (jättefint!) och sen Linda och Alva i gamla huset. Alva sov mest men fick träffa henne litegrann iaf. Mys. Hon är frikostig med pussar och slängpussar nu för tiden och det gillas av faster :) 
Ska njuta av kvällen nu innan morgondagen kommer för då väntas plugg. Tentor i veckan, men nu är det iaf lördag kväll!
Hoppas ni får trevligt!

12 Mars, 09:58 - Torsdag

Japp, idag är det torsdag vilket innebär att helgen inte är långt borta! Sitter i skolan nu och väntar på Madde, vi är lediga idag men har examinationer nästa vecka vilket innebär att vi måste plugga.. Skulle varit väldigt skönt att bara få göra ingenting men det får vänta till sommarlovet... 
Den här veckan har varit väldigt seg, tror det berodde på att vi hade så kul i helgen och den gick så fort! Längtar som bara den till den här helgen. Ska inte göra så mycket, vara hundvakt imorn och kika på melodifestivalen på lördag. Men annars ska jag väl mest plugga antar jag. Vi pratade iofs om att åka till Kungsberget på lördag, kanske blir det. 
Ska kolla om hon kommit nu, ha en bra dag!

09 Mars, 19:31 - Hemma igen

Har haft en underbar helg! Jag och J har haft så roligt tillsammans bara vi och med de andra vi träffat i helgen. Jag åkte till sthlm direkt efter skolan i fredags och mötte upp J på hans jobb, sen checkade vi in på vårt hotell som låg 10 meter därifrån :) Jättefint hotell, vi trivdes som fiskar i vattnet! I fredags var vi bara ut och åt middag och sen softade vi på hotellet. Åt hotellfrukost på morgonen (gud så gott det är!) och sen gick vi på stan ett tag och träffade Johan och Tina och fikade med dom. Kvällen spenderades på inflyttningsfest hos Emma och Olle och vi hade superkul! Var ut på Berns men det var väl sådär, kom tillbaka till hotellet vid halvfyra. Igår åkte vi sen till Emma och Joel i Uppsala, sovit där inatt. Hade en väldigt trevlig söndag tillsammans med dom, så sammantaget så har vi haft en superhelg! 
Känns lite tungt att rivstarta veckan med två 8.30-16.15 dagar... Jaja, snart helg igen! :D
Nu måste jag göra mat! Ville bara berätta om helgen. Hoppas ni haft en bra helg med!


02 Mars, 19:09 - Ett år

Ett år och en dag har gått sen mitt liv vändes upp och ner. Kommer aldrig glömma den dagen, jag minns varenda sekund. Jag har alltså levt ett helt år utan min pappa och jag har överlevt. Det trodde jag inte för ett år sedan. Jag har aldrig känt sån sorg och jag hoppas jag slipper uppleva den igen på väldigt väldigt länge. Det går inte att beskriva hur ont det gör att förlora någon och jag önskar ingen det. 
Kommer nog aldrig att sluta sörja, men nu kan jag hantera det på ett annat sätt. Jag får inte de akuta sorgattackerna längre som jag fick den första tiden efter. Nu är det mer en molande, gnagande sorg som alltid finns här men som jag inte alltid tänker på. Jag kan prata om pappa och minnas honom utan att bli ledsen, men självklart blir jag det ibland också. Kan fortfarande bli avundsjuk på de som fortfarande har bägge sina föräldrar kvar, och det vet jag är normalt men jag skäms ändå när dessa tankar kommer. 
Jag saknar min pappa helt enkelt och det kommer jag alltid göra. 
Jag hoppas att du har det bra där du är nu pappa, älskar dig.

28 Februari, 17:24 - Åh så härligt med helg!

Och grattis till mig själv på namnsdagen! :) Firade med att köpa ett par svarta jeans för 270 kronor på Vero moda. Har letat svarta jeans i två år tror jag, men aldrig hittat några som suttit bra eller varit fina eller... Men idag låg dom där, perfekta! Vi har alltså spenderat eftermiddagen på stan, jättemysigt. Kikade i affärer och fikade, älskar sådana lördagar när man bara kan ta det lugnt. 
Har även hunnit med ett besök på bomässan uppe vid Läkerol tillsammans med Js mamma, det var skoj att se men vi är nog lite fel målgrupp. Perfekt då man ska bygga eller köpa hus och där är vi ju inte riktigt än... 
Igår var vi bara hemma och kollade Let´s dance och sen en film. Jätteskönt att ta det lugnt och mysa efter en veckas jobb/skola. 
Ikväll ska jag till Malin på 25-årsfest så egentligen måste jag hoppa in i duschen nu. Lotta kommer och hämtar mig om en timme... Så det är väl bäst att jag avslutar här då. Har iaf haft en härlig dag så jag hoppas kvällen blir bra med!
/M

27 Februari, 15:36 - Fredag!

Äntligen helg! 
Har suttit och läst en massa bloggar nu sen jag kom hem, men nu ska jag sätta lite fart här hemma. Tänkte städa lite till J kommer hem så jag får beröm haha! 
Haft en bra dag i skolan, men så skönt med helg. Har egentligen inget planerat i helgen, många "kansken". Kanske ska till Malin på födelsedagsfest imorn, kanske ska till Bomässan, kanske träffa Mamma & Lars en sväng om dom kommer ner... ja ni förstår. Det jag vet är iaf att jag ska plugga. As usual. 
Hade hoppats få tag i J innan han åker från sthlm men tror inte han har tid att svara i telefon. Vill ha goda muffins från muffinsfabriken som ligger i närheten av hans jobb. 
Ska sätta lite fart nu, trevlig helg!

26 Februari, 19:49 - Torsdag kväll

Har suttit och pluggat inför föreläsningen om stroke imorn. Är lite nervös inför den här sjukgymnastikskursen faktiskt. De andra har känts mycket lättare att lära sig. Är ju bara neurologi nu och det är svårt. Det kommer säkert gå bra men lite nervös är jag ändå.. Så lång praktik också (6 veckor) så jag hoppas jag blir godkänd på den! 
Var på avdelning idag och träffade en patient, mycket lärorikt och kul. 
Nu sitter vi och är sugna på choklad men nej, det blir inget idag. Imorn... :) 
Var och träffade Sandra igår kväll, jättekul att ses igen! Får vi göra om oftare nu tycker jag. 
Skönt med en ledig dag mitt i veckan också, hann med allt jag skulle. 
I helgen blir det plugg, biomekanik. Men först är det fredag!

25 Februari, 11:08 - Onsdag

Idag är jag ledig, mycket skönt! Var ändå uppe i tid men har tagit det rätt så lugnt. Är ganska förkyld så allt blir lite jobbigare än vanligt. Har iallafall hunnit med att vara ute en sväng, var till GD och satte in en annons. Ett år sen pappa dog på söndag. Så det var tvunget att hinnas med idag för att den ska komma i tidningen på rätt dag. 
Annars idag så ska jag plugga biomekanik inför omtentan om en vecka, ska till HiG och låna en bok som jag hoppas kan hjälpa. Måste även kika på några filmer vi ska se till sjukgymnastiken. Vid halvfem ska jag iväg och fika med Sandra, ska bli jättekul eftersom vi inte setts på evigheter! 

Förresten, jag klarade den där tentan som jag tyckte gick skit! :D Så lättad så ni anar inte. Men han var väldigt snäll i rättningen, märks när lärare inte vill ha omtentor haha. 
Nu måste jag springa ner i tvättstugan igen för självklart har jag tvättdag också. :)

23 Februari, 17:21 - Ovanlig måndag

Ja det är inte varje dag man sitter på jobbet och diskuterar rånare. Tog mig ledigt från skolan idag för jag tyckte det var viktigare att träffa mina jobbarkompisar och få gå igenom lördagens händelser med dom. Åkte dit till 10 och då träffades vi allihopa, även vi som inte jobbade alltså, och satt och pratade igenom allting. Alla gav sin version av händelseförloppet och hur man kände då och nu och det var väldigt skönt att träffa alla. Speciellt skönt såklart att träffa dem som var med om det och se att de faktiskt mådde bra. Hoppas att det fortsätter så också och inte kommer efter. Skönt att jag har såna bra arbetskamrater, det känns väldigt tryggt faktiskt. 
Vi var väl där i 3 timmar ungefär och sen åkte jag och Annso och käkade lunch på stan. 

Sen har jag varit hemma, sitter och pluggar lite nu. Blir heldag imorn i skolan, ska dit tidigare för att gå igenom det dom gjorde idag. Får hjälp av Madde, snällt av henne. :) 

Vi ska äta tacos ikväll, mums!

22 Februari, 13:58 - Rån

Mitt jobb blev rånat igår! Min chef ringde på kvällen för att informera om att vi blivit rånade mitt på dagen av två maskerade män. Jag jobbade ju då inte men tänker på mina jobbarkompisar som råkade ut för detta hemska. Man vet ju inte alls hur man reagerar när nåt sånt händer. Hoppas att de som var med om det mår ok iallafall. Jag ska träffa dom imorn på jobbet så då får jag höra. Så himla otäckt, det är rätt så ofta ändå som systembolag blir rånade av nån anledning. Folk tror väl att det finns mycket pengar att hämta där... Så varje gång vi hört nåt bolag som blivit utsatt så pratar vi ju lite om det men man hade ju aldrig kunnat tänka sig att det skulle hända just vårat lilla bolag. 
Hoppas verkligen polisen får tag i dem!

Annars i helgen så var vi till Alva igår och hälsade på. Fick mysa massor med underbara tjejen och leka med såklart. Kul att det äntligen funkade att ses. Och grattis Linda i efterskott, glömde nog säga det igår. :/ 
På kvällen var vi till Agneta och Tobbe och fick jättegod mat och kikade på melodifestivalen. Elin, Mattias, Evelina och Linnéa var också där, så det var kul att träffas! 
Just det, träffade Maria en sväng i fredags också, äntligen, var evigheter sen vi sågs! 
Nu sitter jag och kollar igenom lite plugg, ska skriva klart min träningsdagbok från termin 2. Lika bra att göra det nu när jag har tid. Måste ju börja plugga Biomekanik inför omtentan om en och en halv vecka snart så då har jag inte tid. 

Helvetesveckan är slut iaf, skrev mina två tentor i fredags och den ena hoppas jag på godkänt på, den andra gick åt skogen. 
Nu ska jag skriva! 
Hörs till veckan.

16 Februari, 17:33 - Helvetesvecka dag 1

Kom hem för ett par timmar sen. Haft föreläsningar hela dagen och nu sitter jag med neurologin. Gahhh, jag får panik varje gång jag inser att tentan är på fredag! För mycket plugg och för lite tid är ingen bra ekvation. 
Lär väl sitta hela kvällen nu, ska laga mat om en timme, längtar till den pausen! :)
Inget roligare att säga så jag avslutar här.

15 Februari, 20:26 - 25 år

känns som att det blir några 25-årsfester i år med tanke på att de flesta av våra kompisar är lika gamla som oss. Igår var vi på Manges födelsedagsfest och hade jättekul! Fick ju betala för det idag, men har ändå pluggat mest hela dagen. Blev inget besök hos Alva i helgen heller eftersom dom fick magsjuka hela familjen i fredags. Får hoppas på nästa helg helt enkelt. Har iaf träffat mamma & Lars och det var ju på tiden. 
I fredags var vi ut på Akropolis och åt, extremt god mat.. 

Nu är det helvetesveckan som börjar imorn, ska gå heldagar i skolan plus tentaplugga till de två tentor jag har på fredag... Blir inge roligt, bara att köra. usch. 
Ska vara lite social med min kära sambo nu. Mysa lite innan helvetesveckan.


12 Februari, 22:50 - Imorn helg

Torsdag kväll och vi har haft Eva-Stina (Js faster) här på middag. Hon åker tillbaka till USA på måndag så vi passade på att ha henne för oss själva en kväll. Väldigt trevlig kväll! Sen kikade vi på Criminal Minds, och ooooh så bra det var idag. Gillar den serien bara mer och mer. 

Imorn börjar jag ny kurs (fast en kort kurs, bara en vecka) så jag går heldag i skolan. Hoppas få sluta lite tidigare så jag kommer hem vid halvfem istället för halvsex... Vi ska ut och äta imorn, fira alla hjärtans dag i förväg. Mange har 25-årsfest på lördag så då blir det ju inget firande då. 
Lördag dag hoppas jag på Alva-träff, ska ringa bror imorn. 
Ska bli skönt med helg, även fast jag måste plugga på söndag. Har tenta nästa vecka på två kurser så det blir en intensiv helg och vecka med mycket plugg. 
Trevlig hel

09 Februari, 15:46 - Soliga måndag!

Älskar när solen skiner hela dagen, speciellt på en måndag. Då behövs allt för att göra dagen bra. Var ovanligt ljust imorse med, vaknade flera gånger på tåget av att det var så ljust. Antingen har solen bestämt sig för att gå upp tidigare än vanligt just idag eller så har jag missat att vi faktiskt går mot vår. 
Har iaf varit i skolan idag och jag hann precis med 12.19-tåget hem! Föreläsaren pratade och pratade och ville aldrig sluta så jag insåg att när klockan passerat 12 så var jag tvungen att smita. Kom ut ur skolan 12.06 och då är det bråttom! Tar ca 12 minuter att gå från skolan till stationen om man har flyt med trafikljus och går i normal takt. Detta innebar ju att jag fick gå i icke normal takt för att hinna med tåget. Har hittills aldrig missat ett tåg jag siktat in mig på och hade verkligen ingen lust att göra det nu heller eftersom jag inte hade nån lunch med mig. Precis när jag sprang upp på perongen så kom tåget och jag var där 12.15. Bra jobbat av mig tycker jag. Framförallt skönt att komma hem i skaplig tid. 

Blir lite plugg nu, ska läsa inför sista föreläsningen imorn. 
/M

08 Februari, 16:28 - Söndag

Idag har vi faktiskt varit lite duktiga. J klev upp i tid och jag med fast lite senare. Han jobbade och jag pluggade. Sen åkte vi till Valbo för att lämna tillbaks bilen (som vi för övrigt fick gräva fram under all snö) och hann med en sväng på IKEA med Emma & Joel innan vi fick skjuts tillbaka in till stan av dom. Köpte lite smått och gott på IKEA, värmeljus, två blommor (29 kr styck!), dekoration till vår ljusstake och lite annat.
Ska fortsätta vårt jobb och plugg nu innan det blir middag. Jag måste läsa inför föreläsningarna imorn. 
Går i skolan mån-tis sen är jag "ledig" på onsdag så det blir bra, kanske jag kan plugga ikapp lite då. 
Just det, hade en jättetrevlig kväll igår, god mat först och melodifestival sen. Sådär låtar tycker jag, precis som det brukar vara första delfinalen. Förstår inte varför dom inte kan sprida ut de bra låtarna lite mer? Dela med er till första lördagen! Spelade även TP sen och då visade det sig att gammal verkligen är äldst. :) Jag och Emma kom iaf tvåa. 

Nu blir det plugg igen alltså. 
Kram
/M

07 Februari, 12:51 - Lördag

Japp, idag är det lördag. Blev en lugn kväll hemma igår, Mange och Karin kom förbi så det var trevligt. Käkade paj och kollade lite let´s dance. Alvisen är inte frisk än, så jag får klara mig till nästa vecka innan jag får träffa henne igen. Stackars lilla tjejen.. Hoppas på att hon blir frisk idag! 
Så idag blev istället en lugn förmiddag, sov länge och sen en lång frukost på det. Nu har jag läst mina bloggar och ska åka iväg till HiG för att låna en bok och lämna tillbaka två. Är perfekt för mig när jag bor här för ofta så finns min kurslitteratur på högskolans bibliotek och där är det ju inte så mycket konkurrens om dom som det är i Uppsala så det är bara för mig att åka och låna. :) Nån fördel ska man ju ha för att man pendlar. 
Sen blir det kalas för Ewa och Eva i Valbo, så det blir en trevlig lördagskväll. Hoppas på att se lite Melodifestival också, hihi. 
Trevlig lördagskväll! 
/M

06 Februari, 16:11 - Fredag!

Har varit i skolan igår och idag och det har gått bra. Riktigt intressant kurs så det känns lite trist att ha missat de första dagarna. Men men, inget att göra åt nu. Igår kom vi hem vid 18 både jag och J så det blev inte så många timmar hemma innan sängen kallade. 
Idag kunde jag hinna med 12-tåget hem så nu har jag varit hemma i 2 timmar drygt, skönt! Känns dock inte riktigt som helg för mig eftersom min vecka "började" igår men skönt ändå. Hoppas på att få träffa Alva imorn och sen blir det kalas på em/kvällen. Söndag blir nog en pluggdag känns det som. 
Ikväll får vi förhoppningsvis besök av Karin & Mange, mycket trevligt, vi har inte setts sen innan jul tror jag...

Ska ringa bror nu och höra om Alvisen är frisk. 
Trevlig helg! 
/M

04 Februari, 17:05 - Min älskling!

Fick så fina rosor av J idag, med blombud. Blev ju såklart jätteglad! Han vet precis vad jag behöver dom dagar jag mår lite sisådär och genom detta så får han mig att må mycket bättre direkt. Jag vet att det är vi för alltid och tvivlar inte en sekund.
Minns fortfarande första gången jag fick blommor av honom. Det var när vi precis blivit tillsammans och jag bodde nere i Göteborg. Fick blombud då med och dom var såklart också superfina! Men då vågade han inte skicka 3 röda rosor, haha. Röda rosor var det men med lite mer grejer och jag tror att det var 2 rosor. Kanske har nån bild förresten...



Det hade jag. Fina va? Mina första blommor jag nånsin fått, inte dåligt. 
Nu ska jag som vanligt passa på att äta fisk när inte J är hemma, idag blir det stekt strömming (som jag fått av Js pappa och Ewa) och potatismos. Får se om jag tycker om fisken, har aldrig ätit stekt strömming förr, men det tror jag nog! 

Jag älskar dig också! (mycket kärlek idag...)

04 Februari, 12:31 - Jag älskar dig, bara så du vet

Har en sådär dag idag. Blev lite jobbigt igår kväll men ändå bra, vi lär oss att prata med varandra utan att bli arga och det är bra. Försöker lyssna på varandra även om vi inte förstår. Förstår kanske också även om vi inte håller med. Känns bra att vi pratade igår men mår ändå sådär idag, och när jag har såna dagar så kommer allt. 
Saknar pappa mycket just nu också, tycker fortfarande att det känns ofattbart att han inte finns mer fast det snart är ett år sedan. Nästan ett helt år har gått och jag har överlevt. Så kändes det inte första tiden, förstod inte hur jag överhuvudtaget skulle klara mig igenom den hemska sorgen som jag aldrig upplevt förr och som inte kan beskrivas men det gjorde jag. Klarade dessutom av att fortsätta plugga och klara tentor. Nu känns det som att det tagit stopp. Jag känner ingen motivation till att plugga och skulle helst av allt bara sitta hemma och titta på teve. 
Går dessutom och oroar mig för att något mer ska hända. Så går det inte att leva, jag vet det men jag vet inte vad jag ska göra åt det heller. 
Bara för att jag har missat så mycket i skolan nu så måste jag ju plugga också fast jag inte alls känner för det. Vill inte att det ska vara så heller, det är ju det här jag vill! Jag vill ju plugga till sjukgymnast och då borde det få kännas kul att plugga. Känns dumt att plugga för att jag måste och inte för att jag vill lära mig. Nu går jag bara och väntar på sommarlovet och det är ju ett litet tag kvar kan man säga... 

J kommer inte hem idag, han jobbar över. Typiskt att det är just idag också när det skulle ha varit skönt att han kom hem, men men, inte så mycket att göra. Får roa mig själv. 
Ska torka tårarna nu och tänka på det som är bra, och det är att vi faktiskt har varandra och det är det bästa som nånsin 
hänt mig!


03 Februari, 20:49 - Olika

Suck... Ibland märks det.

03 Februari, 15:07 - Tisdag

Fick äntligen reda på resultatet på tentan jag skrev i början på januari. Den var egentligen två delar så man kunde klara den ena delen. Precis det gjorde jag, jag klarade anatomin men inte biomekaniken. Skönt ändå att jag klarade anatomin, var ju osäker på båda delarna och biomekaniken är bara 1.5 poäng så den är lite lättare att plugga in sen. 
Är hemma idag med, fortfarande feber tror jag men imorn ska jag till skolan. Går inte att missa för mycket. Ska läsa lite nu så jag inte kommer för mycket efter. Pratade med Madde, min klasskompis, och hon sa iaf att hon inte tyckte att det var jättesvårt, och det låter ju bra. Jag hade fått för mig att jag skulle ha jättesvårt för den här kursen, men vi brukar ligga på samma nivå ungefär så jag litar på henne. 

Fördelen med att vara hemma var ju att jag kunde se på vm i alpint som började idag. Hade ju dock inte behövt se det eftersom det gick åt skogen för alla svenskor. Hoppas på förbättring senare i VM.

02 Februari, 13:24 - Ny vecka

Började inte så bra dock, förkyld med feber så det blev ingen skola för mig idag. Hoppas på att kunna åka imorn då vi går kortdag. 
Hade en härlig helg iaf. Efter att jag skrev i lördags så åkte vi ut till Valbo och tog en skogspromenad med Wilma. Hur mysigt som helst och jättemycket snö! I gävle känns det ju inte som att det är vinter riktigt, är så lite snö. Mest is. Men i Valbo var det riktig vinter. Mysigt med så mycket snö, och Wilma älskar det! Sen blev vi kvar därute och fick mat. :) Jag var så himla trött efter tentan så jag orkade inte åka in och träffa mina jobbkompisar så vi stannade kvar i Valbo istället och spelade Buzz och kort.

Söndagen spenderade vi mest i bilen kändes det som, flängde runt en del som vanligt på söndagar. Skönt att uträtta allt innan veckan drar igång. Sen hann vi med att gå på bio också, Australia såg vi. Jag tyckte den var bra, J tyckte väl inte det... :) Vi ska se Benjamin Button´s otroliga liv också men valde Australia igår för att den snart slutar gå. Kom hem vid 21 då vi såg den tidiga bion så det var skönt, hann med att plugga lite och ta det lugnt på kvällen med.


Idag blir det då plugg så jag följer med skolan även fast jag inte är där.


31 Januari, 13:04 - Äntligen helg!

Ja nu är jag hemma och har äntligen fått helg jag med! Inte så skoj att kliva upp halvsex en lördagmorgon och sätta sig på tåget. Tentan skrevs på en timme (var dock mycket svårare än de gamla jag pluggat på...suck) så jag hann med 10.19-tåget hem igen. Tyvärr går det tåget bara till Skutskär på helgerna så jag fick vackert kliva av där och sätta mig på en buss istället. Kom till Gävle vid 12. Ändå skönare att åka det tåget för annars så gick nästa (som gick hela vägen) vid 12 från Uppsala. Skönt att komma hem lagom till lunchtid och det är precis vad jag har gjort nu, ätit lunch. Ska slappa lite nu och sen får vi se vad det blir av den här dagen. Är supertrött nu efter maten men ska väl piggna på mig lite hoppas jag. 
Njuta av helgen ska jag också göra! Får passa på nu när man har avslutat en kurs!
Kraaam

30 Januari, 20:01 - Tenta imorn

Har pluggat hela dagen och nu ska jag bara läsa igenom det sista, sen får det bära eller brista. Såååå segt att ha en tenta på lördag morgon. Känns som att hela helgen blir förstörd.. Måste ju gå och lägga mig typ 10 ikväll, kul jul. Och J är på fest... Så tråkigt. Men men, bara att gilla läget.Han har jobbat hemma idag så jag har iaf haft sällskap hela dagen! 
Tentan är inte så stor så om jag har tur hinner jag kanske med 10.19-tåget hem igen så då försvinner ju inte såååå mycket av dagen. Ska iväg på kvällen med jobbet, ska bli kul att träffa dem allihopa! (Dom som är där iaf) 
Let´s dance på teve också så kikar lite på det samtidigt nu. Sista pluggeriet here I come!

Kram 
/M

29 Januari, 11:00 - Torsdag

Tog mig upp ur sängen tillslut, har så svårt att komma upp när jag är trött och inte måste kliva upp. Dessutom är jag väldigt bra på att övertala mig själv att det är bättre att ligga kvar eftersom jag ändå inte pluggar särskilt bra på morgonen... :) Nu är jag iaf uppe och har ätit frukost och kollat bloggar en snabbis så nu är det dags för plugg! Men först måste jag bara ner i tvättstugan för tvättiden börjar nu. 

Just det, våra grannar har flyttat nu, dom flyttstädar för fullt verkar det som så i helgen får vi nog nya grannar. Spännande, hoppas dom är trevliga och inte för högljudda... 
Kram 
/M

28 Januari, 21:33 - Rotlös?

Jag insåg idag att inte sedan jag bodde med mamma så har jag bott så här länge på samma ställe. Sedan jag flyttade hemifrån i oktober 2005 så har min boendesituation sett ut som följer:

oktober 2005-juni 2006 - sambo med Sandra i Gävle, summa 8 månader
juni 2006-augusti 2006 - lite här och där i valbo, summa 3 månader
september 2006-januari 2007 - Studentlya i Göteborg, summa 5 månader (var förresten 3 olika lgh där också...)
februari 2007-juni 2007 - söder i Gävle, prata inte om det... summa 5 månader
juli 2007-februari 2008 - min fina lgh på Drejargatan, summa 8 månader
I den här lägenheten har vi nu bott sedan mars förra året, vilket snart innebär 11 månader! 

Känns väldigt bra att ha en fast punkt i tillvaron och jag tror det är ett måste för mitt psykiska välbefinnande. Har ju inte ett lätt år bakom mig direkt. Men samtidigt är det kanske inte så konstigt att det känns som att jag borde flytta snart. Tar nog ett tag att komma in i det här med att bo länge i samma lgh. Detta är dock helt klart den finaste lägenheten jag nånsin sett och jag trivs väldigt bra. Och fortfarande efter snart ett år som sambos så har vi det bra! :) Många år ska följa...

28 Januari, 16:36 - Design

Har bytt designen nu, tog en färdig. Den jag hade innan hade jag gjort själv men var inte klar med den och orkade inte göra klart den heller så jag ska få hjälp av J med en ny, han är lite bättre än mig. Nu får det se ut såhär så länge. :)


28 Januari, 16:30 - Ensam hemma

Japp, ikväll är jag ensam hemma. J hade sent möte så han stannar kvar i sthlm istället för att köpa en dyr biljett hem. Jag kom hem för en halvtimme sen ungefär, haft seminarie i skolan hela fm. Det gick ganska bra, vi blev godkända iaf. Blir så jäkla nervös bara, det är så trist för redovisningen blir ju mycket sämre av att man är nervös. 
Ska sätta mig och börja tentaplugga nu, har ju tenta på lördag. Är ledig torsdag-fredag ju så då blir det plugg hela dagarna. Eftersom J inte kommer hem så ska jag passa på att äta fisk till middag! :) 
Är ju Top Model på teve ikväll igen så innan dess ska jag ha pluggat och ätit lite mat. Dags att sätta fart! 
Kram 
/M

27 Januari, 20:48 - Plugg, plugg, plugg

Har haft en pluggdag hemma idag, skönt att sova ända till halvtio imorse! Försökte ta mig upp tidigare men det gick inte. Har sedan spenderat dagen med att förbereda ett seminarie imorn... Blä, jag avskyr seminarier! Speciellt i den form det är imorn, stå framför hela klassen och prata... :( tycker absolut INTE om det! Ska öva på det jag ska säga många gånger till så jag iaf kan det. Brukar ju gå bättre ju mer förberedd man är. 
Men just nu har jag en paus och kikar på Top model, sen blir det plugg igen. Har ju tenta på lördag också så torsdag-fredag är vi lektionsfria. Skönt det iaf så kan jag vara hemma och plugga. 
Oj, nu är reklamen slut. Vi hörs!
Kram 
/M

26 Januari, 19:06 - Ny Vecka...

Ojoj, nu var det längesen jag skrev igen.. Glömmer helt enkelt bort när jag har en massa annat att göra. Kommer aldrig bli nån riktigt bra bloggare jag, och tur är väl det!
Hade en bra helg, i fredags var jag ensam hemma och kollade på let´s dance, J var i uppsala, och i lördags var vi till Linnéa på 5-årskalas! Stora tjejen nu ju... 

Just det, hade ju värsta shoppingrundan i fredags också, i 3 timmar var jag på stan. En del av tiden hade jag sällskap av Madde, mycket trevligt. Hittade några tröjor, ett par jeans och ett par skor! Har inte shoppat på så länge då jag inte haft några pengar så det var jättekul! Tänk att man kan bli så glad av att köpa grejer, lite skrämmande egentligen... 
Vi hade stora förrådsrensningen igår, har pratat om det länge att vi skulle behöva rensa och stuva om nere i förrådet då det knappt har gått att komma innanför dörren där på slutet. Jag har ju alla mina grejer där och nu har även J mycket mer grejer här så det krävdes lite omorganisering. Igår gjorde vi slag i saken och spenderade 4 timmar nere i källaren. Är nästan klara och det blir bra! 

Har som vanligt varit i skolan idag, även om idag var en sån dag man helst hade velat sitta inomhus pga slaskvädret... Ska iaf vara hemma imorn, har bara en frågestund imorn och det orkar jag inte åka ner för så jag blir hemma och pluggar istället. Vardagslyx också då att J ska jobba hemma. Då kan vi sitta där mittemot varandra vid köksbordet, han med datorn och jag med böckerna och papper. :) 
Ska gå och köpa träningskort imorn med, bäst att passa på när man har pengar. Hoppas på att Annso vill följa med och träna, så mycket roligare när man är två. 

Nu ska jag göra mat, hamburgare blir det idag. Mums!
Kram 
/M

21 Januari, 17:22 - Plugg, lunch, huvudvärk och mat?

Hemma nu efter föreläsning, plugg och lunch med Carro. Jättekul att träffa henne igen, hade som alltid en massa att prata om! Vi gick sen till HiG för att jag skulle låna böcker, hittade iaf två av dom som jag skulle ha, bra. Sen traskade jag hem och upptäckte att mina skor läcker in vatten, kul jul. Typiskt nu när jag verkligen har ett par riktiga vinterskor och när det blir slask, då går det hål... Suck. 
Ska till Uppsala imorn med, men då ska vi bara jobba i gruppen med seminariet till nästa vecka så jag får lite sovmorgon iaf, skönt. 
J kommer inte hem idag så jag vet inte vad jag ska göra för mat... orkar inte göra nåt avancerat... 
Ska kika på Top Model också, lite handboll innan kanske. Skulle ha pluggat men väntar på att min huvudvärk ska gå över först. Skulle behöva läsa lite i boken tills imorn, den verkar rätt bra som tur är. Bara 120 sidor lång också, klar fördel!
Ska fundera på mat nu... 
Kram 
/M


20 Januari, 22:14 - Imorgon

Oh, imorn blir det lunchdate med Carro Skogh, mycket trevligt då det var evigheter sen vi sågs sist! 
Nu ska jag hoppa i säng. 
Gonatt!

20 Januari, 17:09 - Skola igen

Hade en jättebra helg i Åre, åkte skidor fredag och lördag. Gick hyfsat även om jag hamnade i en alldeles för brant backe på lördagen... Vill åka mer nu, funderar på om vi ska försöka komma iväg till Kungsberget i helgen. 
Kom hem i söndags kväll och då var det bara att packa upp och sen rakt ner i sängen. 

Skolan började igår med ny kurs - Smärta - och den är väldigt intressant men svår.. Skulle iväg och låna kursboken på biblan idag när jag kom hem från skolan men det visade sig att J hade mitt lånekort så då blev det lite svårt. Får ta mig dit imorn istället. Kursen är bara på två veckor så det gäller att hänga med från början. 
Rätt så skönt dock för vi går bara halvdagar och har vissa dagar helt lektionsfria. Torsdag är en sådan dag och den behövs för vi ska ha ett stort seminarie nästa vecka så vi lär använda torsdag till att förbereda det. Sen är det halvdag igen på fredag, skönt! 

Nu ska jag kika på det historiska ögonblicket som sker idag, Obama svär presidenteden. :)
Kram 
/M

15 Januari, 22:28 - Åre!

Är framme i Åre och sitter framför teven nu. Tågresan hit gick bra, inte alls så segt som jag trodde det skulle bli. Satt ju trots allt sex timmar på ett tåg... Kom fram strax efter 15 och då gick vi och checkade in. Chockades lite smått när vi klev av tåget för det var SVIN-kallt här. Fick vår lgh och kikade temperaturen, minus 23 grader! Sen har vi varit en sväng på Åre torg och kollat lite affärer, har köpt skidhandskar båda två, och ätit mat. Kvällen har vi spenderat här i lgh, väntar på Emma & Joel som är på väg upp, men vi lär nog få vänta ett tag till. Ska ta ett parti monopol nu tänkte vi!
Imorn blir det skidåkning, jag ska prova mina nya skidor äntligen.
Kram
/M

14 Januari, 21:31 - Snart dags!

Imorn bär det av till Åre för första gången för mig. Spännande! Jag och J åker tåg härifrån klockan 9.35, framme strax efter 15.. Blir några timmar på tåget men vi är ju vana så det blir nog bra. Har laddat upp med serier på datorn, bok, tidningar och godis så då kan det inte gå fel. :D
Idag har jag bara flängt runt känns det som. Var till Fjärran och fixade mitt simtest på fm, skönt att ha det avklarat! Sen har vi varit och spenderat en massa pengar på Willys, mat till helgen, och jag har även hämtat ut en bok på biblan (fel bok dock, sååå irriterande! måste dit på måndag igen...) och köpt tågkort till på måndag. Packat har vi ju såklart också gjort! Mycket packning blir det när man ska åka skidor. 
Nu är J och spelar badminton och jag ser på Made in Sweden, ny serie på fyran med idol-juryn, vet inte riktigt vad jag tycker än... 
Ska slå en pling

14 Januari, 00:06 - Tisdag - ledig

Skön vecka detta, när jag är ledig. Idag har jag hunnit med en del faktiskt. Började dock dagen med att försova mig, skulle till Fjärran och göra ett simtest till skolan men vaknade alldeles för sent så det får bli imorn istället. Sen träffade jag Maria och åt lunch på stan med henne, mycket trevligt! Bytte också julklappar (!) idag, bättre sent än aldrig som man brukar säga. Jag fick en jättefin stor ROSA te/choklad kopp och lös-te till. Blev superglad, så mycket roligare att dricka te på kvällarna ur en fin mugg! 
Efter dejten så hämtade jag upp diverse kartonger från källaren som ska packas om. När jag gick igenom mina grejer hos pappa så slängde jag mycket men det jag inte slängde packades bara ner i kartonger utan nån slags ordning, så nu ska det packas om och gås igenom ordentligt för att vi ska få lite bättre ordning och plats i källaren.
Har även varit duktig och satt in en massa lösa papper i en pärm. Lite duktig har jag allt varit!

Imorn är planerna: 
Simtest
Handla till Åre
Hämta bok på HiG
Packa till Åre
Åka ut med alla Åre-grejer till Valbo så Emma & Joel kan plocka upp det där.
Ev. köpa skidstrumpor och/el. handskar

Nu ska jag se klart på NCIS och sen krypa ner i sängen. 
Kram 
/M

12 Januari, 14:38 - Dålig bloggare

är vad jag har varit sen i julas. Har inte varit in här på tre veckor... 
Tänker skylla på jul, nyår och tentaplugg. Hade sista tentan för termin 2 i fredags, så nu har jag gått ett år! Vet dock inte hur det gick på tentan, det visar sig. Var dock inte den bästa dagen att skriva tenta på för jag vaknade med nån form av magsjuka igen! Andra gången på 3 veckor, ganska trist faktiskt. Tog mig iaf till Uppsala och skrev tentan ändå. 
Ska uppdatera er på de veckor som gått: 
Julen: 
Efter att jag jobbar den 23:e åkte vi direkt till mamma & Lars och firade julafton där. På juldagen kom Jonas, Linda & Alva upp och vi firade med dom och Lars barn + respektive. Hade mycket lugn och skön jul och kul att alla kunde träffas. 
På annandagen åkte vi hem för att fira hos Js pappa, spenderade hela helgen där och hade väldigt trevligt där med! :) Fick jättefina julklappar överallt. 
Av J fick jag t.ex. ett par skidor.. Han är knäpp! Men jättefina är dom och jag ska provåka dom på fredag för på torsdag åker vi till åre. :D

Nyår:
Jag jobbade på nyårsafton och direkt efter mitt jobbande satte vi oss på tåget till Sthlm för att fira nyår med Emma & Olle på en fest hos kompisar till dom. Hade superkul! Sov hos Emma & Olle och åkte sedan hem på nyårsdagen. 

Efter nyår har jag mest pluggat, vi var en sväng till Emma & Joel i Uppsala också, mycket trevligt. 
I helgen kom Johan och hans tjej Tina hit (som jag inte träffat), så vi var hos Jonas & Linda i lördags och åt tacos och spelade spel. Så kul att träffa alla. Fick ju leka med sötaste Alva en stund också, och bara det är ju värt hur mycket som helst. 
Denna veckan är jag helledig då det är terminsuppehåll. Termin 3 börjar på måndag. Så då ska vi passa på att åka till Åre en weekend. Jag och J åker tåg på torsdag morgon och sen kommer Emma och Joel upp sent på kvällen. Sen blir det skidåkning! 

Nu ska jag ta tag i min ledighet och göra nån nytta. Ska gå igenom mina kartonger som står i källaren och packa om dom så det blir lite ordning. 
Hoppas ni alla har haft en skön ledighet och är laddade för våren nu!
Kram 
/M


22 December, 22:24 - Julen är här

Inlägget nedan hade av ngn anledning inte publicerats när jag skrev det i torsdags så jag gjorde det nu istället. 
Sen dess har det varit dålig update pga av magsjuka som jag fick i fredags. Hann ned till Uppsala på morgonen men fick vända igen för jag kände att det inte var så bra i magen. Segt att jag åkte ner.. Men kom hem iaf och sov mest hela dagen vilket var skönt för när jag var vaken så mådde jag illa och sprang på toa... Inte så rolig fredag direkt och surt att missa sista praktiken. Tur med magsjuka är ju iaf att den går över fort för på lördagen mådde jag mycket bättre och fick behålla frukosten så då kunde jag vara med på julafton hos Agneta och Tobbe. Hade jättetrevligt och fick fiiiiina paket! :) Ska visa bilder från alla julaftnar sen efter jul tänkte jag. 
Kunde inte jobba i lördags, hade inte orkat det, men idag har jag jobbat. Haft väldans mycket folk men det är roligt att jobba såna här dagar! Blir väl mer imorn också... Sen åker vi till mamma imorn kväll. Kommer hem på annandagen och då blir det jul hos Per & Ewa. Skönt med det jobb jag har då jag ändå får vara ledig i jul även fast jag jobbar liksom. 
Jonas & Linda kommer upp till mamma på juldagen så då får vi fira jul med dom och Alva också, mys! :)

Kan hända att jag inte skriver nåt mer innan jul, så: God Jul! 
Kram Maria

18 December, 21:42 - Sista dagen imorn

Japp, sista praktikdagen imorn, och lite trist är det. Känns konstigt nu när man kommit in i det hela och då får man inte fortsätta. Men men, det ska bli skönt att slippa pendla. En hel månad kommer jag få slippa åka det tidigaste tåget! :D
Börjar ju jobba direkt på lördag så det blir ingen sovmorgon direkt, men det är ju iaf roligt att jobba också. Känns väldigt bra att jag trivs så bra både i skolan och på jobbet och hemma, det underlättar väldigt mycket!
Fick mycket beröm idag när vi hade vår bedömning på praktiken. Går ju att bli underkänd där med men det var ingen risk för min del sa dom, mina handledare. Dom sa också att jag ska fortsätta som jag gör så kommer det gå jättebra, och det känns ju roligt! Går faktiskt riktigt bra för mig och det är ju kul för då verkar det ju som att jag har valt rätt. 

Nu sitter jag med en skit-rapport som ska in i januari och den känns helt onödig att skriva så det går inte så bra. Måste försöka skriva den nu för sen blir det tentaplugg. 
Bokade Åre igår, så nu är det bestämt att vi ska åka! :D Ska bli riktigt kul, var längesen jag åkte skidor nu. Har ju bara varit på fjällsemester en gång tidigare också. 

Imorn hoppas jag få komma hem lite tidigare från praktiken, sen på kvällen kommer Emma & Joel hit och käkar mat, ska bli trevligt. 
Ska ner till tvätten nu. Trevlig helg!
/M

16 December, 18:38 - Inget vettigt

Har inget intressant att berätta idag, har varit på praktik idag också, superkul och intressant som vanligt. Känns lite trist att det är slut på fredag, skulle gärna fortsatt några veckor efter jul också. Känns som man kommit in i det nu. 

Sitter precis och ska boka Åre v.3 när jag är ledig, men så svårt det är att välja stuga/lägenhet. Vi vet ju inte om det blir några fler än oss och därför vet vi inte riktigt vad vi ska prioritera.. Måste boka idag eller imorn, annars kanske det tar slut på boende till hyfsat pris. 
Ska fortsätta kolla på det nu. 
Kram 
/M

15 December, 18:14 - En vecka

Har avverkat första dagen på sista veckan i skolan idag, och den gick prima. Dagarna går så extremt fort på praktiken så snart är det väl slut. Lite synd för vi lär oss väldigt mycket. Hade halvtidsbedömning imorse och det gick bara  bra. Handledarna tycker att jag är duktig :D
Köpte mer julklappar igår så nu är jag i princip klar. Ska hitta nåt mer till Jonthe bara. Skönt att vara klar i så god tid, brukar ju alltid vara ute i sista minuten med mina julklappar men det går ju inte nu eftersom jag kommer jobba hela dagarna innan jul. 
J kommer hem sent ikväll, ska  jobba över, och jag funderar på vad jag ska ha för mig nu. Borde egentligen plugga, skriva en rapport som jag inte vill ha kvar över jul... Träna kanske? Ska kolla om det finns nåt bra pass. 
Sen blir det pannkakor!

13 December, 13:23 - Lördag

Hade ingen klocka ställd idag så jag fick sova ut ordentligt, kände att jag behövde det. 
Denna lördag innebär en del flängande. Ska göra mig i ordning nu och svänga förbi jobbet och kolla mina jobbtider i jul och nyår. Sen ska jag köpa de sista julklapparna har jag tänkt. Inte så många kvar men lite svårt... 
J är i Kungsberget och åker skidor så jag kan handla hans julklappar. 
Det är superfint här nu med snö och sol, tror det är rätt kallt ute. Bara att klä på sig ordentligt, men inte fööör mycket eftersom jag ska springa runt i affärer. 
/M

11 December, 19:36 - Torsdag kväll

Har precis ätit en smarrig kycklingsallad för mig själv här hemma. J är på julfest med jobbet och kommer inte hem ikväll. Vi har inte hunnit setts så mycket i veckan eftersom jag var borta i tisdags också men får ta igen det i helgen. :) Igår hade vi iaf lite myskväll här hemma med glögg och pepparkakor. 
Har det väldigt bra på praktiken, lär mig massor. Fick beröm idag med, (skryt...) 
Lite jobbigt dock med tidiga mornar hela tiden, idag kom jag dessutom inte hem förrens vid 18. Typiskt också att min berömda huvudvärk bestämt sig för att dyka upp denna vecka. Får ju nån migrän-liknande (inte lika jobbig dock) huvudvärk som håller i sig i flera dagar. Den kommer efter lunch och det enda som riktigt hjälper är att sova och det har jag inte tid med då ju. Tror det är för att jag är rätt slut efter denna termin. Har varit sjukt intensivt den här hösten. Ser fram emot lite ledighet, iaf från skolan. Ska ju jobba men då behöver jag iaf inte kliva upp halvsex. 

Hade förresten flyt på tåget hem idag, åkte 16.19 som alltid är proppfullt så man måste ha tur för att få sitta. Jag hade väldigt ont i huvudet så jag hoppades få sitta in mot  fönstret så jag kunde sova men fick ingen sån plats. Fick ändå en sittplats mot gången och tänkte att jag kan ju försöka sova lite ändå. Frågade hon som satt brevid mig var hon skulle kliva av så jag visste när jag skulle vakna till liv. Hon skulle av i Örbyhus men frågade då mig var jag skulle av, och sedan när hon hörde att jag skulle ända till Gävle så erbjöd hon mig att byta så jag fick sitta innerst. :) Skönt, då kunde jag sova hela vägen och mådde lite bättre när jag kom fram. Lång story, haha!

Ska fortsätta kolla på vänner nu, 
Kram 
/M

08 December, 22:23 - GODKÄND!

Jag klarade examinationen!! Helt ofattbart, jag trodde verkligen inte det.. Gick ju sjukt dåligt så jag är överlycklig! 

Första dagen på praktiken idag, gick bra, vi gjorde inte så mycket. Mest information och försöka lära sig hitta. Verkar bra iaf. Imorn sover jag i Uppsala för på onsdag börjar jag 7. Tiiiiidigt. Ska packa nu, och sen sova. 

Trots exminationen så har dagen varit sådär, är inte en sån bra vecka tror jag så jag hade gärna velat vara hemma på kvällarna med J men men, nu är det som det är så det får väl gå bra ändå. Blir kul att umgås med Emma (och förhoppningsvis Karin och Lisa) imorn. 

Godnatt!
/M

07 December, 15:13 - Söndag

Idag har det inte gjorts så många knop direkt. Sov riktigt länge och låg kvar i sängen ännu längre. Frukost åt jag för några timmar sen, J har inte ätit så mycket då han är lite bakis sen gårdagen.. :) Nu ligger han och sover på soffan igen...
Var ju på julbord med jobbet igår och hade jättetrevligt! Åt gott såklart också, mycket sill och lax fanns det, mums! Ut en snabbis med Annso och det var riktigt kul också faktiskt. 

Imorn börjar min praktik men jag vet fortfarande inte vart jag ska vara och när jag ska vara där då jag inte fått tag på min handledare. Ska kolla upp vart det är iaf och får väl åka dit tidigt antar jag.. Hatar sånt där när man inte vet. Ska bli kul med praktik iaf! I två hela veckor, känns som en evighet. Sen är det jul! 

Nu ska jag väcka min sovande bakis-pojkvän och ta med honom till Willys så vi får nån mat i veckan. 
Ha en skön söndag!

/M

05 December, 18:06 - Lite deppig

Gick sådär idag på examinationen... tyvärr tror jag inte att jag klarade den. Var så sjukt nervös innan och under, tror inte jag varit så nervös nån gång i mitt liv. Jobbigt att det inte släppte under tiden. var så nervös att jag skakade... Då tänker man inte särskilt bra kan jag meddela. Fick självklart det jag absolut inte ville ha på examinationen också. Andning och cykeltest... Jaja, nu kan jag inte göra något åt det iaf, men jag ligger i soffan och grämer mig över alla missar jag gjorde. Skit också. 

Var ju tänkt att vi skulle gå ut och äta på church street ikväll men fick mess av Maria att dom har stängt så då blir det svårt. Får se vad vi gör istället, kanske blir hemma ändå. Tappade lite lusten att gå ut när det gick så dåligt idag. Kanske blir idol hemma istället.

Fick iaf sällskap på tåget hem av Lisa och Christian som också skulle åka hem till Gävle idag, så det var ju trevligt! Alltid kul med nån att prata med. 

Nu väntar jag på att Jonthe ska komma hem, han borde komma inom 10 minuter, så vi får bestämma vad vi ska göra ikväll. 

Ha en trevlig helg! 

/M

04 December, 18:20 - Imorn gäller det

Har varit i skolan idag och gått igenom det sista inför examinationen imorn... Känns sådär, tycker inte att jag kan det särskilt bra men nu är det försent ändå så jag hoppas och gör mitt bästa imorn. Ska dock plugga ursprung och fästen på muskler idag, för det har typ alla fått på sina examinationer. Hoppas att dom inte ligger så långt bak i huvudet... 

Typiskt dock att jag fått min huvudvärk som kommer ibland just denna vecka. Får skitont på eftermiddagarna och det enda som hjälper är alvedon och sömn. Tog alvedon idag när jag satte mig på tåget och sen sov jag som en klubbad säl hela resan. Det var bra, hjälpte lite så jag orkar plugga ikväll. Hoppas dock att jag slipper värken imorn em eftersom det är då jag har min tenta. 

Hoppas på att det går bra imorn för alla för då får vi svaret på kvällen, annars får vi inte reda på det förrens på måndag och då vet vi ju att det är nån av oss 8 som examineras imorn som klantat sig... 
I vilket fall som helst så ska vi nog gå på Church street imorn och äta, ska bli såå gott! 
Sen blir det ju som sagt julbord på lördag med jobbet. 
Nu ska jag ta en macka och sätta igång.
Wish me luck! 
/M

03 December, 23:10 - Hektisk vecka!

Känns som att jag varit i skolan hela veckan, alltså jämt. Fast det har jag såklart inte. Kom inte hem förrens vid sju idag, var i skolan hela dagen och tränade inför praktiska examinationen som jag har på fredag. Har haft riktig ångest över den i en vecka nu och det är inte kul! Vill på ett sätt bara att det ska vara över men på ett annat sätt så skulle jag vilja ha den om några veckor så man hinner träna mer... Äsch, jobbigt är det iaf!
Nästa vecka ska vi ut på praktik också, spännande och läskigt! Lite synd att vi har den sista veckorna innan jul då man är rätt slutkörd... 

Ville bara uppdatera er om läget, nu ska jag sova. Uppsala imorn med, men inte lika länge som idag. Imorn ska vi bara repetera det sista, sen får det gå som det går. 
Just det, på lördag är det julbord med jobbet, ser fram emot det! 
Kram och Godnatt
/M

28 November, 20:45 - Försovning och hjortstek

Idag försov jag mig så jag missade tåget jag skulle åkt med. Tur för mig att det inte var nån lektion idag. Det jag missade var TBC-sprutan som jag skulle fått gratis idag, men det hade blivit dyrare att åka på ett annat tåg än att betala sprutan nästa vecka. Har för mig att den kostade drygt 100 kronor så jag får väl ta det. Klantigt, men åh så skönt det var att sova till 10. När jag ändå hade sovit över kunde jag ju lika gärna fortsätta sova. :) 
Var och tränade på dagen, jätteroligt pass, var helt slut efteråt! Sen har vi varit på banken och efter det handlat lite och tänt ljus på mormor och morfars grav. Lagom fredag. Just det, jag har förberett ett seminarie till på måndag också, skönt att slippa ha det att tänka på hela helgen. 
Imorn åker vi ju till mamma & Lars, ska bli skönt att komma iväg en sväng. Just nu står J och skivar hjortstek som vi fått, till det blir det potatisgratäng och sallad, mums! 
Kikar ju på idol också såklart. 
Trevlig kväll och helg! 
/M

27 November, 19:36 - Helg igen!

Haft en rätt bra dag i skolan idag, lektion på fm, sista sjukgymnastiken innan examinationen så nu är det bara att plugga. Hoppas det löser sig med mitt plugg bara, är ett litet stressmoment det där just nu... :( 
Imorn ska jag ner på fm bara, ta spruta och plugga lite, inga lektioner. Skönt! 
Fick sällskap hem idag av Madde också, trevligt! Tågresorna går lite fortare då. 
Ska iväg och fika med Anso (från bolaget) strax och har även tvätt i maskinerna. Sitter och försöker mig på att skriva en rapport vi ska göra i skolan. Den ska inte vara inlämnad förrens i januari men det skulle vara skönt att slippa den då eftersom vi har tenta. Ska försöka lämna in den innan jul iaf. Drygt bara för jag måste läsa världens tråkigaste bok för att ha några referenser. 
Jaja, nu ska jag ner och ta ur tvätten. 
Kram
/M


26 November, 20:41 - Krämer och duschar

Såå, vad har hänt idag då? Inte så mycket, har varit i skolan, tidig morgon, från 8.30 till 16.00. Åkte hem 16.19 och var in en sväng på apoteket när jag kom till stan. Varför är det alltid så att alla ens krämer tar slut samtidigt? Kan dom inte sprida ut det lite så slipper det bli så dyrt... Sen var jag och J och åt på Österns pärla, lyxade på en onsdag. Men det är så bra att äta där för man får med sig det som blir över hem så då blir det matlåda också! :) Lyxmatlåda imorn i skolan med andra ord. 
J har även varit och besökt sin mamma som opererats idag. Operationen hade gått jättebra så det var ju skönt. 
Nu är han och spelar badminton med sina kompisar och jag kikar på roomservice och sen blir det grey´s! Ska försöka klämma in en dusch också... dom här duscharna, dom vållar mig bekymmer! ;) 
I helgen ska vi till Mamma & Lars, ska bli riktigt kul att komma upp. Vi har inte varit där sen i somras, dåligt av oss... Har inte funnits tid helt enkelt. Lyckos oss för Alva & Jonas ska också åka upp. (Linda är i New York, avis jaaaa!)
Så det blir en bra helg det här. 
Nu är det slut på pausen, hörs imorn!
/M


25 November, 20:56 - Tisdag

Började dagen med sovmorgon, och sååå skönt det var! Åkte till Uppsala lagom till lunch och hade sedan seminarie på em. Gick bra och fick en massa beröm. :) 
Fick också reda på när och med vem man ska göra sin praktiska examination. Den går ut på att jag ska vara sjukgymnast åt en "patient" och genomföra olika undersökningar osv. som vi går igenom nu under Sjukgymnastikskursen. "Patienterna" är ju vi också, jag ska alltså vara patient åt en av mina klasskompisar och jag ska också ha en av dom som patient. Tyvärr fick jag en tjej som inte går i vår klass "på riktigt", hon läser bara denna kurs så jag hoppas vi kan tajma in några dagar att träna tillsammans. Känns ju lite bättre inför examinationen om man fått "lära känna" patientens kropp.. Haha lät kanske lite konstigt det där, men det jag menar är att man vill veta hur bra pulsen känns på olika ställen och liknande. Vad som är normalt för den personen liksom. 

Åkte hem vid halvfyra och tåget var i tid, skönt. Sen har jag varit och tränat, riktigt roligt pass och jag tog i som sjutton! Känns nu... 
J kom hem idag, skönt att ha honom hemma även om han sitter och jobbar igen nu. Blir bra för oss bägge att få jul känns det som. 
Just det, fick lönespec idag också, och som alltid så fick jag mer än jag väntat mig så nu har jag råd att köpa julklappar också! Kanske även betala lite hyra i slutet på december eftersom jag inte får nåt csn då... 

Nu ska jag kika lite på House. Trevlig kväll!
/M


24 November, 21:45 - dåligt minne

Ånej! Kom precis på att jag inte duschat ikväll... Skulle ju träna så då skulle ju duschen komma automatiskt... Nu måste jag ju hoppa in innan jag ska sova. Suck, jag som bara hade tänkt gå upp och lägga mig nu. :( 
Fast det är ju rätt så skönt att duscha också...

24 November, 21:20 - Ensamen

Jag kom hem  från skolan till slut även om det såg mörkt ut ett tag... Blev 30 minuter försenad till Gävle men det var så för ALLA som åkte tåg idag. Precis varenda tåg var försenat så det var bara att gilla läget... Tyvärr hann jag inte till träningen så det blev ingen sån för mig idag. Surt. J blev dock kvar i Sthlm. Kom fram till att det var lika bra att han stannade kvar där tills imorn eftersom tågen var så mycket försenade. Han skulle bara hinna hem för att sova och då är det ju bättre om han stannar kvar och jobbar in lite tid. Blir lite snopet då det inte är bestämt sen innan bara.. Ska ta tillfället i akt och gå och lägga mig snart. :) 
Snöar fortfarande men det var ändå dubbelt så mycket snö i Uppsala som här. 

Imorn blir det lite sovmorgon, kan ta tåget som går 7.49. Skönt! Kommer förhoppningsvis hem halvfem. 
Försökte ringa min äldsta storebror idag med, men han är ju som vanligt aldrig hemma... Har ringt flera gånger på nån vecka bara men icke! Får väl helt enkelt ringa på mobilen om jag ska få tag på honom.

Kika lite på CSI nu, sen sängen. Godnatt!
/M

24 November, 10:57 - Snöoväder

Vi visste att risken fanns att det skulle bli tågproblem imorse, så lite nervös var man ju allt... Förvånad jag blev då när vi bara var 10 minuter försenade till Uppsala. Hann dock bli lite nervös då lokföraren var tvungen att gå ut och skotta fram växlarna på vissa ställen för att kolla att dom slagit över då dom hade fryst.. Men personalen på tåget var väldigt positiva och duktiga på att informera så jag är nöjd ändå! Hoppas på ingen försening hem.. 

Sen så fyllde Alva 1,5 år igår också, tänkte på henne hela dagen! Grattis till lilltjejen!

Tentan gjord nu, gick rätt så bra även om den var väldigt olik de gamla som vi fått för att plugga på. Lite elakt tycker jag... Hoppas på det bästa nu! 

Näe, om man skulle plugga lite nu kanske.. 
Hoppas ni kom fram till skola/jobb idag utan större bekymmer!

24 November, 10:53

En månad kvar till julafton...

Humör: Bra
Gjort: Åkt tåg till Uppsala och skrivit tenta
Planer: Ska plugga inför ett seminarie snart och sen äta lunch.
Ser på: Dataskärmen
Lyssnar på: Folket som sitter runt mig i datasalen
Läser: Inget förutom det jag skriver
Dricker: Ingenting...
Äter: Har ätit frukost och frukt, snart spaghetti och köttfärssås!
Bästa: Att tentan är gjord, och jag gillar ju faktiskt snön..
Sämsta: Hmm... skulle vara att det fortfarande finns en massa att plugga.. 
Väder: SNÖ!

23 November, 23:12 - Snööööö

Har pluggat klart inför tentan nu, hoppas på att det ska gå bra. Jag tror det, det känns bra iaf. Den här hösten har varit sjukt intensiv efter att Hälsopsykologin slutade, känns verkligen som att man skulle behöva en liten paus nu... Men icke, det dröjer ett tag till. Ser först och främst fram emot när vi får "jullov" och det blir ett uppehåll i pendlandet. Rätt skönt för det blir uppehåll nästan en månad eftersom vi har tenta i januari och det innebär pluggtid hemma. Mycket pluggande blir det över jul och nyår men slipper åka tåg en massa iaf. Efter den tentan är vi lediga en vecka innan vårterminen börjar. 

Just nu ska vi gå och krypa ner i sängen och hoppas på att det INTE är för mycket snöstorm imorn bitti. Alltså hoppas på att våra tåg går som dom ska. Måste ner eftersom jag har tenta. 
Blåser och snöar massor nu... Visar sig imorn! 
Skola till halvfyra, sen ska jag hem och träna och säkert plugga lite... Åh, ge mig jul nu!

Godnatt. 
/M

23 November, 13:05 - Söndagen

Humör: Ganska bra, trött på plugget
Gjort: Ätit frukost och pluggat
Planer: Plugga, fika hos Mange, plugga lite mer
Ser på: Plugget och skidstafett på teve
Lyssnar på: Jacob Hård som kommenterar skidorna...
Läser: Om fysisk aktivitet
Dricker: Ingenting för tillfället, men det blir nog lite päronsaft nu
Äter: Inget, har ätit mackor med ost och grönsaker på. Blir nog nån Finncrisp snart. :)
Bästa: Tacos ikväll, träffa vänner och att det snöar!
Sämsta: Att jag måste plugga hela dagen och ändå har ap-mycket mer att plugga och att dom säger att det kommer bli tågproblem inatt.. Måste ner till Uppsala i tid imorn, har tenta 8.30!
Väder: SNÖ! :D

22 November, 12:02 - Lördag!

Sov rätt länge idag och det var så skönt. Vi var ute i Valbo igår hos Js pappa så vi kom hem rätt sent därifrån vilket gjorde sömnen välbehövlig. Ikväll ska vi till Valbo igen men nu är det Js mamma som gäller, riktigt familjehelg för oss. :)
Hade en hyfsad pluggdag igår och jag hoppas att denna dag kommer följa i samma spår. Hade ev tänkt träna idag med, men kanske att det blir lite tajt med tid när jag inte kommit igång med plugget än. Får se, annars blir det imorn.
Nu kommer nog J in till stan snart (han har varit ute på äventyr) och då ska vi åka och lämna tillbaks en bok som jag lånat. Hoppas ni får en trevlig lördag! 
Kram
/M

21 November, 10:14 - Fredag fm

Klockan är 10 och jag har redan varit uppe i tre timmar. :) Anledningen till denna tidiga uppstigning var förstås Alva som kom hit strax innan 8. Hon var här i 1 1/2 timme, varav 1 timme utan mamma och pappa. Under den timmen hann vi med mycket, fika lite kex, dricka saft, rata clementiner, leka en massa med plastburkar, måttband och annat skoj, titta lite på barnteve och mysa lite med. Även byta blöja fick jag göra, mindre härligt men det gick bra det med. Var väldigt kul att hon var här tycker jag (och Jonthe:))

Nu ska jag äta frukost del 2 (åt del 1 imorse) och sen blir det plugg hela dagen. Ikväll blir det kanske tacos och idol? ;) 

Trevlig fredag!
/M

20 November, 22:18 - Helg för mig!

Idag gick jag sista dagen i skolan för denna vecka, så skönt med helg nu! Även om jag måste plugga hela helgen eftersom jag har tenta på måndag (inte så stor) men det är så skönt att få vara hemma iaf. Speciellt som vi var borta hela förra helgen. 
Det bästa med allt är att Alva kommer hit imorn bitti. Hon ska vara här nån timme när Linda och Jonas är på äventyr, ska bli superkul att få spendera lite tid med världens bästa tjej. Saknar henne jämt! Blir väl inte så länge, men allt är bättre än inget! 

Annars i helgen vet jag inte riktigt vad som händer, plugg som sagt, men nåt annat ska vi väl kunna åstadkomma också. Får se, skönt med inget planerat. 
Nu ska jag gå och lägga mig och se klart på Fringe på femman. Sen sova, måste vara pigg imorn när Alva kommer. 
Godnatt. 
/M

19 November, 14:28 - På väg hem

Har varit i Uppsala sen i fredags, därav dålig uppdatering. Nu ska jag packa ihop mina grejer och äta lite, sen ska vi ta tåget som går vid fyra hem till kära lägenheten. Har gått superbra att bo hos Emma & Joel och även hos den andra Emma men det är ju ändå skönt att komma hem. Går bara i skolan imorn, sen är jag ledig på fredag. Välbehövlig pluggdag, och skönt att få vara hemma hela helgen. Har tenta på måndag så helgen kommer väl desvärre gå åt till plugg. Skulle ändå vilja vara lite social, så vi får väl se vad som händer. 
Har haft 4 dagars massagekurs nu ju, jättekul har det varit och det känns som att jag kan det rätt bra nu. Frivilliga massageoffer anmäler sig. :) Ska försöka hitta en billig massagebänk på blocket nu bara. 

Måste få i mig lite mat nu, men nånting säger mig att jag kommer hinna skriva lite mer nu några dagar. 
Kram!
/M

13 November, 21:39 - Torsdag kväll

Sitter framför datorn nu och kikar lite på Criminal Minds, spännande! Ska strax gå ner i källaren och hämta en väska så jag kan packa inför helgen. Ska ju som sagt vara i Uppsala hela helgen, ända tills på onsdag så det går åt en del kläder då. Som tur är så ska ju J hem en sväng i helgen så då kan han ta med sig mer om jag glömmer nåt... 
Hade praktiska övningar på biomekaniken idag i skolan, lärorikt men sådär otroligt jobbigt för hjärnan. Ni vet när man måste vara tok-koncentrerad hela tiden så man tillslut nästan får ont i huvudet... Så var det idag. Jobbigt! 
Kom iaf hem tidigt idag och det är ju skönt. Snöade en massa på vägen hem när jag satt på tåget men ingen snö här hemma! 
Börjar tidigt imorn med, och sen ska jag försöka träna nånstans i Uppsala tänkte jag. Bäst att hålla i nu när jag kommit igång. 
Lite trist med att jag ska bort i helgen dock, saknar Alva! Skulle ha velat träffa henne snart, kanske nästa vecka nån gång... 
Nu ska jag som sagt hämta upp väskan! 
Trevlig helg.

12 November, 22:55 - Spännande helg!

Är extremt trött just nu även om jag inte riktigt förstår varför. Visst klockan är mycket men jag sov bra inatt och dessutom däckade jag på tåget både till och från Uppsala idag så jag borde vara rätt pigg. Men jag ska lyssna på kroppen och hitta sängen nu. J är på bio med sin pappa så jag hinner nog somna innan han kommer hem. Mysigt när han kryper ned brevid mig iaf! 
I helgen ska jag gå massagekurs i Uppsala. Ska gå med klassen men det är egentligen inte genom skolan vi går, har bara anmält oss tillsammans. Ska bli riktigt kul iaf, och förhoppningsvis något jag kommer ha nytta av i mitt framtida yrke. Så det blir Uppsala hela helgen, ska bo hos Emma och Emma.. Haha. Två olika Emmor alltså, bra att kunna varva lite! J ska sova där med mig nästan hela tiden också, bra. 
Imorn blir det tidig uppgång, men bara halvdag i skolan, skönt! Ska träna imorn, har gjort det idag med. Duktig jag. 

Godnatt!


11 November, 20:50 - Fundersam

Idag är det tisdag och trist och grått som vanligt. Gillar inte riktigt den här perioden innan vintern kommer, älskar annars hösten. Men just detta gråa, trista mörker som är just nu är inte så spännande. Får hellre komma snö så det blir lite ljusare. Orkar liksom inte göra nåt, man vill bara sitta inne och kura. Försöker iaf träna en del nu, blev inte idag men imorn hoppas jag att det passar. Träningen gör ju att jag blir lite piggare och det är välkommet!

Var förresten på Gustavs fest i lördags och hade jättekul! Så roligt att träffa honom igen. 

Funderar mycket just nu... kanske är det dags, kanske inte...

08 November, 13:55 - Pappas helg

Idag skulle min pappa ha fyllt 63 år, men så blev det inte. Istället för älgstek och potatis hos honom till middag så blev det ett besök till Skogskyrkogårdens minneslund där vi tände ljus och jag grät en stund. Det stämmer inte, det ska inte vara såhär, man ska inte dö innan man ens fått bli pensionär och ta det lugnt efter ett helt  arbetsliv. Man ska inte dö när ens dotter bara är 23 år. Jag behöver min pappa fortfarande men han finns inte längre. 
Imorn är det fars dag också så det är verkligen pappas helg. Vi slog alltid ihop firandet av honom eftersom fars dag oftast infaller ungefär samtidigt som hans födelsedag så denna helg firar vi pappa i tankarna. 
Jag är rädd att jag kommer glömma bort. Att jag inte kommer komma ihåg hur han var, vad vi gjorde, hur han lät, hur han luktade, hur han såg ut... 
Jag har en fleecetröja här hemma som är hans som jag lånade innan han dog, den luktar fortfarande lite pappa, jag kommer aldrig tvätta den. 
Skulle ge vad som helst för en till dag med honom. 
Pappa, jag tänker på dig. Grattis på födelsedagen och på fars dag, jag älskar dig!

07 November, 17:05 - Fredag :D

Hemma igen, skönt att ha fått sovit lite längre på dagarna men hemma är ändå klart bäst! Det är det bra med att åka bort, att få komma hem igen. :) Sitter just nu och väntar på att J ska komma närmre Gävle. Ska åka iväg och hämta honom på stationen. Har sedan jag kom hem hunnit med att åka till Valbo med Maria, ätit lunch på köpis och hämtat bil i Västbyggeby. Tvättar just nu också. 
Höll på att missa tåget hem idag, första gången det varit så nära. Slutade 12 och tåget går 12.19 så egentligen är det lugnt, men jag kom iväg från skolan lite sent så jag speedade på rätt bra till stationen. När jag kom så nära så jag såg vad klockan där var (inte alltid min stämmer överens) så såg jag att jag hade två minuter på mig! Som tur var så samarbetade sista rödljusen så jag sprang in på stationen och över spåren samtidigt som bommarna gick ner. Fick springa till sista dörren på tåget där konduktören stod och precis höll på att stänga. Tur för mig att hon var snäll och väntade på mig. Såg väl att jag sprang som en tok! Hann på i sista sekunden alltså, skönt för annars hade jag fått vänta i två timmar på nästa.
Ikväll blir det Idol och god mat. Inte tacos dock. :/ 
Nu ska jag byta om och åka iväg. Trevlig helg!

06 November, 18:40 - I Uppsala

Sitter hemma hos Emma & Joel nu, ska iväg och fika med Den andra Emma och Karin strax. Har haft två riktigt långa dagar i skolan igår och idag, men det har varit roligt också! Sov ju här igår med och det var rätt skönt att få sova lite längre idag. Idag har vi inte sällskap av Jonthe dock, han sover i Sthlm inatt. 
Slutar tolv imorn så kommer hem rätt tidigt då, skönt. Blir nog en myskväll framför Idol som vanligt på fredagarna! 
Kort uppdatering fick ni iaf. 
Hörs med till helgen, imorn är det fredag! :)

04 November, 21:16 - Kväll

Dagen i skolan gick bra och var lagom, en och en halv timme haha! Älskar såna dagar. :) Kom hem med ett tidigare tåg än väntat och det är också välkommet. Det i sin tur gjorde att jag kunde träna tidigare än jag planerat, också bra. Skönt att träna igen och det blir nog träningsvärk imorn tror jag. 
Förresten, jag klarade hemtentan! Min kära klass hade hämtat alla tentor och lagt dom i "våran" skola (där vi har vår bas) så jag kunde hämta den när jag kom dit. Så skönt att slippa komplettera, har tillräckligt mycket att göra redan känns det som. 
Imorn blir det lång dag, men ska sova i Uppsala då så slipper sitta på ett sent tåg iaf. Måste packa lite nu så det är klart ikväll, kliver ju knappast upp tidigare imorn för att packa då. (5.20 är hyfsat tidigt ändå...)
Kram på er!

04 November, 10:24 - Tisdag - sovmorgon!

Ska strax cykla iväg till tågstationen och åka elva-tåget till Uppsala. Har sovmorgon idag, och det är såååå skönt. Behövde verkligen sova ut, blev inte direkt att man vilade upp sig i helgen. Har bara två och en halv timmes skola idag också, sen blir det hem och träna och packa, för imorn ska vi sova i Uppsala hos Emma & Joel. Emma är ensam hemma så vi tänkte hålla henne sällskap en kväll. Ev. sover jag där på torsdag också, J ska sova i Sthlm då och jag slutar så sent så det kan ju vara skönt att slippa komma hem vid sju då. Får se, ska bestämma mig ikväll. Lutar nog åt Uppsala iaf. 
Fick mail om att man får hämta hemtentan nu, grattis säger jag bara. Lämnade in den för tre veckor sen. Dock så blir det lite svårt att hämta den idag för dom hade bara öppet då vi har lektion. Får hämta den imorn istället. 

Nu ska jag åka! Ha en bra tisdag!


30 Oktober, 21:44 - Träning

En snabb uppdatering från en trött Maria såhär dagen innan helgen. Haft två busy days i skolan, riktiga heldagar som gör att jag kommer hem sent. Idag kunde jag inte sova så bra på tåget heller, varken dit eller hem så det gör ju att jag var redo för sängen för två timmar sen typ. Men nej, idag var jag duktig och var och tränade direkt när jag kom från tåget. J kom och mötte mig och gav mig träningskläder för jag kände att åker jag hem innan så kommer jag inte komma iväg. Så jag var och tränade och gud så skönt det var! Gick rätt bra också faktiskt, så nu blir det en fortsättning på detta. 

Imorn är det upp tidigt igen men slutar halvtre iaf, lite bättre än idag. Slipper dessutom åka 16.19-tåget som är pest och pina (pga av alldeles för mycket folk och för litet tåg). Skönt. Sen blir det tacos och idol på kvällen, precis som det ska vara på en fredagskväll! Nu ska jag förbereda väska inför morgondagen, vi ska göra nåt slags fysiskt test i skolan som gör att man kanske måste duscha efter. 
Snart helg! :)

28 Oktober, 12:43 - Plugg?

Idag är helt klart en bättre dag. Fast jag har fortfarande fasligt svårt att komma igång med plugget. Ska börja nu när jag skrivit detta inlägg. När jag får så mycket att göra så skjuter jag hellre upp det... Dumt jag vet. 
Klev upp imorse med J när han skulle åka, han är inte så pigg idag så jag önskar att han hade stannat hemma och legat på soffan hela dagen men DET kommer aldrig att hända. Är inte hans grej riktigt... Så han satte sig på tåget och åkte till jobbet ändå. Klev upp iaf för att hålla honom lite sällskap när han åt frukost och sen gick jag och la mig igen när han åkt. 
Sitter och funderar på middag idag, antingen lasagne, hamburgare eller kycklingwraps. Oj, nu ringde J precis. Det blir kycklingwraps! :D Han mådde lite bättre nu, skönt för honom. Jobbar hemma imorn också så då får han kurera sig lite. 
Jag däremot ska till Uppsala resten av veckan, tidiga tåget varje dag. Tur att det bara är tre dagar. 
Dom ringde från Valbo och frågade om jag kunde jobba på fredag men jag slutar så sent så jag är inte hemma förrens vid 18-tiden så då är det ju inte så mycket idé.. Synd. 

Plugg var det ja.

27 Oktober, 20:08 - Bättre

Efter en fika på stan, nyinköpt träningskort, ett bra prat med mamma och J hemkommen så känns det bättre. Det som är bra när man mår piss är att humöret bara kan bli bättre! Är ledig imorn med och då hoppas jag att jag vaknar upp som en glad maria från början och slipper ägna halva dagen åt att må dåligt. Vi hoppas på det. Kram kram

27 Oktober, 13:37 - Måndag...

Suck, har ingen bra dag idag alls. Jobbigt med det mesta. Hatar såna här dagar, men dom kommer ju ibland. Satt och kikade lite på nästa kurs vi ska ha som börjar på onsdag och den kommer bli tung, riktigt tung... Just nu har jag inte riktigt motivationen till att ta mig an en så jobbig kurs och det i sig känns ju tungt det med för jag vill tycka att det är roligt. 
Har en jobbig period allmänt nu, saknar pappa otroligt mycket... Blir ju inte bättre av att födelsedag och fars dag är nästa vecka också. Jag skulle vilja kunna tänka på honom utan att bli ledsen jämt. Blir ledsen nu när jag skriver om det bara. 

Jag ska fixa till mig lite nu, ska ner på stan en sväng, träffa Sandra och Malin. Bra att komma ut bland folk tror jag så jag får nåt annat att tänka på. Hoppas på att resten av dagen blir bättre.

23 Oktober, 20:45 - Sjukling

Så går det när man myser med en smittsam 1 1/2-åring... Feber och snuvig nu, har ätit alvedon hela dagen. Har varit i skolan ändå och det gick bra men nu är jag slut som artist. Ska gå och lägga mig tidigt och hoppas på att jag är bättre imorn. Lååååång dag i skolan som jag inte kan missa och sen jobb på lördag och på kvällen utgång med systemet-brudarna, får inte missas! Så jag hoppas alltså på att vara piggare imorn. 
Fick iaf åka bil både till och från Uppsala med Js pappa, mycket skönt. Imorn blire tåg igen, tiiiidigt.


22 Oktober, 22:27 - Godnatt onsdag

Har sett på grey´s nu, riktigt bra som vanligt! Har pluggat det jag ska men inte så mycket mer tyvärr. Ska ju sitta med basgruppen imorn så då blir det lite mer plugg. Får sova lite längre än vanligt imorn med för jag får åka bil till skolan då. :) Js pappa ska åka och hälsa på Emma och skulle åka lagom tid för att jag skulle kunna åka med. Så det blir en timmes längre sovtid imorn, skönt! 

Ska jobba på lördag förresten i Valbo, bra med lite mer timmar den här månaden. Det är ju jobbet denna månad som ger extrapengar till julklappsköpandet. 

Så morgondagen ser ut som följer: 
8.00 uppstigning
8.45 hämtning
10.00 basgruppsarbete
12.00 lunch
13.00 introduktion biomekanik
14.45 introduktion ping-pong. 
15.30 slut på skola, hem igen

Nu sängen. puss

22 Oktober, 14:30 - Egna studier

Dagen började bra med Alva & Jonas-besök. Kul att få träffa skruttan en liten stund iaf. Har sedan dess spenderat dagen med att varva Sex and the city-avsnitt, tvättstugan och plugget. Nu ska jag ner till tvätten en snabbis och sen plugga. Måste gå igenom armbågens funktioner och muskler idag. Vad har man annars en "egna studier"-dag till om man inte pluggar? Ska plugga klart det och sen belöna mig med mer Sex and the city, haha!

21 Oktober, 22:02 - Ledig imorn

Japp, imorn är jag ledig för egna studier. Ska bli riktigt skönt att få sova lite längre. Dessutom får jag lite besök av bror och Alva, trevligt! Dock är Alva krasslig, stackars liten. 
Hade en bra dag i skolan, efteråt gick jag till Emma C och hälsade på. Hon är ju i princip sängliggande nu efter sin operation så hon kan behöva lite sällskap emellanåt. Vi hann med 3 SATC-avsnitt. :) 
Åkte hem på det fullsmockade 16.19-tåget, som tur är har jag ju rutin på det där så jag knep en sittplats. Vi kom till Gävle samtidigt jag och J, åkte till stan och gjorde lite ärenden och sen hem och lagade mat. Älgfärsbiffar, kokt potatis och brun sås, mums! Sen hamnade jag här och J håller på i hallen och fixar listerna. 
Nu ska jag gå upp och lägga mig och titta lite mer på SATC tror jag, så himla trött ikväll.. Hörs mer imorn! 
Kram på er

20 Oktober, 19:26 - Måndag

Ligger i soffan nu med ont i magen. Suck, min mage alltså... Hoppas det går över snart, borde plugga lite nu när min bok äntligen kommit! 
Skolan gick bra förutom att jag var så sjukt trött, men det verkade som att hela klassen var det. Nån slags kollektiv trötthet har drabbat oss. Hoppas på bättring imorn. Min basgrupp satt dock kvar och jobbade efter lunch och vi var väldigt effektiva så jag kom med 14.19-tåget, skönt! J har varit ledig idag och grejat en massa så nu börjar hallen ta form, äntligen börjar vi bli klara! 
Har ätit mat nu, tacos idag igen haha.. Måste koka lite pasta så jag får matlåda till imorn. Har en ganska kort dag imorn också, slutar kvart i två tror jag. Förhoppningsvis kommer jag på samma tåg imorn. Skönt med det tåget för det är inte lika mycket folk på det som på dom senare. 
Ska vila magen nu och kika på sjukhuset och sen läsa lite till föreläsningen imorn. Just det, skriva ut ska jag göra också, och duscha.

19 Oktober, 21:25 - Ny vecka väntar

Har haft en härlig dag med familjen, Alva var underbar som vanligt! Fick en hejdå-puss när jag skulle åka av sötisen!
J kom hem sen och vi har ätit mat och grejat en massa. Skulle skriva ut papper till föreläsningen imorn men jag upptäckte att papperen var slut så då går det inte... Suck. Behöver verkligen papper till föreläsningarna annars är det svårt att hänga med. Vet inte hur jag ska lösa det nu. 
Ska prata en sväng med Emma nu (Js syster) sen ska vi kanske se nån film. Ny vecka med nya tag väntar imorn, hårdplugg som gäller! 
Hej hej!

19 Oktober, 10:08 - Söndag

Nu är jag uppe och påklädd, ska äta frukost och sen bär det av till Järbo! 
Hej hej.


19 Oktober, 00:35 - Godnatt lördag

Nu väntar sängen igen, har haft en trevlig kväll med K & M. Längesen vi sågs! Vi diskuterade träning och jag blev riktigt taggad att komma igång igen, så nu ska jag köpa träningskort och nya träningskläder. 
Tar med mig SATC-boxen upp igen för ett avsnitt innan jag ska sova. Bra avslutning på dagen. 
En bra dag väntar imorn! 
Godnatt.

18 Oktober, 20:04 - Sex and the city - som vanligt

Det blir en date med Karin och Mange ikväll, mycket trevligt! Dom skulle dock bli lite sena så nu sitter jag och kollar på Sex and the city igen, :) Helt okej att vänta på det sättet. Vet inte vad vi ska hitta på men nåt skoj blir det säkert. Kanske bara hänger här hemma. 

Imorn ska jag till världens bästa Alva och leka. Jag ska såklart träffa hennes föräldrar också plus att mamma och lars kommer dit så det blir en bra söndag. J kommer ju hem också vilket gör det hela ännu bättre! Bra uppladdning för skolveckan sen. 
Trevlig lördagskväll!

18 Oktober, 16:26 - Lördag

Somnade innan tolv igår kväll och vaknade 11 idag, såååå skönt att sova länge. Är riktigt utvilad och det behövs inför nästa vecka. Åkte till köpis och åt lunch med Maria vid 1 och sen strosade jag runt där en sväng. Stog och pratade med Carro ett tag också. Kom hem igen vid 3 och kikar lite på fotboll nu. Vet inte riktigt vad jag ska göra ikväll, ska ev. träffa Karin och Mange men vi får se. Annars ska jag nog se nån film tror jag. Tänkte plugga lite ursprung & fästen, kanske rensa garderoben. Det visar sig helt enkelt! Kika lite mer på fotbollen på teve nu. 
Kram på er.


17 Oktober, 22:49 - Gonatt

Nu är det sängen som hägrar. Alice gick vidare i Idol, bra! Ska ta med mig SATC-boxen upp och kika på ett avsnitt innan jag somnar. Ska bli skönt att sova känner jag. Glömde tidigare, jag ska ju träffa Karin och Ivar imorn kväll, ska bli kul! 
Gonatt!

17 Oktober, 21:48 - Fredagskväll 2008

väldigt lik fredagskväll 2006. Tacos, idol och marabou daim. Min fredagskväll ikväll och det var så många fredagar såg ut under min tid i Götet också. Lite kul det där. Trivdes väldigt bra i Göteborg men tiden där kom efter en väldigt turbulent sommar så jag tror inte jag gjorde mig själv rättvisa riktigt, trivdes bäst med att vara hemma i min lägenhet där tryggheten fanns. På det viset känns det lite synd att jag inte var kvar längre men samtidigt så var det helt rätt beslut att flytta hem igen, och vem vet, kanske hamnar man där någon gång i framtiden. Vet aldrig vad som väntar. 

Annars så har jag en bra fredagskväll, tacos som sagt - aldrig fel, och idol. Nu är det paus så då passar jag på att kika några avsnitt av Sex and the city. Fick ju boxen av J i 2-årspresent. :) 
J är i Umeå så det är därför jag är ensam hemma. Imorn ska jag äta lunch med Maria och kika lite på köpis tänkte jag. Även plugga lite. Måste repetera anatomin från i våras nu när vi har börjat med nästa anatomikurs. Beställde boken till denna kurs i måndags och tyvärr hann den inte komma innan helgen, annars hade jag kunnat plugga mer. Blir hårdhandskar nästa vecka helt enkelt. Riktigt rolig kurs är det dock, men jobbig. Mycket att lära sig. Tur att jag gillar det! 

Nu ska jag trycka på play och fortsätta se på SATC! Trevlig helg.

13 Oktober, 20:47 - Klar!

Hemtentan skickades in mitt på dagen idag, såååå skönt. Hoppas att jag inte får för mycket rest bara.. Sen har jag mest bara tittat på Sex and the city hela dagen, inne på tolfte avsnittet nu! :) Ja, just det, var till tågstationen och köpte månadskort också, dom jäklarna har höjt priset med nästan 300 spänn!! Det är typ 30%-ig höjning, får man ens göra så? Blev deppig för det innebär ju typ 3000 mer om året... 

Helgen spenderades med vänner, i fredags med Maria (mycket trevligt) och i lördags med Emma, Olle, Lotta, Johan och Sofie. Och Capone! Hund. :) Hade jättetrevligt då också! Jobbade också, både fredag och lördag. Det gick bra och var roligt! Kul att jobba sådär ibland för då är det bara roligt hela tiden! 

Imorn är sista dagen på hälsopsykologi-kursen, sen börjar "allvaret" igen med långa dagar och mycket plugg. Det blir säkert bra det med. Nu ska vi kika på sista delen av Maria Wern, ni vet det som gick på fyran tidigare. Missade sista delen så vi ska se det tillsammans. 
Kram på er!

09 Oktober, 20:02 - Torsdag kväll

Håller på med nästsista frågan på hemtentan nu. Gått rätt bra idag men jag börjar lessna nu. Ska försöka skriva klart de två idag, iaf nästan så jag slipper plugga så mycket i helgen. 
J har jobbat hemma idag också, trevligt att se varandra lite mer. Nu är han och käkar med några av våra kompisar men jag valde att stanna hemma för att förhoppningsvis kunna plugga klart. Ska iväg och hämta min mat strax, kebab! :D 
Imorn blire jobb!

08 Oktober, 13:06 - Nollemiddag

Igår em åkte jag till Uppsala för att delta i vår nollemiddag som vår klass fixat för årets nollor. Hade tänkt sova hos Madde men jag åkte sista tåget hem istället. Det var skönt att komma hem, men riktigt tråkigt att sitta på det där tåget utan nåt att läsa eller lyssna på. (Hade bara en liten väska som det inte går i så mycket i) Hade dock riktigt kul på middagen! Ser fram emot kårfesten i november som tydligen brukar vara ännu bättre! 
Skönt att vakna hemma och kunna sätta sig och plugga direkt. Har inte riktigt kommit igång än dock men det är som det brukar. Blir bättre på eftermiddagar. Bör skriva klart två frågor till minst idag för att kunna bli klar innan helgen. Har skrivit 2 frågor av 7. Har tagit på mig jobb fredag+lördag vilket ska bli kul, men det innebär ju mindre pluggtid också. Och helst så vill jag ju inte sitta hela söndagen och plugga, så mitt mål är att svara på alla frågor idag och imorn så att det bara är lite finlir kvar som jag kan göra söndag+måndag. (den ska vara inlämnad på måndag)

Ska som sagt jobba fredag och lördag, och det var ju ett tag sen jag jobbade på "mitt" bolag så det ska bli kul! J sover borta på fredag så då ska jag träffa Maria på kvällen! 
Nästa vecka drar skolan igång ordentligt igen med längre dagar. Har varit jätteskönt att få plugga hemma ett tag nu, men det ska bli roligt att komma igång med anatomin och sjukgymnastiken igen. Det är ju trots allt de kurserna som är roligast. 

Ska försöka hitta på nån lunch till mig och sen sätta igång ordentligt med plugget. Måste!

02 Oktober, 23:41 - Hemtenta och firande

Sitter och sliter med hemtentan vi har i hälsopsykologi nu. Sliter, inte för att den är särskilt jobbig, utan för att den är åhhh så tråkig. Jag vet att jag har sagt att jag inte ska klaga eftersom jag går den utbildning jag längtat efter så länge, men jag förstår verkligen inte vilken nytta jag kommer ha i mitt framtida yrke av att kunna en massa teorier... Usch. Och jag är bara på första frågan av sju än så länge. Har nästan skrivit klart för idag, målet var att skriva klart en fråga. Målet imorn är att skriva klart fråga 2. 
Har en del annat att göra imorn med, Jag och J firade 2 år igår och det ska firas på lördag. Jag har förbjudit honom att fixa nåt, det är min tur att göra det nu så imorn blir det en del fixande. Känns lite overkligt att vi varit tillsammans så länge. Känns på ett sätt som att vi varit tillsammans jämt och på ett annat sätt att vi nyss blev tillsammans.. Skumt. Men trevligt såklart! Bästa tiden i mitt liv, och ändå har vi gått igenom den värsta tiden i mitt liv tillsammans. Han ligger uppe och sover nu, och jag sitter och ska ta mig i kragen och skriva klart så jag också får slumra in sen. 
Imorn ska vi även fira Evelina som har blivit riktigt stor tjej idag, 6 år! 
Trevlig helg!

22 September, 22:14 - 24

Har sedan jag skrivit sist hunnit bli ett år äldre, grattis till mig! Hade kalas igår, mycket trevligt och kul att alla kunde komma! Tack så mycket för alla fina presenter, det blev ju lite abrupt slut på kalasandet så jag vet inte om jag kom ihåg att tacka alla. 
Har också kunnat flytta hem igen, det gjorde vi i fredags eftersom badrummet blev klart då. Så fint blev det!!
Skönt att bo hemma igen även om det gick jättebra och smidigt att bo i valbo också. 
Annat som händer är att vi varit tillsammans i 2 år snart, nästa vecka för att vara exakt. Blir dock inte så mycket firande, det är lite knapert nu såhär efter badrumsrenovering. 
Känner inte riktigt att jag har lust och ork att blogga för tillfället så det får bli som det blir med uppdatering. 
Hoppas allt är bra med alla! 
Kram 
/M

11 September, 23:12 - Torsdag kväll

Jag ska lägga ner för idag nu, sängen lockar alltför mycket. Har gått igenom allt nu och jag kan det mesta ganska bra (tillräckligt bra tror jag), men jag ska plugga imorn fm också eftersom jag inte börjar förrens vid 13. 
Sen är det helg och det jag längtar mest efter den här helgen är att få sova ut ordentligt en dag. Det var längesen nu känns det som. 

Vi var förbi lägenheten en sväng ikväll, dom är klara med väggarna och ooooooh så fint det blir!! Imorn ska dom lägga golvet och förhoppningsvis golvet i hallen också, hoppas! :) Kommer ju dröja ändå tills vi kan flytta hem igen men jag är så nyfiken på hur det blir! 

Idag var det fint väder hela dagen och jag hoppas det fortsätter i helgen också. Blir på så mycket bättre humör då och jag tycker ju om hösten. Men inte när det regnar. 

Träffade Maria en sväng idag på köpis, mycket trevligt att träffas igen, var så längesen. Ska bli en myskväll med film och godis snart tycker jag! :) 

Trevlig helg om vi inte hörs imorn! Kram och godnatt

11 September, 10:38 - Dålig update

men jag har varit i skolan verkligen heeeeela dagarna den här veckan. Läser patologi denna vecka och eftersom det bara är en veckas kurs så klämmer dom in väldigt mycket på tre dagar! Har läst om inflammatoriska sjukdomar, hjärt-kärl-sjukdomar, lungsjukdomar, neurologiska sjukdomar, varit på rundvandring på obduktionsavdelningen, varit på obduktion, varit på rundvandring och sett hur biopsier och sånt analyseras.. Ja, ni förstår, busy week. Idag är jag "ledig" för att vi har en liten tenta imorn som ska pluggas till. Så ska gå igenom alla föreläsningspapper och lära mig allt. 
Men jag ska även förhoppningsvis hinna med en lunch med Maria! :) 

Bor ju i Valbo nu och det går bra, saknar min egna lägenhet, men det går fort! Nästa vecka fyller jag ju dessutom år! Hoppas verkligen att dom är klara med badrummet nästa fredag så jag kan ha mitt kalas hemma. 

Just det, var förresten hos tandläkaren imorse och nu är ordningen återställd, superfina tänder! :D (hade ju hål sist jag var dit...) 
Nu ska jag ta en macka och starta pluggandet. Snart helg!

06 September, 13:34

Detta http://publishme.se/27092/entries/article/5215782/ inlägget skrev jag innan sommaren. Detta är resultatet: 


Värme, sol och bad - Nja, inte tillräckligt på hemmaplan iallafall.
Jobba - fick jag göra, alldeles lagom!
Allsång på skansen -  fick jag också se några gånger. 
Uteserveringar - alldeles för några gånger. 
Cykla - gjorde jag inte så mycket och mest i regn...
* Stugan i Umeå - japp, fem dagar, mest regn men mysigt ändå!
Grekland - YES! 
Göteborg - nej, hanns inte med denna sommaren heller... :(
* Alltså inget Liseberg heller...
Hand i hand - alltid
* En del vänner hanns med, inte tillräckligt som vanligt.
Boulognern - fick nog inte ett enda besök på hela sommaren tror jag, skamligt!
Fotbolls-EM blev det en del kikande på!

06 September, 13:12 - Lördag

Rivningen är i gång, Jonthe och Joel håller på för fullt. Jag hjälper till med det jag kan också. Garderoben är borta från hallen, toa, dusch och handfat borta från badrummet. Dom håller på med skåpet nu, sen är det mattan och tapeten kvar (bara). Är kul för nu är det verkligen igång! Ser dock ut som ett bombnedslag här hemma men det gör ju inte så mycket eftersom vi inte ska bo här under tiden. (Blir lite svårt när det inte finns någon toalett...) 
Så om det fortsätter i den här hastigheten kanske vi blir klara idag, vilket skulle vara guld. 

Jag tror att det blir lunch snart. Iallafall om jag får bestämma. :)

05 September, 17:25 - Klar

Skönt att ha skrivit tentan även om jag var supersäker när jag gick ut därifrån att jag inte klarat den, men nu verkar det som att jag chansat rätt på några frågor.. Och för mig som för det mesta ligger på gränsen så kanske det går vägen... Vi får se, det visar sig om ett par veckor. Skönt att vara helt ledig i helgen iaf, inget plugg som jag kan göra eftersom vi börjar ny kurs på måndag! 

Måste bara säga att jag är så glad att IDOL börjat igen och jag tycker att den nya juryn är mycket mycket bättre än den gamla! Härligt med höst och alla braiga teveprogram. 

Nu ska jag plocka ur vårt badrum och rensa hallen på grejer för snart ska rivandet börja! Hoppas på en Alva-träff i helgen också om rivandet går bra... :) Saknar ju skruttan!
Trevlig helg!
Kramar Maria

04 September, 17:48 - GAAAH!

Jag blir tokig, pluggar och pluggar men inget fastnar!

04 September, 13:46 - Sista rycket

Sista dagen idag, och det enda jag kan hoppas på imorn är att det kommer rätt frågor, för annars går det nog åt skogen. Det visar sig imorn. Ska gå igenom de tentor jag har nu och se att jag kan det som är med på dem, och sedan gå igenom alla anteckningar från föreläsningar. 
Gick igenom sista avsnittet igår kväll/natt för jag ville verkligen bli klar så jag bara skulle kunna repetera idag. Halvtre kröp jag ner i sängen, då var det två och en halv timme tills J skulle upp... Lite skilda dygnsrytmer här hemma just nu! Men som jag alltid sagt så pluggar jag bäst på kvällarna. Har så svårt att komma igång på dagarna men kvällarna kan jag sitta länge och plugga. Konstigt det där. 
Jag både längtar och fasar inför morgondagen, längtar för det ska bli så skönt när det är klart! Fasar för jag skulle vilja plugga mer egentligen. Blandade känslor som vanligt. 

Jag ska äta lite lunch nu så jag orkar fortsätta sen!

03 September, 10:40 - två dagar kvar

Japp, på fredag har jag min tenta så som ni förstår så består dagarna av plugg, plugg, plugg. Inte så kul just nu, men det är ju kul att lära sig saker. Hoppas bara att jag lär mig rätt saker... Känns inte så bra inför denna tenta, har haft svårt att komma igång. Ingen mjukstart på den här terminen inte. 

Hade en mycket trevlig helg, jag var ju hos Emma i Uppsala från torsdag till söndag. J kom på lördagen. Innan han och Joel kom hem så hann jag och Emma med att se 2 säsonger Sex And The City! På lördagskvällen var vi ut och åt allihopa på en restaurang i närheten av Emma & Joel, supergott var det! 

Bauhaus fick besök av oss på söndagen för vi skulle köpa våra klinkers till badrummet där, självklart var dom vi skulle ha helt slut, slut hos leverantören tom, så efter en stunds depp och funderande köpte vi andra klinkers. Som tur är så tror vi att det blir bättre med dessa nu. På måndag drar det igång, renoveringen här hemma. Helgen kommer därför ägnas åt att riva ut badrummet och sen flyttar vi ut till J:s pappa och Ewa i två veckor. Svårt att bo hemma utan badrum. Längtar tills det är klart, kommer bli så fint! 

Så nu vet ni hur läget är här, back to plugget.


27 Augusti, 19:21 - Onsdag

Idag började skolan på riktigt, har haft EKG-lab, mycket intressant. Och jag kan glädja er med att det inte är något fel på mitt hjärta! :) 
Imorn är det skola igen, och på kvällen ska J på räkkryssning (haha) och sen åker han till Linköping och kommer tillbaka på lördag. Vilket alltså gör att jag skulle vara ensam hemma här from imorn. MEN då är jag smart och ska sova hos Emma & Joel i Uppsala istället. Har ju lite nollningsgrejer så då kan det vara skönt att vara där och inte behöva passa nåt tåg. Alltså kommer jag vara i Uppsala till på lördag (kanske söndag, vi får se). Ska bli kul! 
Sen nästa vecka är det tentaplugg som gäller. Känns ändå rätt bra fast jag inte pluggat så mycket alls. 

Nu har jag precis ätit, väntar på att J ska komma hem, hans tåg var försenat. Kommer dock bara mötas i dörren för jag ska ner på stan och träffa Emma & Karin och fika lite!

25 Augusti, 21:46 - Mer bilder

Det gick fort att ladda upp fler bilder så här kommer några till: 

J i poolen

Vårt hotell

Kvällspromenad på stranden

På en mysig restaurang i Chania stad

Det fanns mycket fina blommor på vårt hotell

Ett av en serie flumkort på väg hem till kalla Sverige

Molnen

25 Augusti, 19:18 - Kreta

Tack vare min kära pojkvän (han har lite mer dataskills än mig...) kan jag nu bjuda på lite bilder från vår Kreta-semester! 

Champagne på planet Champagne på planet! 

Första kvällen Första kvällen

Första stranddagen Första baddagen.

Jättemysig restaurang På en jättemysig restaurang!

Utanför en spritbutik, hehe! Utanför en butik som sålde massor med olika spritsorter

Frukost på altanen. Frukost varje dag på altanen

Riktigt smarrig Grekisk sallad! Supergod grekisk sallad 

Nu vill inte blogg.se att jag ska ladda upp några fler bilder så det kommer mer senare idag eller imorn. 
Gonatt.

22 Augusti, 11:41 - Sommaren är slut nu.

I söndags kom vi hem från en helt underbar vecka på Kreta. Åkte från 35 grader och sol till 15 grader och spöregn. Kändes extremt roligt att komma hem till det... Inte. Vi hade det iaf super och jag lyckades dels med att INTE bränna mig, helt otroligt, och också att äta tzatziki varje dag. :) 
Kom som sagt hem i söndags och den här veckan har J börjat jobba igen och jag sitter och pluggar lite smått. Det går sådär att plugga, lite segt att komma igång men men. 
Jag som alltid brukar se fram emot hösten och tycka att det ska bli skönt med rutiner och så igen tycker inte alls det nu. Jag vill ha mer sommar! Två månaders ledighet har bara swischat förbi. Har inte ens jobbat särskilt mycket så det borde inte gått så fort. Det som gör det ännu roligare med att börja skolan är ju tentan vi har andra veckan som jag sitter och pluggar till nu. Ingen mjukstart här inte! 
Nu låter det som att jag är heldeppig och det är jag ju såklart inte. Idag är det ju fredag och en härlig helg väntar. Ikväll ska vi ut och äta på Matildas jag och J, och imorn är det födelsedagsmiddag för Agneta, Js mamma, så det blir en bra helg!

01 Augusti, 00:15 - Bloggpausen gör ett uppehåll

Jag har blivit utmanad av Elin och det måste ju följas:

Svara på följande:

Fem saker som finns på min att göra idag lista:
Vad gjorde du för 10 år sedan?
Ställen jag bott på?
Fem saker jag skulle göra om jag vore biljonär?

Regler: Svara på alla frågor. Välj ut 6 personer och utmana dem i deras bloggar! Meddela personen du blev utmanad av när du genomfört. Lycka till!"

Fem saker som finns på min att göra idag lista: (eftersom dagen är slut så får jag ta dagen som var)
1) Jobba
2) Diska 
3) Gå på bio
4) Ringa Emma 
5) Hmm... nu kom jag inte på några fler, eftersom jag jobbat så har jag inte hunnit med så värst mycket mer.

Vad gjorde du för 10 år sedan?
Augusti 1998 skulle jag börja 8:an på Sofiedalsskolan, bodde på Norra Öbyvägen med mamma och Jonas, spelade fotboll och hade många filmkvällar med mina tjejkompisar! 

Ställen jag bott på?
Oj, orkar inte tala om alla ställen i Valbo men här kommer iaf orterna i tur och ordning: Valbo, Gävle, Valbo, Göteborg, Gävle. 

Fem saker jag skulle göra om jag vore biljonär?
1) Betala av lånet på lägenheten
2) Ge bort till familjen
3) Resa
4) Köpa bil
5) Rusta badrummet, haha!

Jag utmanar Linda, Emmaocholle, Martin och Gustav. Det får räcka med dem.. :) 

Godnatt!

30 Juli, 22:56 - Bloggpaus

Det blev en bloggpaus på ett par veckor som inte var menad riktigt men jag har helt enkelt haft bättre saker för mig än att sitta framför datorn. Tror att bloggpausen kanske fortsätter ett tag till, det är ju trots allt sommar fortfarande. 
Cityfest nästa vecka, och på söndag nästa vecka åker ju vi till Kreta vilket ska bli underbart skönt! 
Har haft det väldans bra fram tills nu också så det blir nog en bra avslutning på sommaren. 
Tills nästa gång, ha det så bra!
Kramar Maria

12 Juli, 17:50 - Lördag

Jobbat idag, skönt att jobba på lördagar eftersom vi slutar tidigt och dessutom alltid är lediga på söndagarna!
Jag är ledig i 3 dagar nu, mycket skönt! Bäst är att J kommer hem ikväll och att vi alltså får vara lediga tillsammans. Jobbar typ 3 dagar i veckan nu resten av sommaren, känns skönt faktiskt även om det inte blir så mycket pengar. Känns som att jag behöver ledigheten mer än pengarna. 
Verkligeheten slår till ibland, när jag minst anar det och magen knyter sig. Har svårt att förstå att det är såhär det kommer vara nu. 

Nu: mat.

11 Juli, 19:06 - Fredag

Trött efter dagens jobb-slit, sitter och väntar på att det ska komma en tjej och köpa mitt vardagsrumsbord. Hoppas hon tar det, skönt att bli av med det och samtidigt få lite pengar. Går direkt till reskassan. 
Oj, nu kom hon, perfekt! Taget och klart! Ska åka till Valbo och hämta en bil, så nu hinner jag med 20 över-bussen! 
Tror det blir lugn hemmakväll ikväll, börjar jobba halvnio imorn så det blir rätt så tidigt då med. Köpa lite mat och kolla på Golden League, ja det låter som en skön fredagskväll för mig! 
Trevlig helg!

10 Juli, 22:27 - Hemma igen

Kom hem igår kväll från Umeå, har haft det jättebra! Kunde varit bättre väder men inget att göra åt. Hade sol två dagar iaf även om det inte var jättevarmt. Passade även på att se SATC-filmen som var oerhört bra! Så härlig film, och jag skulle inte ha något emot att se den igen snart... 
Färden upp till Umeå blev ett äventyr då jag missade bussen i Sundsvall.. Dock så fick jag sällskap av en tjej som var lika klantig som mig så vi satte oss på Max och inväntade hennes kompis som var snäll och åkte ända från Ö-vik för att hämta oss. De tjejerna skulle till Ö-vik så J kom som planerat och hämtade mig där. Dock några timmar senare än planerat.. Halvfem på morgonen kom vi fram till stugan, trötta men glada att vara där. Hemfärden gick bättre, då missade jag inget.. :) 

Jobbat idag och även imorn och på lördag. Lika bra det. J kommer hem på lördag kväll och sen får vi tre hela dagar ledigt tillsammans eftersom jag inte jobbar förrens på onsdag nästa vecka. Hoppas på fint väder! 

Nu ska jag hämta upp tvätten som hänger och torkar och sen blir det sängen, är trött idag.

02 Juli, 21:17 - Nu får det vara nog

Det MÅSTE gå bra. Får inte, vill inte tänka på nåt annat senario. 

På fredag kväll åker jag, ska jobba först två dagar, men sen äntligen bär det av. Just nu längtar jag mer än nånsin. 
Imorn efter jobbet ska jag och Maria ses, ska bli skoj. Hon får hjälpa mig att packa.. :) 
Så, vi hörs nästa vecka, kommer hem på onsdag. 
Nu ska jag ta hand om mig själv, fixa naglar, ben och dricka smoothie. Kram på er.

30 Juni, 22:40 - Måndag kväll

Dag 1 av ensamma veckan går mot sitt slut. Jobbat hela dagen, cyklade faktiskt idag. Gick bra förutom att jag svettades som en gnu i typ en halvtimme efter att jag kommit till jobbet, drygt... Imorn blir det dock buss, måste cykla vid 7 annars och det har jag ingen lust med. Slutar 16 imorn, och gud va skönt det ska bli! Är så segt att jobba dessa dagar när det inte är nå kunder. Timmarna har aldrig gått långsammare, och därför blir det skönt att åtminstone sluta tidigt. 

Sen jag kom hem har jag ätit tacos (mums!), diskat, lagat matlåda och gjort min första smoothie bestående av hallon, jordgubbar, banan, björnbär och vaniljyoghurt i denna:


Smaskens! 
Nu ska jag ringa J och hoppa i säng. 
Godnatt.

29 Juni, 20:06 - EM-final

Japp, ikväll är det dags, sista matchen i EM och jag hoppas på att Spanien vinner. Gillar inte riktigt Tyskland. Känns trist att EM är slut sen, älskar ju när det är fotboll på teve jämt. Får vänta på OS istället nu, för det är ju rätt skoj det med! 
Ska åka till Tomme och kika på fotbollen. (Om skjutsen kommer i tid vill säga...) 
J åkte idag, till stugan i Umeå. Han ringde precis och sa att dom kommit fram och att allt gått bra. Skönt med semester för honom, själv ska man ju jobba exakt hela veckan som kommer, men lika bra när jag ändå är ensam hemma. Detta är alltså ensamma veckan del 2. På fredag åker jag också på semester till Umeå, mini-semester i 5 dagar. 

Efter att J åkt idag var jag på Mio, Owe Janssons och köpis. Handlade en del grejer, en tröja, nagel-kit, underlakan, böcker, ett skärp m.m. Dvs jag gjorde av med de pengar jag inte har! :) Äsch det blev inte så jättedyrt så. 
Stog och väntade på bussen hem och då åkte Maria förbi och plockade upp mig, mycket trevligt! Kul att ses igen, vi tog en sväng på IKEA och fönstershoppade lite.. :) Ska ses nåt mer i veckan sa vi. 

Nu ringde skjutsen (dvs Emma) så nu måste jag gå ut! 
Heja Spanien!

26 Juni, 23:10 - Hej hopp

Har inte så mycket tid över nu, men en kort uppdatering hinns med. 
Igår var jag och träffade världens sötaste Alva, underbar som vanligt var hon. :) Träffade även mamma och Jonas såklart och det var ju också trevligt!
På kvällen var jag och emma en sväng hem till Karin där det var liet "tjejträff". Trevligt, och hoppas vi kan styra upp några fler kvällar! Missade ju Lisa så det måste ju bli fler gånger. 
Jobbat idag, lite roligare idag än i tisdags då det var helt dött. Imorn blir det förhoppningsvis lite drag eftersom det är löningsfredag! 
Imorn kväll blir det nog grillning med vännerna, på lördag jobb igen. Tog på mig jobb på tisdag nästa vecka också vilket innebär jobb hela nästa vecka innan jag åker till Umeå på fredag kväll. Bra med pengar. 
Nu ska jag gå och lägga mig, börjar 8 imorn. Godnatt och Trevlig helg!

23 Juni, 23:17 - Lång paus

Har inte bloggat på nästan en vecka.. Har varken haft tid, ork eller motivation kan man säga! Klarade iaf tentan, yes! Så skönt, nu kan jag släppa plugget ett tag och bara jobba och ta det lugnt. Har dock väldigt svårt att inte ha något planerat på dagarna, efter min extrema vår så är jag numera van att alltid ha något jag måste göra. 
Min lediga dag idag spenderades till stor del hos min faster, vilket var mycket trevligt! Blev bjuden på smaskigt fika som vanligt. :) På kvällen var Emma och Emily här och hälsade på, och då bjöd vi på smaskigt fika! 

Midsommarhelgen var härlig, vi var uppe i Mora och firade Js mormor och hälsade på min mamma & Lars. Kom hem igår och träffade Js släktingar som kommit från USA nu för semester i Sverige. 

I torsdags jobbade jag såklart och det var extremt mycket folk! Vi fick tom stänga i ingången ett tag så att köerna kunde minska och inte bara öka. Är ändå kul att jobba när det är mycket folk. Denna vecka blir det jobb imorn och tors-lör. 
På söndag åker J ifrån mig... Haha, han åker på semester till sin stuga i Umeå med familjen, och på fredag nästa vecka åker jag upp också. Skönt, jag får lite minisemester där uppe. Fem dagars ledighet. 

Skulle tro att bloggen kommer bli lite eftersatt i sommar eftersom jag kommer jobba en del. Om jag jobbar till halvåtta på kvällen så har jag nog ingen större lust att sätta mig framför datorn, men man vet aldrig! 

Nu ska jag plocka upp tvätten och förbereda lite inför jobb imorn. Har iaf bil denna vecka så det är skönt, slipper åka buss eller cykla. :) Hoppas veckan blir bra!

17 Juni, 16:53 - Väntan...

Håller på och blir galen här hemma i väntan på tentaresultatet... Har loggat in på mailen 15 ggr tror jag i förhoppning om att det skulle kommit men nej, inte än. Hoppas verkligen det kommer snart eftersom dom sagt att det ska komma idag. 

Annars idag så har jag (ej i ordningsföljd) tvättat, varit och storhandlat på Willys (släpat hem allting med cykel), plockat upp tvätt, varit på väg att städa undan mina pluggrejer för sommaren men ångrat mig för att det kanske betyder otur för tentaresultatet, ätit lyxlunch bestående av lax och klyftpotatis, diskat, pratat med mamma ( en timme...) och nu ska jag laga mat igen. 
Har även ringt till mitt kära jobb och tagit reda på när jag börjar imorn. Kan ju vara en fördel att veta det. 
Så imorn och på torsdag blir det jobb hela dagarna, imorn kväll är det ju Sverige-Ryssland så då blir det speedo hem så jag hinner äta innan! Spännande. 
Ikväll kommer Tomme och Anne hit och hälsar på, ska bli trevligt, det var ett tag sen vi sågs!
Skulle tro att det inte blir så mycket bloggande innan torsdag kväll. Kanske möjligtvis om jag får reda på tentan. Annars hörs vi på torsdag!

16 Juni, 13:19 - Bebis, lunchdejt och tentaresultat

Börjar med det första rubrikordet. Som vi misstänkte så har nu våra grannar fått en liten bebis. Vi upptäckte ju för inte så längsen att hon var gravid (bautamage, men den hade vi missat...) och den här helgen har det varit ovanligt tyst hos dom och bilen varit borta osv. Igår kväll hörde vi beviset, en liten ynklig bebisgråt på andra sidan väggen. Såg också den lille killen på webbisar idag. Söt var han, och vi hoppas på att han inte får kolik eftersom vi hör när dom hostar på andra sidan väggen. 

Ska iväg och träffa Sussi nu vid 14, ska bli trevligt. Har inte träffat henne sen förra sommaren tror jag. (Förutom en sväng på krogen i lördags då)

Fick också reda på att tentaresultaten kommer imorn... Spännande, och väldigt skönt att få reda på det så tidigt! Ååååh, jag hoppas jag klarar den! Ju längre tiden går efter tentan, ju mer säker blir jag på att jag inte klarat den. 

Nu ska jag göra mig iordning. Trevlig måndag!

15 Juni, 23:20 - Rubrik?

Jag tycker alltid det är svårast att komma på nån bra rubrik, sitter och klurar länge bara för att ta samma rubriker hela tiden. Rubriker är överskattade. 

Gjorde tentan i torsdags, kändes hyfsat så vi får se, och hade sedan sommarlov i hela nitton timmar. Närmare bestämt till klockan 8.00 på fredagen då jag började jobba. Gick bra att jobba och sen har jag varit ledig i helgen. 
I fredags kväll var vi bara hemma, åt god mat, kikade på fotbollen och tog det lugnt. 
På lördagen var vi på examensfest hos Nina, mycket trevligt trots fotbollsförlusten. Jag följde med ut, J gick hem. Hade sådär kul på krogen, förstår inte nöjet längre tyvärr. Gick hem vid ett, skönt ändå att komma hem i tid. Köpte med mig mat hem som jag åt och sen skulle jag vara duktig och städa lite och ställa påsen med skräp på diskbänken. Problemet var bara att när vi vaknade idag visade det sig att jag ställt den på en plåt som låg i blöt... Haha, väldigt blöt påse! 
Emma sov hos oss inatt så vi gick på stan en sväng och Emma köpte nya byxor, välbehövligt... ;) 
Sen åkte vi till Valbo och Elin & Mattias och fick god mat. Spelade kort och tittade på när tjejerna rockade rockringar. Jätteduktiga! Jag var inte lika bra...

Känns lite som att livet kommer över mig nu, när jag inte har skolan att tänka på på ett tag. Har liksom skjutit bort allt nu under tiden jag haft tentorna, men nu går det inte att gömma sig längre. 

Såg att nästa omtenta (för den jag gjorde i torsdags) är den 20/8, alltså tre dagar efter att vi kommer hem från Grekland. Låt oss hoppas att jag inte behöver göra den! 

Till veckan jobbar jag onsdag-torsdag. Ledig imorn och tisdag alltså. Skönt, men vad ska jag hitta på då? Städa lite, plocka i ordning mina pluggrejer, fika med Sussi. Annars vet jag inte. Får se!

Nu ska jag borsta tänderna, sen sängen. Skönt.

11 Juni, 19:14 - sista dagen

innan tentan och nu orkar jag inte mer. Ska självklart sitta ikväll och kolla igenom det sista, men nu är jag less! Känns inte som att jag kommer hinna lära mig nåt mer även om jag vet att jag kommer sitta och svära över mig själv imorn på tentan att jag inte pluggat mer. men men, försent nu. Jag hoppas det jag pluggat på räcker till ett godkänt resultat och blir det precis på poängen så kommer jag vara lika glad för det! Annars blir det två tentor i augusti... (Fysiologin är ju då). 
Ska gå och handla mjölk nu så det blir nån mat gjord här hemma. 

Kikade självklart på matchen igår och såååå skönt! Riktigt kul med vinst och nu längtar jag till lördag. Efter tentan här kan man ju börja kolla ordentligt på alla matcher, ska bli kul. 

Vad har helgen att erbjuda då? 
Fredag betyder jobb, långt sommarlov man får... en dag. Men det är ju roligt så jag ska väl inte klaga. 
På lördag ska vi till Nina på kvällen, hon ska ha partaj eftersom hon nu är färdig dietist! Grattis! 
Söndag innebär middag hos Elin & Mattias, trevligt trevligt. 
Lagom full helg, hinner med lite oplanerade saker också. Har nästan plockat ut allt från pappa nu också. J har kört grejer idag, så snällt att köra mina saker. Skönt att det börjar bli klart, en sak mindre att stressa upp mig för. Och nu när skolan är slut så behöver jag inte tänka på den heller på två månader. Ska bli så skönt att "bara" jobba! och titta på fotboll förstås... :)


10 Juni, 14:16 - Mycket nu...

Hinner inte alls blogga, tänkte mest bara tala om att jag lever. Tenta på torsdag så det är hårdplugg nu. Går hyfsat, bara att hoppas att det jag pluggat på kommer på tentan. Annars blir det jobbigt... 

Ikväll kliver Sverige in i EM och trots min tenta så kommer jag garanterat att sitta bänkad! Älskar när det är så mycket fotboll på teve. Skulle varit grymt kul att vara där också... 

Nu lunch, sen plugg igen. Ha det bra!

07 Juni, 18:33 - Nu:

Något glas rosé och sedan middag med 18 andra... :) 
Trevlig lördagkväll!


05 Juni, 09:55 - Torsdag

Uppe med tuppen klockan 8, tvättstugan och frukost sedan dess. Håller på och samlar krafter till att börja plugga nu. Är så oerhört omotiverad men det är ju en viktig tenta och jag orkar inte ha den hängande över mig hela sommaren så det är väl bara att sätta igång. Ska åka till Boulognern efter tvätten är klar och lägga mig där och plugga ett par timmar. Kanske hjälper det motivationen.

Åt årets första svenska jordgubbar igår, mums! Ser fram emot många jordgubbar i sommar. Kanske redan ikväll? :)

Åhhhh... nu måste jag väl.

04 Juni, 14:16 - Ny färg

Kom hem från min frisör för en timme sen ungefär, där jag spenderade hela förmiddagen. Av vilken anledning? Jag är numera ljushårig igen. Till mammas glädje? ;) Blev väldigt bra tycker jag och det tyckte Annelie (min frisör) också. Hon var lite skeptisk i början eftersom jag var ganska mörk när jag kom dit, men efter en avfärgning och massa slingor så blev vi nöjda båda två. Hon tom förundrad eftersom hon inte trodde det skulle kunna bli så ljust. 

Igår kom jag inte hem förrens halvelva då jag stannade kvar i Uppsala efter föreläsningarna och umgicks med klassen på kvällen. Vi picknickade och spelade kubb och hade väldigt trevligt. Jag åkte hem vid halvtio eftersom jag just skulle till frissan idag. Annars hade jag kanske stannat kvar till idag. Så nu är jag ledig en vecka och den kommer ägnas åt plugg, tenta om en vecka. Borde ju gå bra bara jag kan hålla nån form av disciplin. Imorn blir det iaf plugg i Boulognern. Kombinerat solande och pluggande, mycket bra! 

Påbörjade en laktosfri vecka igår också. Har ju nästan jämt ont i magen och efter lite diskuterande med J så ringde han till sin pappa för att jag kanske skulle kunna få träffa en dietist som kan hjälpa mig att äta bra mat. J:s pappa frågade om jag möjligen inte skulle kunna vara laktosöverkänslig? Ööööhhh, jag vet inte? Har inte ens tänkt tanken att det skulle kunna bero på något sådant.. (Korkat jag vet..) Så nu äter jag inte mjölkprodukter, började igår och jag tror nästan att det gjort skillnad bara på en dag. Hade inte ont i magen på hela dagen igår och inte haft det idag heller. Ska fortsätta så får jag se hur det känns efter en vecka, och då prova att äta mjölkprodukter igen och se om det blir skillnad. 
Känns lite jobbigt bara om det skulle vara så, men jag tror att det finns ganska bra ersättningsprodukter. Och sen kan det ju inte vara såå farligt att äta en glass ibland eftersom jag levt med detta hela livet. Jaja, vi får se om några dagar till hur jag mår då. Inte gå händelserna i förväg. 

Nu ska jag ner på stan, till apoteket, sen plugga.

02 Juni, 15:13 - Härliga sommar!

Så underbart väder ute, jag ska sätta mig på balkongen och plugga nu. (Om jag inte svettas ihjäl förstås...) 
Sista skoldagen imorn, sen är det plugg en vecka till tentan, sen sommarlov! Ska bli underbart skönt att slippa tänka plugg hela tiden, bara gå till jobbet, jobba, gå hem och göra något annat. Men jag vet hur det kommer bli i augusti, då kommer jag vara less på jobbet och längta efter skolan. Det är ju faktiskt grymt roligt att plugga. 

Vi hade ju inflyttningsfest i lördags, och den blev väldigt lyckad! Var ju lite orolig innan för hur alla skulle få plats men det gick fint. Jag och J hade superkul båda två, tack till er som kom, och nu ska det bli fler fester i sommar! Blev ingen utgång för mig, jag gick till donken med Olle och åt och sen gick jag med honom hem och då var klockan så mycket så jag hade ingen lust att betala 100 spänn för att gå in på krogen i 45 minuter, gick hem och städade lite istället. :)
Gårdagen ägnades åt att städa och plocka här hemma, och sen var vi till J:s mamma och Tobbe och åt god mat. Hade en trevlig kväll med dom och Emma & Joel. 

Nu ska jag sätta mig i solen och läsa om Centrala Nervsystemet.

30 Maj, 14:56 - Fredag!

Ensamma veckan tog slut igår då han äntligen kom hem! :) Vi var ut och åt på Helt Enkelt på kvällen, riktigt gott och mysigt var det. Idag skulle han ju på sommarfest på jobbet men blev hemma, och det säger inte jag nej till iaf.. Skönt att ha honom hemma lite. 
Idag har jag varit duktig och tvättat fönstren, blev stor skillnad, dom var nog inte tvättade på ett tag... 
Nu måste jag springa ner i tvättstugan innan min tid är slut. Trevlig helg!

28 Maj, 16:43 - Grekisk sallad och kärlek

Var min lunch idag och det blir middag också! Det var så himlans gott och det är väldigt enkelt att göra så det ska jag smälla i mig. Åt lunch med J:s syster och pappa efter skolan, trevligt värre och fick sen åka bil hem. Så skönt det var att få sova till sju imorse, jag vaknade tom innan klockan ringde. 
Lyx att åka bil både till och från skolan, hann plugga lite på vägen hem vilket var bra. Kan koncentrera mig bättre i närheten av andra, konstigt va?
En annan sak som blir helt uppenbar såhär mitt i den ensamma veckan är hur glad jag är att jag har J. Förstår inte vad jag tänkte innan jag bestämde mig för att han var HAN. Jag älskar varje dag, varje stund, varje minut med honom och känner mig väldigt trygg i vårt förhållande. Jag tror det är det bästa för mig, att jag känner mig trygg. Vet att om jag behöver det så är han där på en halv sekund och jag vet att han skulle göra allt för mig. (tvärtom är det såklart också. Blev värsta kärleksförklaringen det här...) Det jag ville säga är iaf att utan honom hade jag aldrig klarat denna våren och jag ska säga det till honom när han ringer. Fast det vet han väl redan, han vet allt.

27 Maj, 21:56 - Sovmorgon

Jippi! Imorn får jag sovmorgon! Ska åka bil med J:s pappa till Uppsala imorn, han ska ner till Emma. Skönt för mig då jag slipper åka halvsju fast jag börjar 9.15. Nu kommer jag ner till kl. 9 och det blir perfa! Har föreläsning till tolv och sen ska jag träffa Emma en sväng.
En kväll kvar ensam hemma sen kommer J äntligen hem! Det är trist att vara ensam, även om det är bra att få längta efter varandra ibland. Hur som helst så ser jag fram emot när han kommer hem igen. 

Har ätit fruktsallad nu och ska nog krypa till kojs tror jag. Skönt att lägga sig och kika lite på teve innan man somnar.
Gonatt!

26 Maj, 17:25 - Pluggeriverkstad

Idag börjar tentaplugget. Målet idag är att jag ska gå igenom ett häfte där vår lärare sammanfattad allt. Gå igenom och stryka under det viktiga. Ska vara duktig och plugga mycket även fast J inte är hemma och pushar... Min självdisciplin är inte vad den borde vara, men nu måste jag. Ska fixa mat nu och sen back to plugg.

25 Maj, 20:44 - Trött

Dagen bjöd på en överraskning i forma av Sthlm tur och retur innan klockan blivit 14.. 
Skjutsade J till tåget som skulle gå kl. 10. Väl där visade det sig att tåget var försenat och bara blev mer och mer försenat. Han skulle ju med ett annat tåg från Sthlm och hade 40 minuter på sig där emellan tågen. När två andra tåg blev ersatta av buss insåg vi snabbt att hans tåg förmodligen skulle dröja ett tag... 
Så vi kastade oss i bilen och brände iväg till Uppsala för att han skulle försöka hinna med ett annat tåg därifrån. Kommer fram till stationen i Uppsala och ser tåget rulla ut från stationen... Buuuu! Snabb diskussion och in i bilen igen, nu på väg till Sthlm. Diverse överläggningar om hur han bäst skulle ta sig till centralen men det blev bil hela vägen (funderade ett tag på om han skulle ta tunnelbana nånstans) och vi hann! Sa hejdå och han sprang iväg med packningen, och jag skulle köra hem igen. 
Problemet som vi kom på när vi var i Gävle var att jag varken hade körkort, pengar eller mobil med mig, vilket kan vara bra om man ska köra bil i Sthlm. Jag är inte så van vid det direkt. Kom dock ut ur storstaden ganska lätt och sen var det ju bara motorväg hela vägen hem. 
1,30 h tog det att köra hem (relativt lagligt också). Tack för nya motorvägen säger jag! J kom ner till Göteborg och jag kom hem igen, och vi fick ett litet äventyr på köpet.
På em/kvällen bjöd jag mamma & Lars på mat och nu ska jag nog gå och lägga mig snart tror jag. 

Var på 1-årskalas igår och lekte med Alva! Underbara barn. Såg ESC med J, brorsorna, Linda och Anna (Lindas syrra) och sen åkte vi hem och packade till J. 
Uppsala mån-tors, ledig fredag, skönt! 
Nu, sängen och prata i telefon med J.

RSS 2.0